Продајем књиге за Вишу пословну, половне, добро очуване, веома повољно. Заинетересовани јавите ми се на пп
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel ima bilo ko neke informacije, neko ko studira tamo? HITNOOOOOOOOOOO JEEE!
Kakve ti informacije trebaju?
Svi smerovi osim Poslovne informatike su teska smejurija, bukvalno ne dolazis i samo izadjes na ispit i polozio si. Informatika je kao drugi fakultet, vezbe su svaki danu (u drugoj i trecoj godini), neke vezbe traju i po 4 sata, savladavaju se programski jezici Python, HTML, Javascript, C#(on najvise Console i Windows App), baze podataka VIsio i SQL Server, modelovanje UML, od ostalih programa iz strategija se radi MS Project, u prvoj se radi samo Excel. Treca godina je najvise vezana za internet programiranje, dakle rad u C# ASP.NET aplikacije. Takodje u okviru skole postoje odlicni kursevi za C#, SQL, Excel, Access i u trecoj ECDL je besplatan.
Ja bih htela da upisem Finansije, racunovodstvo i bankarstvo, pa me zanima da li je tesko upisati, tj koliko odprilike bodova treba za taj smer i jel tezak prijemni?HVALA PUNO
![]()
Pa ja ne znam. Moja drugarica hoce da studira ovo pa me pitala jel mogu da pronadjem testove iz informatike, ili bar jedan test. Posto ona poznaje jednu devojku, koja je to prosle godine upisala, i dala joj je nekih 100 (a mozda i vise) pitanja iz informatike, sa ponudjenim odgovorima i to, i rekla joj da je dovoljno da samo to nauci i da ce biti pitanja sa tih papira. Jel to moguce? Ja ne mogu da verujem da je to moguce, a ni moja drugarica. Ne zna kako da uci, na sta da obrati paznju itd. Ako neko ima primer testa pomoci ce i njoj i meni (da ne pretrazujem internet bezveze zbog nje hihi)
Ja sam cula da se polazu 2 predmeta od 6 ponudjenihJa cu informatiku i ekonomiju, a pitanja izlaze krajem aprila, tako su mi na faxu rekli, u sklopu tih pitanja, dobijaju se i odgovori. A iz jednog predmeta ima oko 100 pitanja, i mene muci isto pitanje, na sta najvise obratiti paznju.
![]()
I ona ce isto ekonomiku (valjda) i infos. Pa znaci, daju 100 pitanja, naucis to i budu ta pitanja ili kako?¿
Dobijes oko 100, 120 pitanja, sad ne znam tacno koliko, naucis to, i od tih pitanja bude 20 na prijemnom iz jednog predmeta, sto znaci 40 iz dva predmeta.Da, i jos jedna stvar koja je meni neverovatna, na netu pise da za Finansije, racunovodstvo i bankarstvo treba oko 32 boda najmanje za samofinansiranje, ja ne znam kako je to moguce
![]()
Aaaa, kapiram... To za bodove zavisi od generacije do generacije, tako i za fakultet koji ja hocu da upisem, na primer pise da na budzet primaju 40 ucenika i da je minimalan broj bodova za budzet na primer 80. A sta to nekome vredi ako je generacija koja upisuje jaka i kad ce prvih 60 imati po 90 bodova. Tako da ti sa tih tvojih 80 bodova mozda i ne upises fakultet, a kamoli upadnes na budzet.
Jel to onda znaci da ti i ne trebaju knjige iz tih predmeta iz kojih spremas prijemni? Ako vec unapred znas pitanja, dovoljno je samo da naucis tacne odgovore na ta pitanja, zar ne?
Meni su ovi sa faxa rekli da pitanja izlaze krajem aprila, verovatno ce biti kod njih na faxu, tamo se uzimajuPa to ti je to, sve je tamo i pitanja i odgovori, to spremas za prijemni. Ja bas jedva cekam da izadju da vidim kako ce mi ici.