"bele" laži

bele lazi su vrlo korisne, ali ih koristim samo kad stvarno stvarno moram
inace kad god ne moram, govorim istinu
ono nije bas pametno, ali ajde
na poslu prosto mora da se laze (moj posao je pogotovo takav)
ali privatno ne lazem

mislim da su Depeche mode lepo obradili tu problematiku u pesmi Policy of truth, prosto ima nekih situacija kada moras da lazes, i kada moras da precutis, ma kako to nije lako da covek nosi na srcu
citala sam jedan clanak o tome i otprilike u njemu stoji da svi lazu, samo da su oblasti u kojima lazu razlicite za muskarce i zene

mislim da ta prica da treba govoriti samo istinu ne pije vodu
prosto te zivot, ne tvoj karakter, vec zivot, nauci da se potpunim postenjem moze otici u totalnu propast

Ja bih volela da mogu da budem iskrena prema ljudima koje ne volim bas, al ono brutalno iskrena. :mrgreen: Nego nisam taj tip, treba dooobrooo da me pritisne neko da bih mu iskreno rekla sta mislim. Cesto "uvijam" i klimam glavom iako ne mislim tako. Ne volim konflikte, a obicno do toga dodje kad nekom tresnes istinu u lice.

Bijele lazi su ok, svi posezu za njima tu i tamo...nikog ne ugrozavaju, naprotiv...to im i jeste namjena.
Bilo bi krajnje besmisleno poricati ih. Postoje. Tacka.
...e, sad sto su tanane granice izmedju ovih i onih lazi...i licni dozivljaj/mjerila za iste, to je vec d(r)uga prica...

Bijele lazi su ok, svi posezu za njima tu i tamo...nikog ne ugrozavaju, naprotiv...to im i jeste namjena.
Bilo bi krajnje besmisleno poricati ih. Postoje. Tacka.
...e, sad sto su tanane granice izmedju ovih i onih lazi...i licni dozivljaj/mjerila za iste, to je vec d(r)uga prica...

''Istina koja je rečena sa rđavim namerama, gora je od svih laži koje možete izmisliti.'' -Blejk

Namera je ono sto pravi razliku :)

...:ok::ok::ok:

Back