BEOGRADE DOBRO JUTRO,DOBAR DAN I DOBRO VECE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beograd ne lici vise na onaj grad koji sam ja poznavao .
Ljudi su postali podmukle fasade , sareni paravani sebicnosti .
Pritvornost samozivih mediokriteta caruje ovim gradom . Svakog jutra sivi mravinjak izbljuje masu sitnih dusa na svetlost dana i svako za sebe misli , da je jedini , da se sve sto uradi desava po prvi put i samo zahvaljujuci njemu . Prilikom upoznavanja kriju ruke drzeci u njima mobilne telefone i kljuceve svojih automobila izgovarajuci pozdrave na tuđim jezicima . Nema iskrenosti u njihovim dodirima , rukovanjima , poljupcima i suzama . Sve to oni koriste vrlo proracunato i neiskreno , a onda zure u toalete i tus kabine i tamo ostaju satima . Ribaju se i mazu svim i svacim ne bi li iskorenili sve mirise koji ih podsecaju na krajeve iz kojih su se dovukli da bi postali srafcic u prokletoj masini ljudske sujete .
I neces upoznati nista drugo jer niceg drugog i nema , osim krvi i suza , uvijenih u podsmeh zavist i trule ideje .
Licio sam sam sebi na laboratorijskog misa dok sam hodao lavirintom Beogradskih ilica uokvirenih ljudskim fasadama .
I tako , sve u krug .
Hodao sam i osmehivao se ljudima koju su mislili da sam lud . A ja sam hteo samo delic blagog pogleda , mali osmeh i nista vise .
Samo jedan mali , iskreni osmeh da ga zataknem za dusu kao cvet za rever da bih mogao da izdrzim do sledeceg dana . Do sledeceg osmeha.
Jutros je tvoj osmeh hodao sa mnom ulicama tvoga grada .
Covece kako volim Beograd i ove krmeljive ljude koji prolaze pored mene.
.n.a

jutro dobro narode:zag:
jeste li lepo pajkili

Solidno pajkili...

Ali sam obavio jedan izuzetno znacajan posao :mrgreen:
Nasao sam gde je ona bombondzinica, javili na tv pre izvesnog vremena, pa moji bili jako zainteresovani da vide gde je...
A nedaleko odatle je i baklavdzinica :lol:

Jes' da sam malo obisao i onaj sajam knjiga u Domu sindikata (do 15.1. traje), ali mi je jaci utisak sa prva dva mesta :mrgreen:

824567-1.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back