Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да, ***** ТВОГ детета, ТЕБИ неће смрдети...или бар већини мајки не смрди. Шта с тим?

Рекох, у питању је ЉУБАВ (према детету, не према говнету, побогу!), а та љубав је другачије природе него љубав према сродницима, брачном другу, пријатељима....Шта је ту чудно?

E, da go.vno ne smrdi, tu nesto ne bi bilo u redu sa tim go.vnetom. Ne sa tobom, ne sa tvojom ljubavlju prema detetu nego sa gov.netom kome je u opisu da smrdi. Inace ne bi bilo go.vno. I nema uopste veze od koga je doslo, gov.no je gov.no!

Ne mogu vise ozbiljno da diskutujem na temu, pisem i umirem od smeha na ovo sto kucam.
:lol::lol: :lol:

Е, ја вас сада поздрављам, јер се моја два мала створења чија говна не смрде управо бесомучно пиче у другој соби! :confused::lol:

E, da go.vno ne smrdi, tu nesto ne bi bilo u redu sa tim go.vnetom. Ne sa tobom, ne sa tvojom ljubavlju prema detetu nego sa gov.netom kome je u opisu da smrdi. Inace ne bi bilo go.vno. I nema uopste veze od koga je doslo, gov.no je gov.no!

Ne mogu vise ozbiljno da diskutujem na temu, pisem i umirem od smeha na ovo sto kucam.
:lol::lol: :lol:

Причаћемо о томе за неколико година, ако Бог да! ;)

Е, ја вас сада поздрављам, јер се моја два мала створења чија говна не смрде управо бесомучно пиче у другој соби! :confused::lol:

Mi smo prestali da se tucemo kad je moja mama iznervirano usla u sobu i rekla "U redu, sad se tucete do smrti i samo jedan moze da izadje odavde". Zatvorila vrata, slusa sta se desava a mi 'Sta joj je? Ona nije normalna! Zamisli sta nam je rekla!! E ajde da prestanemo, vidis da je poludela".
:lol::lol:

Ja ovde samo vidim raspravu koja deli sve ljude, ceo zivot, sve zelje na - komfor i decu.
Pa dobro ljudi, da li je zivot bez dece samo komfor? Kako to zamisljate, nije mi jasno zaista.
I jesu deca samo nedostatak komfora pa cemo sad svakog ubedjivati da nema decu jer mu je drazi komfor?
Sto se tice podvezica i alkohola, zezala sam se. Ustvari, ne znam sta drugo da pomenem jer racunam da vecina ljudi ovde ima seks i ponekad izlazi - znaci, upotrebila sam dve vecinski zajednicke stvari za sve nas ovde. A ogradila sam se onoliko da to NIJE RAZLOG NEMANJA DECE. Zasto citate svakim post iskljucivo onako kako vam odgovara? :I
Da pricamo o karijeri ne mozemo. Em ima toliko razlicitih vrsti karijera em se ovde pod karijerom podrazumevaju bitna poznanstva, moc i pare. I sta onda jos reci kad su ljudi ubedjeni da znaju o cemu pricaju (a ocigledno ne)?
Da pricamo o razlozima, takodje ne mozemo. Jer, prva ja nigde nisam rekla da ne volim decu i da ih ne zelim nikad ali samim tim sto nemam decu - svrstana sam u kategoriju samozivih sebicnjaka kome je svoj komfor najbitniji i nece decu jer nece da se odrekne podvezica i alkohola.
Pa mislim stvarno. Da niste malo preterali sa kvalifikacijama?
I sve je toliko crno-belo da je svako ko je rodio dete sad divna, pozrtvovana osoba a svako ko nije - on bi jos da se izivljava u zivotu.

