BEOGRAD BEOGRAĐANIMA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kamo sreće da se radilo kao u Sloveniji. Ljubljana je po broju stanovnika ista ona selendra koja je bila i u vreme Jugoslavije. Seljaci se ne doseljavaju u Ljubljanu jer se fabričice otvaraju po njihovim selima, obaška što je država tako minijaturna da može da se prepešači za pola dana.

No, na stranu veličina, da sadašnji Titiovi pioniri koji smatraju da je Srbija nastala 5. oktobra, ne nastavljaju sa Kardeljovskom i Titovom politikom uništenja srpskog sela i varošica, Beograd bi imao mnogo manje stanovnika. Zaista bi trebalo da se krene sa raseljavanjem. A uz raseljavanje i izmeštanje industrijskih postrojenja u druge gradove.

Kamo sreće da se radilo kao u Sloveniji. Ljubljana je po broju stanovnika ista ona selendra koja je bila i u vreme Jugoslavije. Seljaci se ne doseljavaju u Ljubljanu jer se fabričice otvaraju po njihovim selima, obaška što je država tako minijaturna da može da se prepešači za pola dana.

No, na stranu veličina, da sadašnji Titiovi pioniri koji smatraju da je Srbija nastala 5. oktobra, ne nastavljaju sa Kardeljovskom i Titovom politikom uništenja srpskog sela i varošica, Beograd bi imao mnogo manje stanovnika. Zaista bi trebalo da se krene sa raseljavanjem. A uz raseljavanje i izmeštanje industrijskih postrojenja u druge gradove.

a koja to industrijska postrojenja postoje DANAS u Beogradu,u kojima navodno rade seljaci koji su dosli iz sela sirom Srbije? :)

nabroji nekoliko ako mozes....

Poslednja izmena:
Ja bas pre neki dan...slusam 2 momka i jednu devojku ocigledno negde iz unutrasnjosti.....
i ona kao komentarise....srbija radi beograd se gradi.....a mi prolazimo pored zgrade generalstava(ruiniranog)...pa da se gradi za 10 godina bi sklonili sve te rusevine...i izgradili nesto sto nije delta city i ostali super molovi...msm sto si dosla u beograd onda...

Ja bas pre neki dan...slusam 2 momka i jednu devojku ocigledno negde iz unutrasnjosti.....
i ona kao komentarise....srbija radi beograd se gradi.....a mi prolazimo pored zgrade generalstava(ruiniranog)...pa da se gradi za 10 godina bi sklonili sve te rusevine...i izgradili nesto sto nije delta city i ostali super molovi...msm sto si dosla u beograd onda...

Kakve veze ima ovaj tvoj prethodni post sa zakljuckom? :eek:
Sem cistog pljuvanja po svemu sto nije rodjeno na Dorcolu?

Hajde sad ponovo procitaj post koji sam citirao.
Pa mi onda opet reci kako u dvomilionskom gradu ti mislis da imas sve pod konac.

Beograd jeste prljav i nikakav. Zivim u istom.
Ali ne stavljam ruzicaste naocare kad pricam o njemu.
Ne mozes proci gorepomenutim Dorcolom a da ne ugazis u gowno. Bice da to sve ostavljaju oni koji nisu iz Beograda. Dodju ovde i povedu kerove sa sobom.
I ti i on ste pomenuli neke koji se nisu asimilovali, barem naglaskom, pa je to ono sto vam smeta.
Kome ti pricas price.

Ne znam u kom ti Beogradu živiš, ali ja ne živim u tom i nemam ružičaste naočare. Što se g.ovana tiče, već sma negde napisala da sam u sred Firence naišla na g.ovno, a Rim je u nekim delovima prljav kao nijedan drugi grad.

Beograd je prelep i nije prljav. NIšta prljaviji od bilo kog drugog grada na svetu.

Što se naglaska tiče, ne znam gde si ga video u mojoj poruci. Mada, kompleksi su težak problem. Tu ti ne mogu pomoći.

