BEOGRADE DOBRO JUTRO,DOBAR DAN I DOBRO VECE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
30121_animalsupforadoption_f.jpg

Pronadji statistiku koliko je trenutnih stanovnika uopste rodjeno u Bg... Pa onda vidi koliko ih ima sa roditeljima rodjenim ovde, a tek sa babama i dedama rodjenim ovde - to je vrlo mali procenat. Takve sa "dugim stazom" zovem Beogradjanima.

Ali jednako cenim bilo koga. Meni je fantasticno i ako je neko 10 generacija u Vranjskoj banji. Ne pravim nikakvu diskriminaciju po mestu porekla.

Jedino sto se bunim kad neko dodje u Beograd, pa od njega hoce da napravi svoje mesto, svoje obicaje, veze... Da ja sad odem u npr. Cacak i da njima tamo solim pamet - pa ne bih se dobro proveo.
Beograd je dobar i ne gundja na pridoslice - ali neka se uklope u sistem. Oni su dosli u Beograd zato sto ima nesto drugo, nesto sto je njima trenutno zanimljivo - nisu valjda dosli da opet budu u svom kraju :think:

I smatram nebulozom slusanje o tome da van Beograda nista ne radi - pa Beograd je radom napravio to sto ima, nije nam poklonjeno. Ko ovde dodje - radice, nece da bleji.
...u Rimu se ponasaj(M) kao Rimnjanin,mada moram da kazem da te bas nisam razumela...eto ja nisam Beogradjanka ali to ne znaci ni da jesam ni da nisam usvojila pravila ponasanja....rimska,jednostavno zivim ne solim nikom pamet ako to ne trazi,pa cak i onda razmislim...ima obicaje vezane za moje rodno mesto koji nikoga ne ugrozavaju,neke stvari volim da radim a one se ni po cemu ne razlikuju od beogradskih obicaja dakle sve je skoro isto...ili imam sece sto se moje rodno mesto nalazi u srcu Sumadije,ili zato sto je turisticko pa smo mogli od malih nogu da se edukujemo po pitanju ponasanja,recimo u Bgd...:lol:ali sam ipak davno dozivela da mi komsinica prva kaze, eto od ovih sto dolaze u Bgd. PRAVI Beogradjani ne mogu da dodju do izrazaja,sto je naravno nevidjena glupost a meni je bilo drago sto je njoj bilo neprijatno kad je skontala sta je rekla...samo se pitam sta bi na ovo odgovorili nasa bvraca Crnogorci...:lol:

...u Rimu se ponasaj(M) kao Rimnjanin,mada moram da kazem da te bas nisam razumela...eto ja nisam Beogradjanka ali to ne znaci ni da jesam ni da nisam usvojila pravila ponasanja....rimska,jednostavno zivim ne solim nikom pamet ako to ne trazi,pa cak i onda razmislim...ima obicaje vezane za moje rodno mesto koji nikoga ne ugrozavaju,neke stvari volim da radim a one se ni po cemu ne razlikuju od beogradskih obicaja dakle sve je skoro isto...ili imam sece sto se moje rodno mesto nalazi u srcu Sumadije,ili zato sto je turisticko pa smo mogli od malih nogu da se edukujemo po pitanju ponasanja,recimo u Bgd...:lol:ali sam ipak davno dozivela da mi komsinica prva kaze, eto od ovih sto dolaze u Bgd. PRAVI Beogradjani ne mogu da dodju do izrazaja,sto je naravno nevidjena glupost a meni je bilo drago sto je njoj bilo neprijatno kad je skontala sta je rekla...samo se pitam sta bi na ovo odgovorili nasa bvraca Crnogorci...:lol:

Mi generalno imamo problem sto je kultura zivljenja u gradu jako slaba. Mozes ti negde u retko naseljenim krajevima da ides gde hoces, da parkiras gde hoces, kad hoces - ali u gradu to prosto ne moze. Ovde je guzva, velika guzva, mora da se radi drugacije.
I to je glavna razlika. U sustini razlika je izmedju grada i sela - a sasvim je nebitno koji je grad a koje je selo. Ne mozes da se ponasas "u kontri".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back