Beograd u očima stranaca i turista

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

anketa za Beograđane: Gde biste prvo izveli druga iz inostranstva u Beogradu

• da vidi neku od znamenitosti Beograda

• u svoj omiljeni kafić

• na najluđi splav na Dunavu/Savi

• u kafanu gde je vreme stalo

• u neki simpatičan restoran gde je dobra klopa

• na panoramsko mesto gde se vidi Beograd

• u najbolju palačinkarnicu u gradu

• u neki zgodni park, ulicu van centra

• u neku interesantnu galeriju i muzej / izložbu

• u pozorište / bioskop

• nešto drugo (navedi šta)

• nisam Beograđanin

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Skupština

29592120880919165201071.jpg

ugodno iznenađenje...pre 4 godine bila je sive boje i neosvetljena...sad bela i sa mnogo svetla i sa promenom boja kupola...lepo:ok:

Инвентивности се каже, Жумберак... српски језик збориш..:lol:
Знамо ми како изгледа Београд, имаш горе целу лепљену тему. Не знам што би ти имао посебну тему за фотеке и то не фотоапаратом ..:rotf:
Успут, била је дискотека горе на БГђанци, 90-их, популарна Шестица, а касније Клуб..зар тога више нема или се ти ниси пео горе? Служио је клуб до скора .. :mrgreen:

Gde bi odveo druga iz inostranstva ?

Kao prvo danas mlade boli k*rac za neke tamo kulturno-istorijske spomenike, mlade ljude zanima samo dobar provod, znajuci to odveo bi ga na:

Zemunski kej - dobar pogled na centar grada, dobre ribe, splavovi
Ada Ciganlija - mozes svasta da radis, puno lepih devojaka
Kalemegdan - lep pogled na NBG, takodje puno lepih devojaka, ima dosta toga da se vidi

To njih zanima, nase devojke i provod a ne Avalski toranj, pa svaki veci grad u Evropi ima slican toranj

I da naravno, sad pocinje beer fest tako da i tamo mozete da izvedete stranca

evo pošto dolazim ovog vikenda u Beograd

doduše treći put...ovaj put na par dana...:per:

voleo bih videti neke lepote grada koje su turistu skrivene iza "kreštavih reklama i izlizanih putokaza" gde svi masovno idu :think:

neki dobar kafić (vaš omiljeni),
lounge bar za opuštanje, :cool:
palačinkarnica sa (po vama najboljim palačinkama u gradu),
neki simpatičan restoran sa dobrom klopom,
neka lepa mala i interesantna galerija,
neki bizarni il originalni muzej kojeg u drugom velegradu nema
neko pozorište stand up komedije, :D
neki jazz klub za uveče (ako postoji),
neka kafana u koju uđeš i vratiš se 50 godina unatrag, :cool:
neko lepo panoramsko (romantično)mesto odakle se vidi lepo ceo ili deo Beograda,
neki skriven park, cvetnjak il fontana(mirno mesto u sred Beograda),
neka zgodna mala uličica lepih fasada sa cvečem...:cool:

znači video sam Kalemegdan, Kuću cveća, Knez Mihajlovu, Hotel Moskvu, Hram Svetog Save, Slaviju, Terazije, Ušće...ono što svaki turist vidi...naštancano ko po traci za svakog u svim prospektima i slično...:roll:

eto gledajte na ovu temu ovako...dođe vam prijatelj iz inostranstva...gde biste ga u Beogradu prvo izveli?
:think:

Ne znam sta volis. U principu dorćolski kafići su "sve štagod ti duša ište" od mirnijih do gužvanjca i ludnice. Da budem precizna, gornji Dorćol, od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana. Sad je in jedan, ubi me zaboravila sam kako se zove, nalazi se u Karađorđevoj ulici blizu hotela Bristol, odmah ispod Brankovog mosta.

Lounge bar, ne znam :)

Palačinkarnica Keops, nadješ kod hotela Jugoslavija (granica Novi Bgd - Zemun) i na Adi, ali na početku pa gledaj da bodeš ili radni dan, ili neko vreme ujutru / kasnije uveče, vikendom je nenormalna gužva.