I jos jedna stvar, kad smo kod izivljavanja. Ja se nisam izivljavala sa 15 a ne izivljavam se ni sa 31-om. Sta se izivljava - zivot? I onda se izivimo, i sta, umremo? "Sve sam probala" - q si sve probala! I ne moras sve da probas, u tome je i poenta! Osecaj "sve sam probala" je po meni prvi znak nedostatka zivota u nekom. Zivot se za neke ljude nikad ne zaustavlja ali ne za samozive idiote nego za ljude koji vole zivot. Oni mogu da imaju decu a i ne moraju. Oni ne vide svoje postupke kao izivljavanje sebicnog coveka kome treba beba da bi to prestali da budu. Gle, otkrica, stvarno - neko kompletno zavisi od nas, moramo o nekom kompletno i non-stop da se brinemo - da, hvala na obavestenju! Stvarno mislite da mi koji nemamo decu to ne znamo?
Ne, ja ne posmatram zivot tako i nikad ga necu posmatrati. Kad pocnem, oticicu u staracki dom da ne budem nikom na vratu sa svojom posmrtnom filozofijom.
I koliko je ond sve ovo daleko od onog sto u zaj.ebanciji pokusavam da kazem. Dete je novi zivot a ne nas prestanak "izivljavanja", nase naprasno pretvaranje u nesebicnu osobu, nasa granica kad prestajemo sa "izivljavanjem", nasa tacka kad smo se umorili od svog zivota pa bismo sad da se posvetimo novom! Sve sto cujem ovde od majki je Ja pa Ja pa opet Ja. Koliko je ovo uskogrudo, pa ja nemam reci. :I
Zivot treba slaviti u svim oblicima i radovati mu se. A ne jos se hvaliti kako smo ga iziveli pa sad samo treba da ga reprodukujemo i zavrsili smo svoju misiju na planeti. I onda iz svoje sitne vizure, svojim ogranicenja, mi cemo svakom nametati istu logiku - paf, 30 - jos uvek se nisi "umnozila", sta ces sad?
Sad cu ono sto sam uvek i radila - zivela i volela bas to - DA ZIVIM. Ako nekom ugrozavam njegov komfor sto mu udisem vazduh, a tako sam bespotrebna - ne interesuje me! Svi imamo ovde makar prava na taj je.beni zivot, zar ne? Da nije tako, ne biste ni vi tu decu radjali niti im davali pravo na postojanje.
I zato ostavite ljude da se na miru raduju zivotu i da planiraju decu kada to mogu i zele a i da ih ne zele uopste. To mozete zvati izivljavanjem, sebiclukom, nezreloscu, patriotskom neosvescenoscu i cime god samo nemojte sa tim polumrtvim, ugasenim pogledom na svet da mracite i da se sa jedne strane zalazete za nov zivot a sa druge, da se bunite za svaki tracak zivota posle 30-te a sve pre toga smatrate izivljavanjem.
Jer, zivot nisu samo male bebe. I vi ste zivi, mozda ste zaboravili.

Beso zna se jako dobro šta sam mislila pod tim "iživeti".
Linda je pričala o tome, generalno to je način života gde se misli samo na sopstveno dupe i preuzima se odgovornost samo za svoj život. Da ne nabrajam situacije...

Boli mene uvo ko šta želi ili ne želi, pričam o tome da ne mogu kao Lexa da razumem serijskog ubicu ili silovatelja koliko god mi objašnjavali svoje razloge (to je ona navela kao primer), pa tako ne razumem ni ljude koji ne žele decu, a nemaju nikakvih prepreka da ih imaju osim u svojim glavama vođeni sebičnim razlozima.

A živi smo itekako, samo sa decom se menjaju prioriteti i uopšte život dobija drugi smisao.

Original postavio EliNS
Boli mene uvo ko šta želi ili ne želi, pričam o tome da ne mogu kao Lexa da razumem serijskog ubicu ili silovatelja koliko god mi objašnjavali svoje razloge (to je ona navela kao primer), pa tako ne razumem ni ljude koji ne žele decu, a nemaju nikakvih prepreka da ih imaju osim u svojim glavama vođeni sebičnim razlozima.
To se zove Empatija ;)
Mnogima nedostaje.

empatija
1 psih. identifikacija sa drugim, u njegova nacin misljenja i osecanja
saosecanje
2.uzivljavanje u neki dogadjaj ili umetnicko delo

(klajn-sipka, izdanje 2007)

Tačno Saro, ali ja sam o ovom boldovanom govorila više puta (vidi se da nisi 100% pratila gradivo, al ti se oprašta jer si priznala:D).
Ja sve vreme govorim da ne razumem ljude koji ne žele decu, a imaju sve gore pobrojane kapacitete kako ti kažeš.

