BEOGRAD BEOGRAĐANIMA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:( E, moji Beogradjani, zar vi mislite da je samo Beograd doziveo takvu sudbinu. U mojoj mladosti se znalo ko je gradjanin a ko nije (ne zelim vredjati nikoga), primecivalo se u ophodjenju, jezickom izgovoru, skoro u svim...segmentima. Danas je sve...drugacije, danas nema vise razlike na celom Balkanu. Zalosno da su samo lose kulturne navike i ponasanja "uvezena" i prihvacena. Nikada nije kasno za promene, dobre navike i lepo ponasanje nikome nije strano, svest je problem. Kada se jednom svest bude menjala, promenice se i sve ono sto nam danas svima smeta.

tako je, bravo.:p jedino što se ta svest neće nikad promeniti, znaš...nekulturni i agresivni ljudi ne vide potrebu za promenom, u tome je problem. oni misle da su idealni.

Јадно је кад оваква тема уопште постоји... :banovati: Мислим, заиста, толико генерализације је потпуно несувисло (као и подела на Београђане и Остале (прљаве, глупе провинцијалце). Па увек и у свакој групацији људи постоје они који знају да се понашају пристојно и кхм, они други. Али, то не зависи од места рођења већ од кућног васпитања. :hvala:

Pa malo je ostalo beogradjana u BGD-u.

Pre par meseci upoznam nekog lika iz Vranja. Decko za dve godine koliko je u BG nije upoznao nikoga ko je rodjen u BGD. Bio u soku kada sam mu rekao da sam ja rodjen u BGD. Kao neko cudo da je video. Uzas!!!!!!!!

:hahaha: pa jes'...

Ali nije to problem, sta da se da tom iz Vranja? Sta on moze da ponese sto jeste od Beogradjana iz Beograda? :think::think::think:

Pa moze dosta toga i materijalnog i duhovnog. Od knjiga ajde da ne kazem suvernira do raznih prica i pokazivanja Beograda. Ja mislim da na taj nacin i osobi iz Vranja moze da se priblizi duh ovog grada a onda ce ga lakse i zavoleti i to je najveca stvar koju mozes poneti

U zavisnosti od toga kojom bojom svetli Palata Albanija, Beograđani od juče mogu da znaju kakvo je kolektivno raspoloženje sugrađana...
Kako? Tako što je Beograd deo projekta umetnika Erika Krikorca, i sve što treba da uradite da biste i vi učestvovali jeste da na sajtu www.emotionalcities.com odgovorite na pitanje „Kako se osećate danas?”

Do sada je privedeno 249 lica, od kojih je 54 maloletnika. Od privedenih, zadržano je 131 punoletno lice. Međutim, ono što je vrlo interesantno je da je 60 posto od privedenih lica, van teritorije Beograda, iz unutrašnjosti Srbije“, kaže direktor policije Veljović, na televiziji i dnevnim novinama

Danas slusam na jednom radiju..nebitno kome..su postavili pitanje ..Sta mislite o jucerasnujem vandalizmu u Beogradu....
Svasta se moglo cuti kao i jedan odgovor koji glasi otprilike ovako..Rusiti sve ..do temelja da se parada ne ponovi...
Beogrdjani nikada ne bi rusili i unistavali svoj grad..svaki dalji komentar je izlisan..zalosno je..
Pa sada recite ..Kome pripada moj rodni grad..?

meni lici da je sve ispolitizirano...
da nekom odgovara da ovakva şlika‚srbije ode u svet...
svi su znali da ce do ovoga doci,ali su terali dalje...
i vrhunac svega...vlast je dozvolila da se srpska omladina bije protiv srpskih policajaca...
ja nemam vise nista da kažem.tužna sam,i pretužna :)

Ja mislim svima koji ga vole :) I meni pripada, a nisam se rodila u njemu, al sam ga zavolela :) Ovo dole mi je bio comment na vest kako ce Bg "isprazniti Srbiju"