Ako si nasla gowno i u Firenci, to nece ulepsati gowna u Beogradu. Niti ce ga uciniti prelepim. Kakav ti je to argument?

A ta tvrdnja da je Beograd medju najcistijim gradovima sveta samo govori o tome koliko si gradova sveta videla i obisla. Posebno, recimo, skandinavskih. Sverc ture do Italije, ili apsolventska ekskurzija nisu nikakav reper.

Pa ti si pominjala zene iz Krusevca. I poslala ih tamo odakle su dosle. Kako kakav naglasak?

Cije komplekse pominjes? Zbog takvih pokondirenih tikvi i dalje ima misljenja da je sve u Beogradu pod konac. A davimo se u prljavstini i problemima.

Ako si nasla gowno i u Firenci, to nece ulepsati gowna u Beogradu. Niti ce ga uciniti prelepim. Kakav ti je to argument?

A ta tvrdnja da je Beograd medju najcistijim gradovima sveta samo govori o tome koliko si gradova sveta videla i obisla. Posebno, recimo, skandinavskih. Sverc ture do Italije, ili apsolventska ekskurzija nisu nikakav reper.

Pa ti si pominjala zene iz Krusevca. I poslala ih tamo odakle su dosle. Kako kakav naglasak?

Cije komplekse pominjes? Zbog takvih pokondirenih tikvi i dalje ima misljenja da je sve u Beogradu pod konac. A davimo se u prljavstini i problemima.

Sve pogrešno. U skladu sa kompleksima. Apsolutno ništa nisam napisala od onoga za šta si me optužio.
Nisam rekla da je Bgd jedan od najčistijih, već da nije ništa prljaviji od drugih. Firenca i Rim su samo primeri. A sigurno da se može praviti skala čistijih i prljavih na svetskoj razini, ipak to ne menja činjenicu da Beograd nije prljav kako ga vi kompleksaši želite predstaviti. Ne mora se obići ceo svet da bi se to shvatilo. Da nabrajam gradove u kojima sam bila stvarno ne želim, pošto nisam iskompleksirana i nisam putovala da bih govorila gde sam bila. Stvarno si primitivan. Što se tiče Skandinavije i uopšte severa Evrope, svima je jasno da su to možda najčistije zemlje na svetu. Moje pominjanje Italije je bilo namerno, pošto smo dosta slični temperamentima.

Što se Kruševčanki tiče, naglasak nije bio bitan, pošto nisam prema njemu odredila odakle su. Ne bih ni umela da budem toliko precizna.

I sve to zajedno govori o tvojim kompleksima, pošto si u mojim porukama video mnogo toga što ja nisam ni napisala ni mislila. Napisala sam da je Beograd prelep grad, nimalo prljaviji od drugih i da oni kojima smeta traba da odu gde im je lepše. Sve ostalo je samo proizvod tvojih frustracija.

Ovu poruku sam ostavila, samo radi pojašnjenja svega što si izlupetao.

Poslednja izmena:

Upravo... Prodali bi rodjenu majku da dodju 'u krug dvojke' a onda se zale da su svi vec ovde... :think::think::think:
I cesto traze kuma / rodjaka / prijatelja da im pomogne da se proguraju u prve redove.
Po meni, takvo ponasanje nijedan grad ne cini gradom. Grad je mesto gde kvalitet treba da dodje do izrazaja, najsposobniji i najvredniji.
A narocito - to sto se u gradu ne radi tezak fizicki posao, ne znaci da je lako, to je samo bajka.

Sve pogrešno. U skladu sa kompleksima. Apsolutno ništa nisam napisala od onoga za šta si me optužio.

Lako je sada lupetati kad je taj post izbrisan.

Nisam rekla da je Bgd jedan od najčistijih, već da nije ništa prljaviji od drugih.

A o cemu ja pricam? Bas me briga ako su i ostali prljavi, kad ne mogu u Tas park da udjem da ne ugazim u gowno.

Firenca i Rim su samo primeri. A sigurno da se može praviti skala čistijih i prljavih na svetskoj razini, ipak to ne menja činjenicu da Beograd nije prljav kako ga vi kompleksaši želite predstaviti.