Fala fala na razumevanju :D Vidis li koliko ima da se cita.. ne mogu da postignem. ;)

E, ja to gledam sa druge tacke.. prvo nije tvoja niti nicija obaveza ni pravo da se razume ili ne nekoga ko ne zeli dete, drugo kazes da razumes ali samo ako nemaju te preduslove. Recimo pred tobom je naizgled zdrava zena koja ti kaze da ne zeli dete.. kako ces da prosudis njeno mentalno zdravlje recimo, porodicnu istoriju.. kako je ona bila odgajana, da li je mozda bila zlostavljana, da li se leci od neke bolesti za koju ti ne znas, da li je u losem braku.. bezbroj stvari koje za koje da saznas treba da postavis tu osobu na ispitivacku stolicu.. a to nema pravo niko da radi. Jos nesto, razlog koji daju (ako smatraju da treba da ga daju) retko je pravi i istinit i cesto je nesto prilicno banalan i smesan.. jedna zena mi je rekla da ne zeli dete jer bi morala da se odrekne godisnjih odmora. Na prvu loptu - glupost i meni licno prosto neverovatno, ali ne znam njenu istoriju i sta je nju dovelo do takvog opravdanja (za sebe) te odluke. U globalu.. da li im nesto fali? Da, mislim da im 'nesto' fali, i zbog toga ih razumem, ali ne osudjujem, narocito ne uslovno.

Mi smo prestali da se tucemo kad je moja mama iznervirano usla u sobu i rekla "U redu, sad se tucete do smrti i samo jedan moze da izadje odavde". Zatvorila vrata, slusa sta se desava a mi 'Sta joj je? Ona nije normalna! Zamisli sta nam je rekla!! E ajde da prestanemo, vidis da je poludela".
:lol::lol:

:hahaha::hahaha:ovo me nasmeja stvarno....kako mi je ovo poznato...stigao me
sličan komentar na sličnu situaciju.....stvarno odmah dobiješ bonu....:hahaha:

Ja Nemam decu
Ja sam chobanin koji dodje ovde da posmatra usporeni voz na uzbrdici, a u njemu Velika Eksukrzija na putu za zaborav
Lepo se vidi previse ponavljacha, mediokriteta, …. Svi jedu sendvice, zalivaju mlakim pivom, a svoje djubre bacaju kroz prozor. Trucka se voz kroz predele svakodnevice. Svi galame i ubedjuju sami sebe pred drugima kako je eto bas njihov i samo njihov stav ispravan i vredan.

Svi veruju da su Bogom Dani Roditelji, koji uvek znaju najbolje sta je dobro za Njihovu decu!
Niko ne veruje u Bezuslovnu Ljubav, ali svi veruju u karijeru….
Niko ne veruje u Soul Mate, ali svi veruju da je vrhunac ljubavi da Njemu rodis dete
Niko ne veruju de su deca Osobe, a svi veruju da im jedan shamar u odgovarajucim prilikama samo koristi !!!!
Niko ne veruje da na planeti ima previse ljudi, da ima previse nevoljenosti, ali svi veruju u nebeski narod…. Koji je uvek bolji od ostalih
Niko ne veruje u Tvorca, a svi se pozivaju na strah od Boga
Itd,…. Itd….itd……itd………

Vise puta sam pitao Roditelje, i evo jos jednom:
Ko je Vama dao pravo da javno pominjete Vasu Decu I njihove intimnosti???
Da li imate mandat da njihova imena iznesete u javnost?
Da li oni uopste znaju da pricate javno o njima na mestu gde im se ugrozava dostojanstvo?
….
O tome ko je kakav roditelj……. Videcete po toma koliko su vasa deca zadovoljna sama sobom
Kako se to vidi?
….. samo izadjite na ulicu

