Bela Crkva: Profesorke u gimnaziji dobile otkaz jer nisu želele da budu botovi

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://www.danas.rs/politika/beloc...-dobile-otkaz-jer-nisu-zelele-da-budu-botovi/

Bela Crkva: Profesorke u gimnaziji dobile otkaz jer nisu želele da budu botovi

Profesorka enlgeskog jezika u Gimnaziji u Beloj Crkvi Marija Petrović Stanković i njena trudna koleginica, profesorka matematike Mirjana Mitrović ostale su bez posla, pošto su odbile političke ucene da u slobodno vreme treba da se bave „botovanjem“ i idu na političke mitinge, javio je sajt Belocrkvanske novosti.

milanpakovic-678x381[1].jpg

Piše: Beta 15. septembra 2019. 15.40 Izmenjeno: 18.28

Profesorki matematike Mirjani Mitrović, koja je trudna, pošto je pred početak školske godine ostala bez posla, od stresa je završila u bolnici u Vršcu, gde je ležala 12 dana.

„Tražili su od mene da malo kucam popodne – malo idem na mitinge. To je nešto što ne želim da prihvatim. Da sam na to pristala, i danas bi bila zaposlena. Jer, onda čak nije ni bitno da li imate diplomu ili ne. Verujem da ovo nije kraj, verovatno ću još neke stvari preživljavati. Cilj je da ostanu samo oni koji ne razmišljaju svojom glavom. Ako se tortura nastavi, ne želim da odgajam svoje dete u ovakvoj sredini. S druge strane, drago mi je što su sugrađani i učenici organizovali proteste i pokazali solidarnost sa nama“, kazala je Mirjana Mitrović za Belocrkvanske novosti

Profesorka engleskog jezika Marija Petrović Stanković, koja je od 2014., godine bila zaposlena u Gimnaziji u Beloj Crkvi, kazala je da su i od nje tražili da bude „bot“, da kuca i piše komentare.

„Dobila sam uputstva od direktorice da se obratim osobi koja vodi ovu opštinu, predsedniku Skupštine opštine Marjanu Aleksiću. Tražili su od mene da budem bot, da kucam komentare, pišem komentare. Ja takve stvari ne mogu da prihvatim i da uradim, mene politika ne interesuje. I pošto nisam pristala na to, ostala sam bez posla“, navela je Marija Petrović Stanković.

Prema njenim rečima, sada u gimnaziji engleski jezik predaje delom profesor engleskog, a delom profesor nemačkog, profesor holandskog i profesor istorije.

„Oni koji su pristali na njihove uslove, ostali su zaposleni. Osećam se poprilično slomljeno, jer sam se u ovaj grad nakon završenog fakulteta vratila sa nekom drugom vizijom. I sada mi se desilo to da ostanem bez posla, samo zbog toga što nisam pristala na političke ucene. Znači, moj rad se apsolutno ne vrednuje, moja diploma se ne vrednuje, i meni je vrlo teško da to prihvatim. Kad ovako nešto doživite, razmišljate o tome da započnete da živite negde drugde, gde sredina nije zatrovana“, kazala je Marija Petrović Stanković.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Mirjana Pančić Bužek, koja je bila direktorica Gimnazije u Beloj Crkvi, kazala je da je ranije podnela ostavku na to mesto, jer nije želela da trpi pritiske.

„Nisam htela da pristanem da zapošljavam ljude po partijskoj liniji. Dok sam mogla da štitim kolege i decu, ja sam bila tu. Predsednik opštine Darko Bogosavljević je vršio pritisak na mene, on posebno. On je bio zadužen da me maltretira. Njima nije bitna stručnost niti obrazovanje, već samo poslušnost. Svi oni koji žele da rade svoj posao i da se ne petljaju u politiku – nisu poželjni. Ali, neke istine moraju da se znaju i da se čuju. Jer mi se pre svega bavimo vaspitanjem mladih ljudi“, kazala je Mirjana Pančić Bužek.

Zbog ovih događaja, u Beloj Crkvi je juče održan građanski protest pod parolom „Pucajte, ja i sada držim čas!“, u kojem su učestvovali i učenici Gimnazije.

1568569720800.png

Profesorke u gimnaziji dobile otkaz jer nisu želele da budu SNS botovi

Profesorke u gimnaziji dobile otkaz jer nisu želele da budu botovi
Foto: Wokandapix/pixabay.com

Podeli
Profesorka enlgeskog jezika u Gimnaziji u Beloj Crkvi Marija Petrović Stanković i njena trudna koleginica, profesorka matematike Mirjana Mitrović ostale su bez posla, pošto su odbile političke ucene da u slobodno vreme treba da se bave „botovanjem“ i idu na političke mitinge, javio je sajt Belocrkvanske novosti.