Tako je, ja sam kompleksas jer hocu da ocistim svoj grad.
Ti nisi kompleksas, jer si na smrad vec navikla.
I znas sta? MNOGO mi je drago sto sam iskompleksiran. MNOGO.

Ne mora se obići ceo svet da bi se to shvatilo. Da nabrajam gradove u kojima sam bila stvarno ne želim, pošto nisam iskompleksirana i nisam putovala da bih govorila gde sam bila. Stvarno si primitivan.

Idi bre, pravi damski recnik. Te iskompleksiran, te primitivan. Dok je takvih dama, duh starog Beograda ce se uvek osecati.
A bogme i gowna.

Što se tiče Skandinavije i uopšte severa Evrope, svima je jasno da su to možda najčistije zemlje na svetu. Moje pominjanje Italije je bilo namerno, pošto smo dosta slični temperamentima.

Jos jednom, ne zanima me sta su uradili u Rimu, ili Firenci. Nisam slep, vidim da ne mogu proci starim delom grada a da se ne okliznem. Sto se mene tice, oni mogu biti sterilni kao apoteka; ja imam problem koji mene tisti, jer u Beogradu zivim.

Što se Kruševčanki tiče, naglasak nije bio bitan, pošto nisam prema njemu odredila odakle su. Ne bih ni umela da budem toliko precizna.

Nije ni bitno odakle su, poenta onoga sto rekoh je bila da ti je zasmetao naglasak. A one nisu dovele svoje kucice ovde ako su vec dodjosi...

I sve to zajedno govori o tvojim kompleksima,

Treci put vec pominjes komplekse, te nije tesko uvideti da te zaista peku... :mrgreen:
U ogledalo se pogledaj... pa napolje u najcistiji i najmirisljaviji grad sveta! :super:

pošto si u mojim porukama video mnogo toga što ja nisam ni napisala ni mislila. Napisala sam da je Beograd prelep grad, nimalo prljaviji od drugih i da oni kojima smeta traba da odu gde im je lepše. Sve ostalo je samo proizvod tvojih frustracija.

Ja necu da odem, hocu da promenim nesto. Ti i dalje ne skidaj ruzicaste naocare.

Ovu poruku sam ostavila, samo radi pojašnjenja svega što si izlupetao.

A sto si proslu obrisala?
Cisto da nabrojim: dakle, imali smo pet puta komplekse, jednu frustraciju, jedan primitivizam i jedno lupetanje. Damski recnik, materijal si za Nusica.
Da je manje takvih snobova koji cak ni to ne umeju da budu, ovaj grad bi bio mnogo lepse mesto. Kladim se da i tvoje kuce uredno overava plocnik... a ti ga pomazis i kazes "bravo fifi"... Pun mi ulaz takvih dokonih baba...

Delta siti, usce, merkator, zira, buvljak, metro, merkur...rodici :hvala::klap::bye:

da,to su bas PRAVA industrijska postrojenja danasnjeg Beograda......:(.....neko ko se bar malo razume u ekonomiju,videce koliko je to APSURDNO......

znaci preko milion stanovnika Beograda pokusava da zivi od trgovine............a proizvodi se,uglavnom,MAGLA....

pitanje je koliko i moze Beograd da pripada Beogradjanima.........on zapravo pripada bilo kome,iz bilo kog kraja sveta(hrvati,slovenci...) ili Srbije(Miskovici iz Krusevca itd) ko ima pare..............npr to moze biti i neki kolumbijski narko-bos,samo ako coveku dune da pokupuje sve te rodice,merkatore,buvljake i ostalo

I ako se na ovom pdf-u dopusta ovakvo prostacko izrazavanje bez ikakve sankcije, nije ni cudo sto nam takvi kroje kapu i sto se tice kvazicistoce naseg velegrada.
"Beograd je cist... ja nisam vredjala..."... :roll:
Ти би могао за почетак да погледаш правилник па тек онда да прозиваш шта је допуштено. Постоји низ опција које си могао да употребиш али ниси; пријава увредљивог текста, опција "игнорисање". Уместо тога, одабрао си да се свађаш, а онда јавно тражиш санкције. Промоција?
Код свађе нема само једне стране, увек су две у питању. Једно је супротстављање мишљења а друго је када се туђе мишљење вређа и омаловажава.
Покушајте сада обоје да замислите да нисте из Београда и прочитајте ваше постове поново па дајте мишљење о Београђанима...

