Beograd Budimpešta 3 sata brzim sns vozom

mario80

Stara legenda
Poruka
75.611
Autorska tema.

Malopre ide reklama na tv. Vozom do budimpešte za 3h. Hoće li cela srbija ići u šverc ture pošto je u mađarskoj duplo ako ne i troduplo jeftinija isto toliko kvalitetnija hrana nego u srbiji?!?? I još ti vrate afu? Kolika će da bude cena karte? Hoće li voz stajati satima na granici kao automobili i busevi? Jao baš se radujem 🤗
https://www.google.com/amp/s/mondo....z-beograda-vozom-do-budimpeste-za-3-sata.html
1000002986.jpg

Konačno nešto pametno od naprdnjaka! Jeftina i kvalitetna hrana na dohvat ruke!

Poslednja izmena:
Autorska tema.

Malopre ide reklama na tv. Vozom do budimpešte za 3h. Hoće li cela srbija ići u šverc ture pošto je u mađarskoj duplo ako ne i troduplo jeftinija isto toliko kvalitetnija hrana nego u srbiji?!?? I još ti vrate afu? Kolika će da bude cena karte? Hoće li voz stajati satima na granici kao automobili i busevi? Jao baš se radujem 🤗
https://www.google.com/amp/s/mondo....z-beograda-vozom-do-budimpeste-za-3-sata.html
Pogledajte prilog 1723219
Hajde da te sa lica mesta demantujem u jednom delu, jer praktično smo u Budimpešti više nego u Subotici zbog njenog posla.
Cene hrane po prodavnicama u Mađarskoj nisu ništa dramatično jeftinije nego u Srbiji, štaviše većina je kao preslikana. Ponekad se u Tesco ili Lidlu nađu solidne akcije kada imate njihovu aplikaciju, Špar je skuplji a Penny je đubre.
Od nekih većih razlika jedino sam u Decathlonu primetio solidno jeftinije artikle, i po tržnim centrima kada su popusti zaista su popusti, pa ih vredi čekati.
Čak ni tehnika nije više toliko prijemčivija, štaviše češće sad uzimam u Nemačkoj kad sam tamo i naručujem preko sestre.(pogotovo zbog politike reklamacije i vraćanja robe kakvoj nema ravne).
Hemija je solidno povoljnija ali opet kada se pojure akcije.

Ono kada mađarska roba postaje jeftinija je kada je naš čovek pokupuje pa vrati AFA koja je u Mađarskoj 27%. Naši šverceri em kupuju velike količine, em su lokalci sa poznanstvima sa obe strane granice, em jure akcije. Kada se sve oduzme i oni iznesu cenu na subotičkom buvljaku roba postaje jeftinija nego u osnovnoj ceni u Mađarskoj, pa subotu i nedelju ne možeš da priđeš od Mađara iz Segedina, Tompe,Moroholoma, Ašothaloma, Kiškunhalaša, Šoldvarkerta i ostalih južnih mesta koji kupuju svoju sopstvenu robu.

Autorska tema.

1000016917.jpg

1000016918.jpg

Autorska tema.

Mario, gledaš li ti datume? Lepo piše ''Objavljeno 26.09.2024. 12:07h ''

To je dakle bilo pre pada nadstrešnice.

Mario, gledaš li ti datume? Lepo piše ''Objavljeno 26.09.2024. 12:07h ''

To je dakle bilo pre pada nadstrešnice.
To je ona sto je sad u ćorki zbog pada. Pri tom to sto je tad rekla nije urađeno.

Direktorka "Infrastruktura železnica Srbije" Jelena Tanasković rekla je za RTS da je u ponedeljak počeo testiranje brze pruge Novi Sad - Subotica, a u utorak je krenula prva vožnja - brzinom od 50 kilometara na čas. Testiranje će trajati do 10. oktobra. Nadamo se da ćemo do kraja novembra, odnosno krajem godine, otvoriti ovu deonoicu za saobraćaj, rekla je Tanaskovićeva.

Inače meni bi ta pruga legla kao budali šamar što bi se reklo i mnogo bi mi olakšala život koji je na relaciji Beograd-Subotica-Budimpešta+Berlin.
Znači ja bih prvi navijao da se ista završi čak bih možda promrljao i "Hvala Nepomeniku" :lol: ali od toga nema ništa.
Kako stvari stoje ni do Subotice neće otvoriti skoro, a Mađari su odavno stali zbog problema sa EU regulativom i kineskim izvođačima.