Mislim da nisi u pravu, moja poruka je jednostavna - Beograd u koji sam se ja doselila osamdesetih godina proslog veka i danasnji Beograd jednostavno nisu isti grad. Beograd u koji sam ja dosla i koji sam zavolela kao svoj najrodjeniji bio je kulturan, ljudi su bili ljubazni i strpljivi prema domacima i prema dosljacima kao sto sam ja. Taj Beograd je mene osvojio svojom otvorenoscu, taj Beograd sam ja upoznala i postovala. Ovaj danas je potpuna suprotnost svemu tome. Toliko ima neljubaznosti, agresivnosti, bahatosti, bede i jada, iskaljivanja nad nemocnima i slabijima i pokazivanja elementarnog kukavicluka pred bahatim sljamom. Od ovog Beograda mi je doslovno muka. I mogu da shvatim kako je ljudima koji ovde zive od rodjenja a pamte svoj grad od pre 20, 30 godina i koliko im je dusa prazna i slomljena kad vide u sta se pretvara njihov grad. Ne dao Bog nikome - svi vi znate, Nislije, Valjevcani, Novosadjani, Leskovcani...svi znate smek svog grada, imate lokalne fore, volite taj svoj grad bas zbog tih specificnosti koje ga cine bas tim i takvim gradom. Beogradu je to oduzeto, otrgnuto. Po stanju duha koji u njemu vlada, Beograd je kao silovana zena iscepane odece koja poluluda od svega sto je prezivela lezi u jarku i nema snage ni da trazi pomoc. To je Beograd danas, uprkos svim komentarima o tome kako se on gradi i u njega ulaze. Jedan grad pre svega cine ljudi. Kakav je grad u kojem pretezno zive ljudi koji ga mrze, i ljudi koji ga vole ili su ga voleli ...a sada nemocno gledaju kako sve ono sto su u svom gradu voleli - nestaje, pred hordom onih koji ga mrze i samo zele da ga promene i prilagode sebi. Kako bi se Nislije osecale da se to radi njihovom gradu? Ja nisam rodjena na planini, nasledila sam od predaka planinsku kucu i nesto livada...rodjena sam u gradu, ali nakon sto sam videla sta je ucinjeno Beogradu, zamrzela sam ljude. Zato cesto pozelim da odem na planinu gde ljudi skoro i da nema. Da odmorim mozak i dusu.

A opet, i dalje volim ovaj grad, iako se stvarno mnogo promenio.

Za nekoga ko prvenstveno voli svoju zemlju a i svoj glavni grad je uvek tuzno, bolno i neshvatljivo da, nakon puno decenija, lepih uspomena, necega sto zivot oplemenjuje, progleda. Probudi se i...ne moze shvatiti da je to realnost a sve ostalo su bili...snovi :sad2: Tesko je biti iskren, posebno prema necemu sto se voli, necemu sto se smatra delom sebe :ok: i tako, sta drugo da kazem, vidim da i ja, kao neporavljivi optimista, moram da se odmorim od pogleda i posmatranja, mozda sam jos uvek u snu, i kada se probudim, bice ono cega se secam i sto je uvek cinilo taj grad...velikim :)

Svako onaj ko ovaj fašistički ološ naziva navijačima ili decom ( pazi deca :D), treba da bude nabijen na kolac zajedno sa tom istom decom. Baš pitam te kretene, šta je razlog razbijanja grada, pa kao parada i to.. aha. A pitam ga ja, a jel i u Đenovi bila parada? Ako imate nešto protiv ped... gađajte ih jajima i paradajzom, a ne dirajte GSP vozila i običan narod u njima! Ti huligani su zapravo kukavice jaki u masi.

Dosta više se izmišljanjima !!! Huligane u zatvor !!!

Do sada je privedeno 249 lica, od kojih je 54 maloletnika. Od privedenih, zadržano je 131 punoletno lice. Međutim, ono što je vrlo interesantno je da je 60 posto od privedenih lica, van teritorije Beograda, iz unutrašnjosti Srbije“, kaže direktor policije Veljović, na televiziji i dnevnim novinama

Danas slusam na jednom radiju..nebitno kome..su postavili pitanje ..Sta mislite o jucerasnujem vandalizmu u Beogradu....
Svasta se moglo cuti kao i jedan odgovor koji glasi otprilike ovako..Rusiti sve ..do temelja da se parada ne ponovi...
Beogrdjani nikada ne bi rusili i unistavali svoj grad..svaki dalji komentar je izlisan..zalosno je..

To da je 40 posto anti gej naroda u BG bilo Beogradjani, a ostali nisu, je obicna politizacija gej lobija i onih koji su organizovali tu paradu.

Koliko je homoseksualaca bilo iz BG, a koliko ih je doslo iz Hrvatske, Slovenije, Madjarske, .....drugih delova Srbije ?

Koliko je policajaca bilo iz BG, a koliko ih je doslo van BG ?

Pa nije BG svojina Beogradjana nego Srba i Srbije, isto nije ZG grad Zagrepcana, nego svih Hrvata.

Nije ni Sarajevo grad samo Sarajlija, nego svih Bosanaca, prvenstveno posle rata Muslimani ga svojataju, mada ogroman deo Sarajeva cine Sandzaklije, ljudi osecaju taj grad kao svoj i nema nista lose u tome.

Povod za nerede je bila gej parada, znalo se sta ce se desiti i sada neki ljudi na sve nacine traze krivce, da bi se skrenula paznja sa onih koji su organizovali paradu i tako doveli do sukoba.

Znamo sta se desilo 2001. za vreme gej parade, znamo sta je izbegnuto prosle godine zahvaljujuci savesnosti onih koji su bili na vlasti i otkazali paradu, svi smo znali da ce doci do nereda ako se odrzi parada, samo sto to neki ne zele da priznaju.

Svako nasilje je lose, pa tako i ovo u BG, ali njega ne bi ni bilo da nije bilo parade.

Onaj navijac Taton je ubijen u vreme parade, jer uvek u to vreme bude zapaljiva atmosfera i dolazi do nasilja.

Ja protiv pedera nemam nista, ali paradiranje i propagiranje tih vrednosti nije bas u redu i ogromna vecina stanovnistva u Srbiji je protiv toga.