Muzeji, redovno http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1044

Kakvom klopom? Etno, italijanski, kineski, japanski? Fensi, riblja čorba, alasi i te fore? Meni se svidjaju oni na Zemuskom keju, Vodenica kod Nebojšine kule, dobar onaj na Karaburmi etno, nek me podseti neko kako se zove sve zaboravljam ovih dana, obožavam kineski u Strahinjića bana, italijanska klopa kod Bajlonijeve pijace ima super restoran...ima šta hoćeš, ali tri dana je malo. Realno.

Pozorišta http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1289

Pa moraš da proveriš repertorar za ta tri dana, šta se daje.

Kafana - **** te jel radi još ona di su oni ludački cigani svirali? Panteri? Ne znam da li se vratiš 50 godina unazad, ali definitivno je ošinuto mesto bilo. A sad za vremeplov ne znam, razmisliću. Dobre su kafane na zemunskom keju i okolo. Od starovremskih je jedino srpska kafana ostala kod Ateljea 212, ali koliko je autenticna i dalje, ne znam. E Dača je onaj na Karaburmi, to je onako starovremski opremljen etno restoran/kafana. Ne znam kako stoje sa živom muzikom.

Bio je neki jazz klub na Vračaru, u Sinđelićevoj ili Golsvortijevoj nisam sigurna, i ne znam da sada radi, u letnjem periodu sve nekako ide napolje, na reke. A ja ne slušam džez, nek ti oko toga pomogne neko drugi.

Ceo ili veliki deo Beograda vidi se samo sa Kalemegdana i Avalskog tornja, koliko je meni poznato.

Skriveni cvetnjak - botanička bašta, ul. 29. novembra, centar.

Lepe uličice, fasade sa cvećem - Čubura.

Od mene - dosta :)

Jesi stigao da skokneš do Ade, utisci?

jesam...i taman uspeo da sednem na poslednji voz oko Ade...jao bio sam prvih 15 minuta u totalnom šoku :D da nisam domačinu i njegovoj ženi dao fotoaparat nebih ništa fotografirao...

Ada Ciganlija mi se od celog Beograda najviše dopala

uopšte nisam imao nikakva očekivanja...tj. očekivanja su mi bila 0...mislio sam da nema nikakvih sadržaja ono jezero par kafića i to je to...kad li ono svega i svačega...svaka čast :ok:

čak su mi tu veče i suze navrle na oči...bili u jednom kafiću gde je jedan lik svirao na violini ...melem za dušu kakva pesme je svirao...bili 3 sata ...sedeli i pili...čak je došao do nas i zezao se lik

bilo mi je prelepo

edit by nina

Drago mi je da si se lepo proveo u Beogradu..
poslednja recenica ti je suvisna i nepotrebna u postu
pa je obrisana
sve najbolje..

Poslednja izmena od moderatora:
Ne znam sta volis. U principu dorćolski kafići su "sve štagod ti duša ište" od mirnijih do gužvanjca i ludnice. Da budem precizna, gornji Dorćol, od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana. Sad je in jedan, ubi me zaboravila sam kako se zove, nalazi se u Karađorđevoj ulici blizu hotela Bristol, odmah ispod Brankovog mosta.

Lounge bar, ne znam :)

Palačinkarnica Keops, nadješ kod hotela Jugoslavija (granica Novi Bgd - Zemun) i na Adi, ali na početku pa gledaj da bodeš ili radni dan, ili neko vreme ujutru / kasnije uveče, vikendom je nenormalna gužva.

Muzeji, redovno http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1044

Kakvom klopom? Etno, italijanski, kineski, japanski? Fensi, riblja čorba, alasi i te fore? Meni se svidjaju oni na Zemuskom keju, Vodenica kod Nebojšine kule, dobar onaj na Karaburmi etno, nek me podseti neko kako se zove sve zaboravljam ovih dana, obožavam kineski u Strahinjića bana, italijanska klopa kod Bajlonijeve pijace ima super restoran...ima šta hoćeš, ali tri dana je malo. Realno.