Takođe kako stvari stoje Peter Mađar će brzo Orbana poslati u Moskvu ili Vašington gde već bolje stoji. Trenutno je na 10+ razlike i ona raste konstantno. A jedna od zamerki mu je i korupcija na projektu pruge Budimpešta-Beograd. Tako da čisto sumnjam da će biti motivisan da je završava kada sledeće godine ušeta u Budimsku tvrđavu posle izbora.

Poslednja izmena:
Ide na televiziji reklama non stop, nisam baš gledao datume članaka, bitno mi bilo to što ide u reklami. Samo u vikendici gledamo te sns lažovizije jbg.

Opet da kasne jednog dana će biti. Drugar koji živi u subotaji mi jednomprilikom u prodavnici pokazuje prstom i kaže: vidiš ovaj mali pakrtić viršli? Za tu cenu imam kilogram viršli u segedinu. Kvalitet sto puta bolji.

Mađari nemaju ALDI? On je jeftiniji i od lidla. Kilo čokolade 6 evra. I to kakve! Da se raspametiš!

Hajde da te sa lica mesta demantujem u jednom delu, jer praktično smo u Budimpešti više nego u Subotici zbog njenog posla.
Cene hrane po prodavnicama u Mađarskoj nisu ništa dramatično jeftinije nego u Srbiji, štaviše većina je kao preslikana. Ponekad se u Tesco ili Lidlu nađu solidne akcije kada imate njihovu aplikaciju, Špar je skuplji a Penny je đubre.
Od nekih većih razlika jedino sam u Decathlonu primetio solidno jeftinije artikle, i po tržnim centrima kada su popusti zaista su popusti, pa ih vredi čekati.
Čak ni tehnika nije više toliko prijemčivija, štaviše češće sad uzimam u Nemačkoj kad sam tamo i naručujem preko sestre.(pogotovo zbog politike reklamacije i vraćanja robe kakvoj nema ravne).

Ono kada mađarska roba postaje jeftinija je kada je naš čovek pokupuje pa vrati AFA koja je u Mađarskoj 27%. Naši šverceri em kupuju velike količine, em su lokalci sa poznanstvima sa obe strane granice, em jure akcije. Kada se sve oduzme i oni iznesu cenu na subotičkom buvljaku roba postaje jeftinija nego u osnovnoj ceni u Mađarskoj, pa subotu i nedelju ne možeš da priđeš od Mađara iz Segedina, Tompe,Moroholoma, Ašothaloma, Kiškunhalaša, Šoldvarkerta i ostalih južnih mesta koji kupuju svoju sopstvenu robu.
Kao slučajno si zaboravio ALDI koji je jeftiniji i od lidla barem 20% :mrgreen:

https://www.aldi.hu

Kao slučajno si zaboravio ALDI koji je jeftiniji i od lidla barem 20% :mrgreen:

https://www.aldi.hu
Pa ne ulazim često u njega jer mi nije baš u kraju gde sam, ali onih par puta što jesam nisu me ubedili, naročito u smislu kvaliteta robe.
U Nemačkoj sam tamo čokolade često uzimao koje su OK i obavezno božićne marcipan štrudle koje rasturaju ove iz Lidla, ali generalno ne volim ih, naročito mađarsku verziju.

Kada imaju akcije one su dobre i nisu prevara kao kod nas, ali osnovni odnos cena/kvalitet nije nešto različit a svakako nije 2-3x bolje nego ovde.

Inače Tesco mi je prvi izbor u tom smislu. S tim što Špar ima sasvim dobre produkte,naročito sveže meso.
U Nemačkoj volim Edeku ali ona je daleko od jeftine.

a Повраћај ПДВ-а?
Одмах убацити 6 Возова дневно...да један другог претичу,ако треба!:D
Карта не сме буде буде скупља од 500 Дин.

Zanima me samo kako to misle da izvedu kad novosadska stanica ne funkcioniše, ama baš ništa se od novembra na njoj ne radi i uopšte nema naznake da će se nešto tu raditi.
Vučić je onomad najavio leteće taksije, a leteće vozove ne sećam se da je pominjao.
не ради НС ал ради Петроварадин(колико чујем)..теби то дође на исто :D

a Повраћај ПДВ-а?
Одмах убацити 6 Возова дневно...да један другог претичу,ако треба!:D
Карта не сме буде буде скупља од 500 Дин.
Pa to je AFA na mađarskom.
Zato je subotički buvljak najpovoljniji da i Mađari tu kupuju "svoju" robu.
A inače ta procedura nije baš tako brza i retko ko je dovoljno lud da se zbog jednog ili dva cegera bakće sa tim. Naročito je leti to suludo kada se čeka po 5-6 sati. Samo profi šverceri koji su uhodani, tj vlasnici tezgi i radnji po Subotici ili okolini.
AFA se posebno overava odvojeno od čekanja za ulazak.