П.С.
Пардонирам се мом буразеру на умешавању. Срећом, разуман човек.

Ти би могао за почетак да погледаш правилник па тек онда да прозиваш шта је допуштено.

Vidim, u pravilniku pise da je dozvoljeno nazivati korisnika isfrustriranim iskompleksiranim glupanom i primitivcem.

Постоји низ опција које си могао да употребиш али ниси; пријава увредљивог текста,

Obavljeno. Jos pre ove tvoje "dobronamerne" sugestije. Odakle ti onda tvrdnja da nisam?

опција "игнорисање".

Ona ce prizemno da vredja, a ja cu da je ignorisem? :eek: Sto me vraca na onaj post o kvazieliti naseg grada... i ovog foruma.
To je vec problem nadleznih koji takve nece ni da kazne. Kreni redom, zelen si, pa procitaj i ono izbrisano. Pa vidi kakav je njen odgovor bio i pre negoli sam ista vise napisao sem pitanja.

Уместо тога, одабрао си да се свађаш, а онда јавно тражиш санкције.

Gde sam odabrao da se svadjam? Time sto sam odabrao da se smejem njenom recniku, u kome ona nekome kaze da je primitivac isfrustrirani, a onda ga nazove glupanom? Pa ko je tu kakav, reci mi? O kome govori njen recnik, o meni ili o njoj, a preko nje i o onima koji to tolerisu?
Naravno da trazim sankcije, u skladu sa pravilnikom.
I naravno da od toga nece biti nista. U skladu sa tvojom trenutnom aktivnoscu.

Промоција?

Cega? Svoga misljenja i stava sigurno da. Valjda je to poenta foruma, izneti svoj stav?
Ako se njoj svidja da gazi po gownima, samo zato jer kucici *****ju i po vecnom gradu, meni se ne svidja. Takav nazoviargument je, po mom misljenju, sulud u okviru ove diskusije. Jos ces reci da je u pravu, i da je Beograd umiven i svez poput jutarnje rose?

Код свађе нема само једне стране, увек су две у питању. Једно је супротстављање мишљења а друго је када се туђе мишљење вређа и омаловажава.

Opet, izvoli pa se vrati nazad i pronadji u kom je trenutku prestala razmena misljenja i gde je krenulo omalovazavanje.

Покушајте сада обоје да замислите да нисте из Београда и прочитајте ваше постове поново па дајте мишљење о Београђанима...

Sta si hteo time reci? Da je Beograd iznad Srbije po kulturi i ponasanju?
Ili da ga je mozda Srbija iskvarila?
Ja samo zelim da pocitim ispred svog praga pre negoli mi bude kriv komsija... samo zato jer zivi u istoj ulici.

П.С.
Пардонирам се мом буразеру на умешавању. Срећом, разуман човек.

To vase "burazerstvo" ce i upropastiti ovaj forum. Opet se pozivam na tvoju trenutnu aktivnost.

Ona ce prizemno da vredja, a ja cu da je ignorisem? :eek: Sto me vraca na onaj post o kvazieliti naseg grada... i ovog foruma.
To je vec problem nadleznih koji takve nece ni da kazne. Kreni redom, zelen si, pa procitaj i ono izbrisano. Pa vidi kakav je njen odgovor bio i pre negoli sam ista vise napisao sem pitanja.
Šta je zabranjeno?
odgovaranje na uvrede istom merom

