BEOGRADE DOBRO JUTRO,DOBAR DAN I DOBRO VECE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добар вам дан, Белограђани! :cool:

Danas je Miholjdan

Autor: Tanjug | Foto:Ilustracija | 12.10.2009. - 09:48
jesen-x.jpg

Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik svetitelja i velikog podvižnika hrišćanske vere Kirjaka Otšelnika koji je u narodu poznat i kao Miholjdan, vezan za smenu leta i jeseni.

Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela.
Oktobarski topli dani vezani za ovaj narodni i verski praznik poznati su kao "Miholjsko leto".

Ето, све су нам рекли... ја већ спремам топле вунене гаће, назувке са Златибора, убрзано плетем рукавице са 5 игала, сушим чајеве, спремам флашице за тинктуре, качим бели лук против урока :sad2:... треба преживети кишну јесен, хладну зиму и одурну ''бабу Марту''... кад бих могла да преспавам зиму к'о меда, па да се у мају видимо к'о људи... већ од октобра, па до средине априла - ја, нисам ја! :roll: :(
:bye:

'' Живот је jeдна вртешка луда,
мало си срећан, мало се кајеш,
јер живот има и своје законе,
да би се добило,
мораш и да дајеш.''
icon_clover.gif
icon_clover.gif

Добар и успешан дан вам желим, драги Белограђани и Белограђанке...:heart: ако сте мокри к'о мишеви, не секирајте се, мало фена и сув пешкир решавају муку... на Златибору и Копаонику пада снег, а Сарајлије се увелико грудвају, а неки и клизају... добро смо прошли... за сада! :roll:
:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back