BEOGRADIZACIJA GLAVNI PROBLEM "MODERNE SRBIJE"

Opet ova tema na nacionalistickom forumu.

A postavljaču teme zameram što se o ovom problemu, koji je problem ne onih koji žive u Beogradu nego nas koji živimo u Centralnoj Srbiji, govori Beograđanima i jada se Beogradu kao da od ovoga i građana Beograda očekuje da oni preduzmu neki korak ka debeogradizaciji Srbije.

Čuj, neće nam niko od njih pomoći ako se sami ne budemo organizovali. To će ti reći i ove Vojvođanske patriote. Ni njih nije briga za nas, kažu: to je vaša stvar. A šta tek očekivati od Beograđana (ovde mislim i na debele političke guze iz unutrašnjosti koje su od juče novobeogradske) kojima ovo stanje ide na ruku?

max73:
Mislim da je najbolje da se Beograd unisti, pa bi valjda onda bilo sve u redu.

Koliko god ovo gore bilo pisano u ironiji, tu ima mnogo istine. Ali necemo se bavit necim tako nemogucim.

Kome nije jasno neka pogleda onaj sajt iz mog profila (lokacije). Radi se o nekoj vrsti monitoringa procesa i posledica beogradizacije Srbije. (Kako ne bih izdvajao pojedinačne primere, ima ih samo u prošloj godini i-ha-ha!)

To bi zaista bilo sjajno, da se unisti najlepse sto ova zemlja ima i da se unisti konkurencija drugim gradovima. Super ste svi. Jeb*i ga Beogred je najveci i najrazvijeniji i ne zbog zavere protiv vas vec izmedju ostalog i zato sto mnogi biraju Kostunicu za premijera, Verka, Velju, Maju i druge ekonomske genije u malom da im razviju grad. Dok ne dodje napredna vlada nece biti investicija i svi ce biti siromasni, a Beograd uvek manje od drugih jer je prosto centar svidelo se to nekome ili ne. Jedini preiod kada se nije kukalo na Beograd je '90 kada nijedna ulica nije asfaltirana za 10 godina, ali znam da smo i tada vazili za snobove. Problem je sto mnogi automatski prilaze Beogradu i Beogradjanima kao da smo uobrazeni, i dok ne dokazemo suprotno tako je. Ima mnogo predrasuda o Beogradu i Beogradjanima po unutrasnjosti, a sve veme se potencira suprotna teza.

razlucite pojmove beograd i Beograd. mislim kada se mi iz vojvodine zalimo da nam pare idu u beograd, to ne znaci obavezno u Grad beograd, vec u republicku kasu koja dalje deli kojekuda.
Sto se nas tice, to je najveci problem. A ne sumnjam da se i sam Grad BG nakupi od svih ostalih u srbiji, jer ko vrca med taj i olize prste posle

Ma dole Beograd i beogradizacija!
Ono sto je resenje za "GLAVNI PROBLEM 'MODERNE SRBIJE'" je tiranizacija!

tirana.jpg

Uostalom sta ce ovoj zemlji prestonica, bolje je da svaki aga vlada u svojoj selendri, a bitne odluke se ionako donose u Briselu i Vasingtonu....

Norma Kampl:
Већину наше прве лиге чине тимови из БГД. На то сам мислила. Ако би остало само два, лига, напросто, не би имала довољно тимова.
Znam sta si mislila. Ali svaki klub moze da se preseli. Posebno sto 99% klubova iz BGa nema infrastrukturu,a na drugim mestima,gradovima ista ta infrastruktura propada. Imas situaciju u Italiji,na primeru Juventusa. Juventus je osnovan u Palermu i pola Sicilije navija za Juve,ali kada ih je kasnije kupio Anjeli preselio ih je u Torino.
Problem kod tzv. beogradizacije je u tome sto mi jos uvek imamo jako mali broj stranih,a i domacih investitora koji ce otvarati nove fabrike sirom Srbije. Iako se tu i tamo otvori po koja fabrika u nekom gradu,to ipak nije dovoljno.

Sto se tice metroa,Madrid verovatno ima,jer je bio onaj teroristicki napad bese u Madridu u metrou? A za Rim nisam siguran,ne znam. Nisam bio pa ne mogu da tvrdim da nema. Uglavnom sto se tice glavnih gradova to se svodi na ono sto sam vec napisao.

eremita:
ДС је инсталирао градску владу од људи који НИСУ Београђани - и они се у складу са својим провинцијским навикама и понашају. Само грабе, отимају и шире се.
У вашем "развијеном свету" таква влада и градоначелник су НЕЗАМИСЛИВИ.

Када(ако) на власт у Бг. буду изабрани Београђани - они никада неће правити такве глупости и бламаже. Позната је традиција старог Београда да се много више улаже у неразвијене делове него у БГ. Све значајне грађевине које су подигнуте и које и дан-данас служе нама на част су подигли ПОЈЕДИНЦИ са назнаком СРПСКОМ РОДУ. А овај циркус праве неокомунисти који су само своју црвену звезду префарбали жутом бојом - то је једина њихова промена.

Slazem se 394%.Uvek je bilo kome iz Srbije kriv Beograd za sve.

shoplifter:
Ovako...
1. Predsednik Srbije nije moj predsednik. On je predsednik Demokratske stranke i briga me šta on propagira.

2. Setimo se EP u košarci, kada su naši počeli da gube od Španije, cela hala u Novom Sadu je navijala za Špance. Jadno!

3. Gde si ti u skraćenici RTS pronašao Beograd. Zar nije Radio Televizija Srbije!

Ne branim Beograd, ali nemoj navoditi gluposti. Nađi nešto pametnije.

Pa ovako:

1.Ako si gradjanin Srbije i imas prebivaliste na teritoriji Srbije onda je predsednik Srbije i tvoj predsednik,hteo ti to ili ne

2.Pa ja bih volla da se setim da se neka utakmica od znacaja igrala u Cacku,Nisu,Kragujevcu...ali mi ne uspeva da prizovem secanja

3.Na sajtu nase nacionalne televizije ti stoji veliki barner TELEVIZIJA BEOGRAD.Pogledaj mozda ces se malo informisati

Back