Ово је само део на који се односи твоја примедба. Остале твоје закључке не бих коментарисао јер нема потребе.
Могуће да не знаш па ћу ти открити једну тајну. Ја нисам модератор овог пдф-а па сам сходно томе корисник као и ти. Тако да је потпуно нормално да пријавиш и мој пост који ти сматраш за увредљив или да није у вези са темом. Као било ког другог корисника. И очекујем да добијем опомену уколико наставим са тим. Разочарао бих се када би било другачије.
@тема
Изненадиће те да се у ствари слажем са твојим ставом да треба прво почистити своје двориште. И заменити комплетну градску инспекцијску службу. На жалост, утопистички звучи али није разлог да се не покушава. Можда једног дана и успе.
Београд је сваком даном све прљавији али једини кривци су становници Београда, не долазе нам гости са стране да прљају. А основа свега је кућно васпитање.

Šta je zabranjeno?
odgovaranje na uvrede istom merom

Ово је само део на који се односи твоја примедба. Остале твоје закључке не бих коментарисао јер нема потребе.
Могуће да не знаш па ћу ти открити једну тајну. Ја нисам модератор овог пдф-а па сам сходно томе корисник као и ти. Тако да је потпуно нормално да пријавиш и мој пост који ти сматраш за увредљив или да није у вези са темом. Као било ког другог корисника. И очекујем да добијем опомену уколико наставим са тим. Разочарао бих се када би било другачије.

Da opet JA iscitiram ono sto si i ti, a to pokusavas ovde da proguras kao odgovor istom merom: "Ona ce prizemno da vredja, a ja cu da je ignorisem?"
Dakle, nigde ne rekoh da cu odgovoriti istom merom, vec da necu propustiti priliku da pokazem kakvi nam pricaju da je Beograd cist kao suza. Iliti, necu ignorisati.
Rekoh joj da je glupaca, mozda? Isfrustrirana, primitivna, iskompleksirana? Jesam li?
Rekao sam da je snob, i stojim iza toga. Samo oni sa nosem u oblacima i bez dodira sa realnoscu mogu da smatraju ovaj grad cistim.
Zato, ne svrstavaj nas u isti kos. Samo sam joj stavio do znanja koliko o njoj govore sve te kvalifikacije koje je meni uputila. I kako prvo od takvog ponasanja treba pelcovati Beograd.

@тема
Изненадиће те да се у ствари слажем са твојим ставом да треба прво почистити своје двориште. И заменити комплетну градску инспекцијску службу. На жалост, утопистички звучи али није разлог да се не покушава. Можда једног дана и успе.
Београд је сваком даном све прљавији али једини кривци су становници Београда, не долазе нам гости са стране да прљају. А основа свега је кућно васпитање.

A zasto bih se iznenadio? Na zalost, to moze videti svako ko to zeli da vidi.
Vidis, ja u prethodnim primerima nadjoh da su za sve krivi ljudi koji se od nas "domorodaca" razlikuju samo dijalektom. Zato sam i izneo svoj stav, koji se, vidis, do u dlaku poklapa sa tvojim. Ali, kad rekoh da su "domaci" kucici ti koji zagownaju grad, dobih drvlje i kamenje. Jer, zaboga, ke-njaju i po Rimu :roll:, te nas to amnestira od odgovornosti za grad u kome zivimo. Jer smo, rece Andja, slicnog mentaliteta. Pa valjda cemo se porediti sa boljima, recimo gorepomenutim skandinavcima, a ne sa istom stokom kao sto smo mi? Valjda tome tezimo, a ne da smo samodovoljni sebi?
To rekoh, i vec u drugom postu dobih da sam iskompleksiran, a nadalje napredovah do glupana.
Ovim zakljuckom/cinjenicom stizem i do tvoje poslednje recenice: Osnova svega je kucno vaspitanje. Tako je, apsolutno i neopozivo. A ovde se to bas videlo.