Pozorišta http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1289

Pa moraš da proveriš repertorar za ta tri dana, šta se daje.

Kafana - **** te jel radi još ona di su oni ludački cigani svirali? Panteri? Ne znam da li se vratiš 50 godina unazad, ali definitivno je ošinuto mesto bilo. A sad za vremeplov ne znam, razmisliću. Dobre su kafane na zemunskom keju i okolo. Od starovremskih je jedino srpska kafana ostala kod Ateljea 212, ali koliko je autenticna i dalje, ne znam. E Dača je onaj na Karaburmi, to je onako starovremski opremljen etno restoran/kafana. Ne znam kako stoje sa živom muzikom.

Bio je neki jazz klub na Vračaru, u Sinđelićevoj ili Golsvortijevoj nisam sigurna, i ne znam da sada radi, u letnjem periodu sve nekako ide napolje, na reke. A ja ne slušam džez, nek ti oko toga pomogne neko drugi.

Ceo ili veliki deo Beograda vidi se samo sa Kalemegdana i Avalskog tornja, koliko je meni poznato.

Skriveni cvetnjak - botanička bašta, ul. 29. novembra, centar.

Lepe uličice, fasade sa cvećem - Čubura.

Od mene - dosta :)

:super::ok::hvala:

Jao pa ti bio i vratio se! E sad ću da se roknem što sam onoliko kuckala :besna:
hvala ti...nebrini doći ću ja skoro (tamo negde 10/11. mesec sigurno opet...pa je ovo sve na redu što si mi pobrojala:ok:
E pa znaš šta, kad budem ja dolazila u Zagreb imaš da mi detaljno napišeš gde da idem, jesi čuo?:azdaja:
;)
nema frke...gde god ideš u Hrvatsku javi

PS već sam desetke njima pomogao na pdfPutovanja što su mi privat poslali poruku gde idu i dao im sve smernice šta da vide i kojim putem da krenu

no frks :ok:

ako je simpaticno zemsko i ako je lep dan, zna se. cebence,vince i neki cips ili slicno pa na usce,...
ako je neki muski ortak sta li je, ondak pivo pa studenjak, mada moze i zenka u studenjak...

ako je neka zemka za koju ove iz grada ne treba da znaju, ondak u pelikan kod zeleznicke, ili ako je neka kesatorka ondak u nkez u neki lokal...
sve zavisi od vremenskih prilika ;) (ako su zenke)

ako je simpaticno zemsko i ako je lep dan, zna se. cebence,vince i neki cips ili slicno pa na usce,...
ako je neki muski ortak sta li je, ondak pivo pa studenjak, mada moze i zenka u studenjak...

ako je neka zemka za koju ove iz grada ne treba da znaju, ondak u pelikan kod zeleznicke, ili ako je neka kesatorka ondak u nkez u neki lokal...
sve zavisi od vremenskih prilika ;) (ako su zenke)

:lol::ok:

jesam...i taman uspeo da sednem na poslednji voz oko Ade...jao bio sam prvih 15 minuta u totalnom šoku :D da nisam domačinu i njegovoj ženi dao fotoaparat nebih ništa fotografirao...

Ada Ciganlija mi se od celog Beograda najviše dopala

uopšte nisam imao nikakva očekivanja...tj. očekivanja su mi bila 0...mislio sam da nema nikakvih sadržaja ono jezero par kafića i to je to...kad li ono svega i svačega...svaka čast :ok:

čak su mi tu veče i suze navrle na oči...bili u jednom kafiću gde je jedan lik svirao na violini ...melem za dušu kakva pesme je svirao...bili 3 sata ...sedeli i pili...čak je došao do nas i zezao se lik

bilo mi je prelepo[/B]

.

Baš mi je drago :D:

Ada je lepa u svim godišnjim dobima; čak i zimi ima svoju čar.
Nadam se da ćeš doći još koji put i upoznati bolje naš Grad.

Back