Bela Ladja...

Naravno, da nije Tesne koze retko ko bi prihvatio celu pricu. Ruku na srce: Bolji zivot, Srecni ljudi pa i Porodicno blago su imali pricu. Kod serije Dolari stizu videlo se da je prica po prvi put u corsokaku i da se Pavic vrti u krug, a to se nekako preslikalo i na ovu seriju, koja me podseca na hibrid predjasnjih serija u nedostatku ideja za nesto sto nismo do sad videli...

Zapravo, ona to i jeste. Ona je ono što se engleski zove "crossover": kad se likovi iz dve ili više serija pojavljuju u jednoj.

Zapravo, ona to i jeste. Ona je ono što se engleski zove "crossover": kad se likovi iz dve ili više serija pojavljuju u jednoj.

Svakako, ali moje licno misljenje je da su takva resenja prelazna, a sve u potrazi za interesantnijim stivom za publiku. Nasem drustvu je cini mi se potrebna prica koja nije prica Gige Moravca, trebaju nam neke vedrije teme koje bi ulile optimizam tom istom istrosenom drustvu. Jedna od stvari koja nista manje nije bitna kod ove serije su i nepodnosljivo nervozne konverzacije izmedju likova koje postaju nepodnosljive.Ako samo pazljivo gledate videcete seriju bez ijedne pozitivne poruke, necete zapaziti nijedan uctiv razgovor,... Kakva nam je kinematografija takvo nam je i drustvo nazalost...:dash:

ma dajte ljudi objektivno gledano serija je stvarno dosadna...Jedino sto vrijedi je Sojic i njemu se upravo svi i smeju,ali kad zanemarimo njega (uzgred budi receno i njegov juznjacki govor brzo postane kao gramofonska ploca) sam koncept serije je veoma amaterski,pokusava da iskarikira trenutno stanje u drustvu ali to radi na nespretan i nezanimljiv nacin.Jedan od forumasa je lepo primjetio da se nepotrebno ubacuju likovi iz nekih predjasnjih Pavicevih serija sto takodje rusi popularnost Tesne koze,a odluka producenata da Kralju (koji je stvarno kvalitetan glumac) povere ulogu Pantica je i najveci promasaj citave price...

A šta znači objektivno? objektivno je skup mišljenja više ljudi, a pošto seriju gledaju milioni onda nije dosadna.
Zašto misliš da je nespretno odrađena satira?
Kome bi ti poverio ulogu Pantića? Naravno Simić nikako ne bi mogao zbog SISa.

Naravno, da nije Tesne koze retko ko bi prihvatio celu pricu. Ruku na srce: Bolji zivot, Srecni ljudi pa i Porodicno blago su imali pricu. Kod serije Dolari stizu videlo se da je prica po prvi put u corsokaku i da se Pavic vrti u krug, a to se nekako preslikalo i na ovu seriju, koja me podseca na hibrid predjasnjih serija u nedostatku ideja za nesto sto nismo do sad videli...

Pa te serije koje si naveo zaključno sa Stižu dolati su potpuno drugačiji tip serija. To su porodiče sage, priče o ljubavi, emociji, porodici uopšte.

Bela lađa je nešto totalno drugačije. Politička satira, u kojoj nije cilj izazvati igranje srca, već upravo suprotno. Ne znam na osnovu čega zaključuješ da se radnja vrti u krug. Serija ima određenu radnju, postoji koninuitet i događaji se ređaju po toj liniji koja je utemeljena prvom epizodom. Naravno tu ima još nekoliko sporednih linija.

Objektivno znaci sagledavanje stvari netendenciozno i iz nepristrasnog ugla,i ne podrazumeva skupinu ljudi koja ce da nesto ocene...Opet misljenje ne namecem vec iznsim moje vidjenje stvari koje moze, ali i ne mora biti tako.
Seriju gledaju milioni ali da li je to neki uspeh obzirom na sledece okolnosti:emituje se u udarnom terminu, nastavak je prethodniih uspesnijih serija pa se ljudi opredeljuju da je gledaju zbog toga, ima li trenutno nesto bolje i naravno Lane Gutovic je tu koji izvlaci celu stvar...?
Serija je uradjena nespretno jer neke drustvene aspekte nerealno karikira a pojedine situacije su nekako izvestacene, kao da nema fluidnosti u likovima...
Tvoje najbolje pitanje je vezano za ulogu Pantica. Moramo se sloziti da je Kralj promasaj, ali posle Tesne koze i uloge Simica ruku na srce retko ko bi i mogao bole,ali recimo nzm Drago Cumic, Nikola Kojo...
Sto se radnje tice uopste nisam ni poredio te serija samo sam naveo da su one bile uspesnije...Dolari stizu se vrte pomalo u krug jer ima delova kada se nista ne desava,a onda u par epizoda nastane fles zanimljivih scena, sto nije bio slucaj sa npr Blagom gde je svaka epizoda bila nekako cekana...
Moje zavrsno: ok je politicka prica,osmisliti kvalitetan scenario ocisnjen od fragmenata nekih serija, osmisliti nove likove,i sve ukomponovati u formu parodije, nesto poput Kamena mudrosti npr. Pogledajte...glumac poput Dragana Jovanovica koji pored Gutovica mozda ima najveci kapacitet ima marginalnu ulogu...

