BELI MAGOVI I NEPISMENE VRACARE

Prosto mi je neshvatljivo da obrazovani ljudi koriste usluge takvih sharlatana !
Kakav stav imate o tome ?

meni je to samo pokazatelj beznadja,
a ko je svemu tome doprineo,
pitanje je.

nema obrazovanje veze s tim.
imali smo generacijski nepismene ili polupismene ljude koji nikad nisu niti bi posezali za tim, imamo danas jako obrazovane , ljude na odgovornim funkcijama koji se obracaju raznim magijerima.

odgovor je po meni samo jedan: nesigurnost. Nesigurnost koja odjekuje na sve strane iz coveka projektujuci se razlicito. Dovoljan osecaj sigurnosti ne stice se u skoli. Zato tu obrazovanje puno puta ostaje nemocno.

Procitajte nesto na netu o "teoriji privrzenosti", ima dosta tekstova na engleskom jeziku, ubedjenja sam da je u tome kljuc problema.
Svi ti atavizmi, ostaci paganskih verovanja i sve sto uz to ide bili bi po meni samo materijali, sredstva i alati jedne te iste nikad stecene sigurnosti, coveku na zemlji neophodne.

Pa trebalo bi da bude....
Ne osudjujem ni ja, ali neko ko sebe smatra intelektualcem nema šta da traži kod vidovite Zorke
Nadu!

Svi, i obrazovani i neobrazovani, kod magova i vračara i ostalih prevaranata, traže nadu!

Po pravilu da niko u svom selu nije postao svetac, većina više veruje nekom nepoznatom strancu (još ako se već pročuo) nego svom neposrednom okruženju.
Tako će neki stranac lakše probuditi nadu nego rođeni brat.

Back