Ne znam sta volis. U principu dorćolski kafići su "sve štagod ti duša ište" od mirnijih do gužvanjca i ludnice. Da budem precizna, gornji Dorćol, od Gospodar Jevremove do Strahinjića bana. Sad je in jedan, ubi me zaboravila sam kako se zove, nalazi se u Karađorđevoj ulici blizu hotela Bristol, odmah ispod Brankovog mosta.
Lounge bar, ne znam
Palačinkarnica Keops, nadješ kod hotela Jugoslavija (granica Novi Bgd - Zemun) i na Adi, ali na početku pa gledaj da bodeš ili radni dan, ili neko vreme ujutru / kasnije uveče, vikendom je nenormalna gužva.
Muzeji, redovno
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1044
Kakvom klopom? Etno, italijanski, kineski, japanski? Fensi, riblja čorba, alasi i te fore? Meni se svidjaju oni na Zemuskom keju, Vodenica kod Nebojšine kule, dobar onaj na Karaburmi etno, nek me podseti neko kako se zove sve zaboravljam ovih dana, obožavam kineski u Strahinjića bana, italijanska klopa kod Bajlonijeve pijace ima super restoran...ima šta hoćeš, ali tri dana je malo. Realno.
Pozorišta
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1289
Pa moraš da proveriš repertorar za ta tri dana, šta se daje.
Kafana - **** te jel radi još ona di su oni ludački cigani svirali? Panteri? Ne znam da li se vratiš 50 godina unazad, ali definitivno je ošinuto mesto bilo. A sad za vremeplov ne znam, razmisliću. Dobre su kafane na zemunskom keju i okolo. Od starovremskih je jedino srpska kafana ostala kod Ateljea 212, ali koliko je autenticna i dalje, ne znam. E Dača je onaj na Karaburmi, to je onako starovremski opremljen etno restoran/kafana. Ne znam kako stoje sa živom muzikom.
Bio je neki jazz klub na Vračaru, u Sinđelićevoj ili Golsvortijevoj nisam sigurna, i ne znam da sada radi, u letnjem periodu sve nekako ide napolje, na reke. A ja ne slušam džez, nek ti oko toga pomogne neko drugi.
Ceo ili veliki deo Beograda vidi se samo sa Kalemegdana i Avalskog tornja, koliko je meni poznato.
Skriveni cvetnjak - botanička bašta, ul. 29. novembra, centar.
Lepe uličice, fasade sa cvećem - Čubura.
Od mene - dosta