Konkurs
Za Specijalni Odred Interventnih Jedinica za borbu protiv Bele Kuge

Ohrabruju se svi kojima je otkucao bioloski casovnik
Svi koji hoce da nesebicno udovolje mamama, tetkama i komsiluku
Svi kojima je dosadno
Svi koji nemaju sta da rade od svojih zivota
I svi koji jednostavno nemaju pojma o tome, ali misle ta je to sustin njihovog zivota

Svi kanditati moraju da imaju, ili makar da pricaju ostalima, visoko moralne, eticke i romanticne motive za produkciju dece.
Mada su to samo njihova deca, neophodno je sto vise blebetati o deci, roditeljstvu, deci, deci, majcinstvu, deci, brizi, briznosti, zahvalnosti, pozrtvovanju, opet o deci, ljubavi prema deci,…… kako bi sami sebe uverili o posebnosti svog herojskog cina.
Borci protiv Bele Kuge sve to radi za dobrobit svih nas, i zbog toga zasluzuju nase divljenje.
Nesebicnost (ma sto to znacilo) je njihova Vrlina

Pocetak aktivnosti ovog odreda ce svakako biti fokusiran na nesebicno i poztrvovano seksanje, guzenje, tamburanje, karanjye, yebanje, zigovanje, i ostale strateske i takticke delove obuke specijalnih jedinica.
Junaci moraju znati da su njihove akcije sa visokim rizikom, pracene fizioloskim orgaznima, nesebicno potrosene za vise ciljeve.
Vlada ce svima koji istraju i prezive u akciji obezbediti zahvalnost.

Bonus koji obavezno sledi je dete, ili deca. Ona ostaju borcima u trajno vlasnistvo, i mogu sa njima da rade sta hoce. To je takodje dobar materijal za strategiju dizanja prasine, urnebesnog reklamiranja pozrtvovanja, brige, zrtvovanja, odricanja, nesebicnosti, i nesebicnosti,….samopregora.... nesebicnosti.....

Svoju decu mogu da samaraju, pljuskaju, i brizno maltretiraju, jer je to uvek samo za njihovo dobro
Ugovor ne obavezuje borce na sustinsku ljubav i vernost, i mogu da posle Vecne Jednogodisnje Ljubavi, napichkaraju saborca, oteraju ga/nju u qrc, i nastave pozrtvovanu borbu u nekoj drugoj celiji organizacije.

Konkurs je otvoren za navek, i nema nikakve veze sa realnim brojkama o gustini naseljenosti po jedinici povrsine.

Poslednja izmena:
A sta recimo ako zena u toku svog zivota ne pronadje coveka sa kojim bi mogla da ima dete i jednostavno potisne tu zelju i preusmeri se na neke druge stvari? Za dete je ipak potreban saucesnik.
Slazem se sa Sarom da su razlozi za nemanje dece mnogobrojni, ali moze biti i taj, nedostatak stalnog i ozbiljnog partnera koji sa tom odredjenom zenom zeli dete.

a sto neko, ko mnoooooooooooogo hoce decu, ne usvoji nekog malisu bez roditelja ?

A шта мислиш, ко их иначе усваја? Неко ко много неће децу?

Ако мислиш на соло жене - на жалост, по закону дете може да усвоји само брачни пар, а не појединац.

zena moze naci partnera koji ce joj napraviti dete ali problem je sto ona ne moze biti samohrana majka, bar ne u ovoj zemlji gde i oba roditelja jedva mogu da finansiraju dete ( ne govorim o bahanalijama vec o hlebu na stolu svakog dana) nikad se ne zna kad ce neko od njih dobiti otkaz koliko ce lako opet naci posao... to je sve tako zeznuto... nije ni cudo sto se sve manje ljudi odlucuje da ima dete kad jedva zaradjuju i racune da plate.
govorim o nekom srednjem stalezu kojem i sama pripadam.

Back