A inače ta procedura nije baš tako brza i retko ko je dovoljno lud da se zbog jednog ili dva cegera bakće sa tim. Naročito je leti to suludo kada se čeka po 5-6 sati. Samo profi šverceri koji su uhodani, tj vlasnici tezgi i radnji po Subotici ili okolini.
Ma ti si trgovac isto kao i ja, tj, nemaš baš mnogo sklonosti za trgovinu. Mama mi je pričala da je muž jedne njene koleginice u komunistička vremena jedno vreme putovao u Istanbul u trgovinu po dva puta mesečno, nisu imali nikakve prodavnice ni tezge ali čovek uhodao stvar, bukvalno kao hobi.

Ma ti si trgovac isto kao i ja, tj, nemaš baš mnogo sklonosti za trgovinu. Mama mi je pričala da je muž jedne njene koleginice u komunistička vremena jedno vreme putovao u Istanbul u trgovinu po dva puta mesečno, nisu imali nikakve prodavnice ni tezge ali čovek uhodao stvar, bukvalno kao hobi.
Druga vremena i praksa.Tada je bilo normalno da po firmi prodaješ švercovanu robu. Svi su to radili kasnih 80', kada je krenula pomama za Turskom.
U ovom slučju nisu to cifre koje prave razliku kada se kupi roba za lične potrebe. Barem meni nisu vredne dodatnog maltretiranja oko vraćanja AFA.(treba bukvalno da 2x2 puta pređeš granicu, što meni nije problem jer svakako je stalno prelazim ali opet....gubi se vreme.
Onaj ko se bavi time ima svoju računicu. Imao radnju ili ne.
Jeftina roba iz Mađarske je u stvari Subotica i na buvljaku i na KP. Jer u Mađarskoj nije značajno ili čak uopšte jeftinija ako odeš namenski da kupuješ samo bez dodatnog angažovanja oko AFA.

Hoće li i soko čekati na granici po 5-6 sati? 🤔

Što ti je afa cimanje? Naznačiš trgovcu, overiš na granici i pošalješ mejlom uplate ti na račun.

Vučić: Brza pruga Beograd-Budimpešta 2026, da Srbi iz Beograda dođu na mađarski gulaš​

18.02.2025.​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da se već 2026. godine ide brzim vozom od Beograda do Budimpešte za dva sata i 40 minuta.
Vučić: Brza pruga Beograd-Budimpešta 2026, da Srbi iz Beograda dođu na mađarski gulaš

Foto: 021.rs

"To će biti najlepša, najbolja linija, rekao bih, u Evropi. Tada ćete imati Srbe iz Beograda koji će dođu na mađarski gulaš, na ručak u Vaci ulicu. Verujem da ćemo i mi privući i u Beograd na vodi i u Knez Mihajlovu ulicu mnoge stanovnike Budimpešte, ali i drugih mađarskih mesta, da dođu i da brzo mogu kući da se vrate", rekao je Vučić u Budimpešti, na konferenciji za novinare sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Vučić je istakao da će se graditi novi naftovod Novi Sad - Alđe.

"Idejni projekat je završen, sada se radi studija izvodljivosti. Verujem da ćemo ubrzo uspeti da te pripremne radnje okončamo i da krenemo izgradnju naftovoda", rekao je Vučić.

On je istakao da se Srbija pokazala kao pouzdan partner i saveznik i u ekonomiji.

"Mađarska je nama pomogla sa svojim skladištima gasa. Da nije bilo skladištenja gasa u Mađarskoj pitanje je da li bismo mi imali dovoljno kada su najhladniji ili najtopliji dani u Srbiji. Jer sad trošimo jednako gasa u avgustu mesecu koliko i u januaru ili februaru, tako da nam je Mađarska i po tom pitanju pomagala", naveo je Vučić.

Podsetio je da je razmena Srbije i Mađarske pre 12 godina bila milijardu, a da je danas više od tri milijarde.

"To vam govori koliko su odnosi između Srbije i Mađarske unapređeni na ovom ekonomskom nivou. I ja verujem da ćemo u narednom periodu iz mnogo razloga i promenom svetskih okolnosti, mi i Mađarska moći zajednički da privlačimo velike investitore sa svih kontinenata, i iz Kine, ali i iz Azije, Afrike i SAD-a. Ne samo iz Evrope", dodao je Vučić.

Back