Ako je neko *****, sta mu fali da svoje aktivnosti i opredeljenja zadrzi za sebe i u svojoj kuci bude ono sto zeli, zasto mora ulicom da paradira, sta postize sa time ?

Objektivno gledano, mislim da su ****** u Srbiji sada ugrozeniji i da im je teze nego pre parade.

Najgore od svega je sto ce nadrljati oni ****** koji nisu ni bili na paradi, jer ovi sa parade imaju dovoljno novca koji pristize od gej lobija, a i drzava ih stiti skoro ko Cedomira Jovanovica ;)

U svakom slucaju je svako nasilje lose i rusenje bilo kog grada je za svaku osudu. Nasilje samo po sebi je zlo, ali ova parade je dosla kao malo skretanje paznje javnosti sa svakodnevnih problema koji muce narod Srbije, pa pitanje je ko je bio toliko uporan da se parada odrzi i pored saznanja koliki je sigurnosni rizik.

Gejove smo apostrofirali...rec je o huliganima i nasilnicima..
i razbijanju i nemirima u Beogradu
sta god da je povod.Beogradu je vise dosta rusenja i ruzenja
Sledece godine i svih narednih gej parada treba da se
odrzi u nekom od gradova Srbije..kao sto su Nis ili Kragujevac ili Novi Sad..Leskovac..Paracin..Kraljevo..Cacak i tako redom..
a mi da dodjemo tamo i da protestujemo pa da se vidi kako je to kada ti neko rusi i razbija tvoj grad
ili grad u kome zivis..ili tvoju kucu ..razbije joj prozore..tako da..bolje da cutite i posramite se svi vi koji ste ucestvovali
u neredima za vreme parade i posle kao i za vreme utakmice u Djenovi jer i malom detetu je jasno sta je sve to..
Svoje neslaganje sa necim moze se izraziti na hiljadu i jedan nacin a ne huliganstvom..ono sto posebno smeta je
da ni ovog puta Drzava nece povuci pravi potez...koliko mi se cini.i pokazati da je regularna Drzava..kao i do sada svaka buka za tri dana dosta..na zalost..Ziveli..

Gejove smo apostrofirali...rec je o huliganima i nasilnicima..
i razbijanju i nemirima u Beogradu
sta god da je povod.Beogradu je vise dosta rusenja i ruzenja
Sledece godine i svih narednih gej parada treba da se
odrzi u nekom od gradova Srbije..kao sto su Nis ili Kragujevac ili Novi Sad..Leskovac..Paracin..Kraljevo..Cacak i tako redom..
a mi da dodjemo tamo i da protestujemo pa da se vidi kako je to kada ti neko rusi i razbija tvoj grad
ili grad u kome zivis..ili tvoju kucu ..razbije joj prozore..tako da..bolje da cutite i posramite se svi vi koji ste ucestvovali
u neredima za vreme parade i posle kao i za vreme utakmice u Djenovi jer i malom detetu je jasno sta je sve to..
Svoje neslaganje sa necim moze se izraziti na hiljadu i jedan nacin a ne huliganstvom..ono sto posebno smeta je
da ni ovog puta Drzava nece povuci pravi potez...koliko mi se cini.i pokazati da je regularna Drzava..kao i do sada svaka buka za tri dana dosta..na zalost..Ziveli..

Ja bi da se sledeca gej parada odrzi tamo u onim objektima koji je podrzavaju, LDP i slicna bratija, pa neka se oni obracunavaju sa demonstrantima i raznim anti gej pokretima.

Svi koji su ucestovali u ovome od organizovanja parade ponosa, preko odobravanja iste,..... do izgrednika koji su razmenjivali kamenice sa policijom treba da se stide.
Zabijanje glave u pesak je opravdanje jedne ili druge strane, za sukobe je potrebno obicno vise od jedne strane.

Prosle godine su gejeve hteli da izmeste na Usce koliko se secam, ali njima to nije odgovaralo, jer oni zele da budu u centru glavnog grada i da paradiraju, iako se zna sta ce biti posle toga.

Beograd je Srpski grad isto kao i Nis, Kargujevac, Novi Sad.....meni kao Srbinu je drag svaki od tih gradova i svaki taj grad smatram kao svoj, nisam ja Canak, pa da kazem ovo jeste, a ovo nije moj grad i nisu Srbi izabrali BG za okrsaje, neko gej lobi.

Nasilja je sve vise, ima ga previse i bez parade, ali parada je ipak bila okidac za masovniji gnev, mada to neki na sve nacine guraju pod tepih.

Svako nasilje je lose i svako razbijanje bilo kojeg grada je lose, bilo da se radi o Beogradu, Sarajevu, Zagrebu.....mada oni u ZG su demokrate i kod njih se ta parada odomacila bez ikakvih problema :)

Huligana ima svugde sirom sveta i oni obicno jedva docekaju neke skupove da iskale svoj protest i gnev.

U BG nije 50-100 huligana samo na ulicama bilo, nego na hiljade mladih ljudi koji su izrazili svoj bunt povodom parade.

Poslednja izmena:

Back