Nikola Kojo kao Pantić? Pa on uopšte ne izgleda kao da ima blizu 70. Niti mi se uklapa u taj lik ni u ludilu. Pošten, sluđen, prevaren,, On nikako. Mislim i ja iznosim svoje mišljenje, nemoj me shvatiti pogrešno.Drago Čumić mi je slabiji od Kralja u svakom pogledu takođe.

Slažem se da je Dragan potisnut u Lađi. Šteta. On je sjajan. Čak mi je i jači od Jezdića.

Nikola Kojo kao Pantić? Pa on uopšte ne izgleda kao da ima blizu 70. Niti mi se uklapa u taj lik ni u ludilu. Pošten, sluđen, prevaren,, On nikako. Mislim i ja iznosim svoje mišljenje, nemoj me shvatiti pogrešno.Drago Čumić mi je slabiji od Kralja u svakom pogledu takođe.

Slažem se da je Dragan potisnut u Lađi. Šteta. On je sjajan. Čak mi je i jači od Jezdića.

Ma opusteno bre skroz, misljenja i treba da su sto razlicitija...Nikolu sam naveo onako,vise hipoteticki.Mislim da je to uloga za glumca poput Mustafe Nadarevica recimo,ali njega nisam naveo jer svakako ne bi bio dostupan za tu ulogu...
Sto se Dragana tice slazem se da je jaci od Jezdica. Jezdic je stalno u nekim Boda Tajson fazonima :rtfm:

Dobra epizoda...

Kad se Šojić pita zašto nije osvojio nijedan glas u svom rodnom mestu pa pita "Zar me ne pamte, zar me ne pominju?"
- "Pominju vas, gospodine predsedniče... u stvari, više pominju vašu familiju." :lol:

Dopala mi se ona simbolika sa slikama... šesti oktobar predstavlja bela slika jer on "još nije osvanuo". :)

A Roska je između ostalog predvidela pad sibirskog meteora u Tunguziji. :hahaha1:

Problem kao i sa svim nasim drugim serijama... Prodje po nekoliko epizoda a da se nista ne desi... I pre dve tri epizode je bilo 5 dana do izbora, bilo je i u zadnjoj... A onaj nesretni Janicije (Janacko) je za to vreme, bio u kafani, isao do gradilista, vozikao se okolo, stigao do BG-a i sl. Kao da je supermen...

Parodija je dobra... Mogli bi samo malo da smanje Sojicevo omasivanje pojmova... Ponekad postaje neukusno i neduhovito... Meni je licno najbolji deo izmedju Sojica i Cirka... Bio i ostao...

Najgore je to sto se sve svodi na otezanje price i izvlacenje para kako bi se snimale nove epizode... Ovaj zavrsetak pete sezone mi je totalno besmislen... Nista se nije zavrsilo... Nijedna prica nije zaokruzena... U celoj sezoni tesko da mogu da se setim da se bilo sta konkretno i desavalo... Ako ovako nastave dozivece sudbinu Sela gori... Prve cetiri epizode su im "vrednije" od svih ostalih epizoda... Da ne govorimo o onoj budalastini zaustavljanja vremena na svadbi i u sledecoj sezoni kao da nista nije bilo... Znam dosta ljudi koji su u pocetku obozavali ovu seriju, skidali je redovno sa neta, i koji danas nemaju zelju ni da je pogledaju...

јел зна неко зашто су сменили живадинку. Била баш екстра с њом.
Таман када је постало занимљиво да се види шта ће бити са градилиштем прекид.:cry:

Ne znam da li će ih uopšte biti sad kad je umro jedan od glavnih glumaca. Ali sam čuo da se sprema novi zvanični nastavak "Tesne kože" gde bi se vratila stara ekipa. Samo prvo treba da se dogovore oko autorskih prava, a svi znamo da to ume da potraje. :ceka:

Back