I rest my case.

sve je stvar kulture i vaspitanja
ja uredno cistim svoj stan..ispred svoga stana.otpatke bacam na za to predvidjeno mesto..ne pljujem po ulici ..ne praznim pepeljaru iz kola na semaforu..uredno cvikam kartu u gradskom prevozu..osim kada me Greba navede na suprotno..:lol:..kada mi curka voda iz vodokotlica ili iz cesme zovem vodoinstaltera..ne pustam glasno muziku.ne psujem i ne svadjam se kada me zgaze i guraju u prepunom gradskom prevozu..ne hodam stiklama po parketu zbog komsija ispod mene...redovno placam svoje obaveze..cak i tv pretplatu za javni servis srbije...cekam zeleno na pesackom prelazu..moje kuce ne laje nocu i ne kaki po trotoaru.i jos sto sta ne radim sto ne bih trenala...

rodjena sam u ovom gradu i sta....sta ja jos treba da uradim da bi ovaj moj grad bio lepsi i cistiji...sa tolerantnim i odgovornim sugradjanima... koji pre svega treba da ociste ispred svojih pragova..blato koje su doneli na svojim cipelama..:rtfm:

sve je stvar kulture i vaspitanja
ja uredno cistim svoj stan..ispred svoga stana.otpatke bacam na za to predvidjeno mesto..ne pljujem po ulici ..ne praznim pepeljaru iz kola na semaforu..uredno cvikam kartu u gradskom prevozu..osim kada me Greba navede na suprotno..:lol:..kada mi curka voda iz vodokotlica ili iz cesme zovem vodoinstaltera..ne pustam glasno muziku.ne psujem i ne svadjam se kada me zgaze i guraju u prepunom gradskom prevozu..ne hodam stiklama po parketu zbog komsija ispod mene...redovno placam svoje obaveze..cak i tv pretplatu za javni servis srbije...cekam zeleno na pesackom prelazu..moje kuce ne laje nocu i ne kaki po trotoaru.i jos sto sta ne radim sto ne bih trenala...

rodjena sam u ovom gradu i sta....sta ja jos treba da uradim da bi ovaj moj grad bio lepsi i cistiji...sa tolerantnim i odgovornim sugradjanima... koji pre svega treba da ociste ispred svojih pragova..blato koje su doneli na svojim cipelama..:rtfm:

Evo, opet su krivi neki sa blatnjavih sokaka... a iznad videsmo kako se ponasa jedna roDZena Beogradjanka.
Shvati da obrazac ponasanja nema veze sa geografskim poreklom. I da ce se naci isti neodgovoran pojedinac i na Vracaru isto kao i u Surdulici.
Problem je bas u onim "ruzicastim naocarima", kod jednih, i averzije prema svemu sto nije sa asfalta, kod drugih.
Sta da radimo mi... treci? Kao Ziskar i ja?

P.S.: Aplauz za post... sve do zakljucka.

Evo, opet su krivi neki sa blatnjavih sokaka... a iznad videsmo kako se ponasa jedna roDZena Beogradjanka.
Shvati da obrazac ponasanja nema veze sa geografskim poreklom. I da ce se naci isti neodgovoran pojedinac i na Vracaru isto kao i u Surdulici.
Problem je bas u onim "ruzicastim naocarima", kod jednih, i averzije prema svemu sto nije sa asfalta, kod drugih.
Sta da radimo mi... treci? Kao Ziskar i ja?

P.S.: Aplauz za post... sve do zakljucka.

Da si se malo bolje udubio u fabulu radnje Stanislave :lol:..shvatio bi cinizam i da blato na cipelama nije blato doneto sa raznoraznih geografskih podrucja vec ..je blato..vaspitanje i kultura..doduse doneta..... toliko

a sta cete Ti i Ziskar da radite...
Paaaa ugledajte se na mene...:D

Da si se malo bolje udubio u fabulu radnje Stanislave :lol:..shvatio bi cinizam i da blato na cipelama nije blato doneto sa raznoraznih geografskih podrucja vec ..je blato..vaspitanje i kultura..doduse doneta..... toliko

a sta cete Ti i Ziskar da radite...
Paaaa ugledajte se na mene...:D

Opet "doneto"... nije sija nego vrat. Poenta je da su oni koji su doneli blato doneli sa sobom u dupetu i praziluk... jel' tako? Shvatih li sada zakljucak?

Nas par lasti nece ciniti prolece...

Back