Beograd više neće biti isti - Tunel kod Ekonomskog fakulteta i nov most

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
115.193
Potpisan ugovor za izgradnju tunela od Bulevara despota Stefana do Ekonomskog fakulteta; Šapić: Projekat "Mali metro" menja saobraćajnu arhitekturu grada
Kako piše na sajtu vlade Srbije "Srbija 2027" gradnja tunela kod Ekonomskog fakulteta trebalo bi da počne već ovog meseca, a početak izgradnje Novog savskog mosta predviđen je za drugi kvartal 2024. godine.
Ovaj tunel će povezivati Karađorđevu ulicu i Ulicu despota Stefana a gradiće ga kompanija Powerchina. Kako je najavljeno on bi trebao da bude završen 2030. godine, a vrednost radova je procenjena na više od 235 miliona evra, piše Blic.rs.

SlMbNRhXRB3toFuwDR4UgA.jpg


Ulaz u ovaj tunel nalaziće se u blizini Ekonomskog fakulteta, dok će izlaz iz istog biti u Ulici despota Stefana, u blizini policijske stanice.

Projekat "Mali metro"​


Izgradnja tunela pored Ekonomskog fakulteta deo je šireg projekta koji je gradonačelnik Aleksandar Šapić nazvao "mali metro" i koji podrazumeva uklanjanje Starog savskog mosta i izgradnju novog.
Takođe na sajtu "Srbija 2027" istaknuto je da bi gradnja novog mosta trebalo da počne u drugom kvartalu ove godine, a završetak izgradnje trebao biti gotov do 2027. godine. Ugovor za izgradnju tunela potpisan je u decembru prošle godine.

https://www.nekretnine.rs/magazin/2...i-ova-dva-projekta-ce-znacajno-promeniti-sve/
 
ne znam samo kako misle da naprave taj tunel
tu je stena.

jos je tito sedamdesetih hteo da napravi tu tunel i posle par metara busenja se odustalo.

a znamo dobro kako se tad kvalitetnije i bolje radilo pa kad oni nisu mogli.
nekih 100 metara su izbušili i odustali..a ulaz u tunel je zatvoren
 
ne znam kako ce taj mali metro da doprinese boljitku u saobracaju u Bg koji je uglavnom u kolapsu
realno hoce jer preskace centar,
izlaz ce biti negde blizu pancevackog mosta tako da ti prakticno iz zone bivse autobuske stanice i novog beograda dolazis pravo pred pancevacki most bez semafora i guzve na ulici.
dosta ce se relaksirati centar.

ali ne verujem da je realno da naprave.
 
realno hoce jer preskace centar,
izlaz ce biti negde blizu pancevackog mosta tako da ti prakticno iz zone bivse autobuske stanice i novog beograda dolazis pravo pred pancevacki most bez semafora i guzve na ulici.
dosta ce se relaksirati centar.

ali ne verujem da je realno da naprave.
Ако остану на власти направиће... А имају добре шансе да остану.

Не знам само на који начин ће направити улаз у тунел "код Панчевца". Не видим тамо неко згодно место / празан плац довољне величине.
 
samo po Beogradu prave i bacaju pare a neki ljudi žive u pećinama..
sns krdo kriminalno
prave stadion od 200 miliona brt umesto da naprave 10 bolnica od 20
Боље да направе десет базена у мањим градовима. На крају крајева, цео Земун нема један једини отворени базен а НБГ само онај 11. април.
 

Back
Top