Profesorki matematike Mirjani Mitrović, koja je trudna, pošto je pred početak školske godine ostala bez posla, od stresa je završila u bolnici u Vršcu, gde je ležala 12 dana.

„Tražili su od mene da malo kucam popodne – malo idem na mitinge. To je nešto što ne želim da prihvatim. Da sam na to pristala, i danas bi bila zaposlena. Jer, onda čak nije ni bitno da li imate diplomu ili ne. Verujem da ovo nije kraj, verovatno ću još neke stvari preživljavati. Cilj je da ostanu samo oni koji ne razmišljaju svojom glavom. Ako se tortura nastavi, ne želim da odgajam svoje dete u ovakvoj sredini. S druge strane, drago mi je što su sugrađani i učenici organizovali proteste i pokazali solidarnost sa nama“, kazala je Mirjana Mitrović za Belocrkvanske novosti.

Profesorka engleskog jezika Marija Petrović Stanković, koja je od 2014., godine bila zaposlena u Gimnaziji u Beloj Crkvi, kazala je da su i od nje tražili da bude „bot“, da kuca i piše komentare.

„Dobila sam uputstva od direktorice da se obratim osobi koja vodi ovu opštinu, predsedniku Skupštine opštine Marjanu Aleksiću. Tražili su od mene da budem bot, da kucam komentare, pišem komentare. Ja takve stvari ne mogu da prihvatim i da uradim, mene politika ne interesuje. I pošto nisam pristala na to, ostala sam bez posla“, navela je Marija Petrović Stanković.

Prema njenim rečima, sada u gimnaziji engleski jezik predaje delom profesor engleskog, a delom profesor nemačkog, profesor holandskog i profesor istorije.

„Oni koji su pristali na njihove uslove, ostali su zaposleni. Osećam se poprilično slomljeno, jer sam se u ovaj grad nakon završenog fakulteta vratila sa nekom drugom vizijom. I sada mi se desilo to da ostanem bez posla, samo zbog toga što nisam pristala na političke ucene. Znači, moj rad se apsolutno ne vrednuje, moja diploma se ne vrednuje, i meni je vrlo teško da to prihvatim. Kad ovako nešto doživite, razmišljate o tome da započnete da živite negde drugde, gde sredina nije zatrovana“, kazala je Marija Petrović Stanković.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Mirjana Pančić Bužek, koja je bila direktorica Gimnazije u Beloj Crkvi, kazala je da je ranije podnela ostavku na to mesto, jer nije želela da trpi pritiske.

„Nisam htela da pristanem da zapošljavam ljude po partijskoj liniji. Dok sam mogla da štitim kolege i decu, ja sam bila tu. Predsednik opštine Darko Bogosavljević je vršio pritisak na mene, on posebno. On je bio zadužen da me maltretira. Njima nije bitna stručnost niti obrazovanje, već samo poslušnost. Svi oni koji žele da rade svoj posao i da se ne petljaju u politiku – nisu poželjni. Ali, neke istine moraju da se znaju i da se čuju. Jer mi se pre svega bavimo vaspitanjem mladih ljudi“, kazala je Mirjana Pančić Bužek.

Zbog ovih događaja, u Beloj Crkvi je juče održan građanski protest pod parolom „Pucajte, ja i sada držim čas!“, u kojem su učestvovali i učenici Gimnazije.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Strasno sta je od Srbije napravila DS-SNS Soroseva mafija

Porobljavaju ljude bukvalno a ko ne pristane da bude rob Sorosevske Pederske vlasti koja promovise satanizam - dobija otkaz.

Zato moramo podrzati Boska Obradovica i Dveri , i zajedno sa njim srusiti ovaj lopovsko-mafijasko-burazersko-robovski sistem po volji Sorosa i Rotsilda!

cisto sumnjam da je bas tako bilo. to one kazu al za n1 i slicne, dakle zaheb

osim toga posla za profesore ima, ali malo dalje od centra, kad drugi mogu sto one nemogu? nego bi da budu politicke zrtve i da demonstriraju u radno vreme i jedu dovna

One su rekle da upravo NISU HTELE da demonstriraju u radno vreme, a sto je od njih trazeno od SNS-a. Umes da citas, ili da te vratimo nazad u skolu kod ove dve profesorke da to doucis?

Osim toga kakve veze ima centar ili ne centar? Dobile su otkaz, nije im ponudjeno drugo radno mesto pa one odbile.

Nego treba popisati sve ove sto su ostali da rade, jer to znaci samo jedno, pa onda za koji dan ce svi oni lepo da kopaju po kantama ispred te iste skole.

One su rekle da upravo NISU HTELE da demonstriraju u radno vreme, a sto je od njih trazeno od SNS-a. Umes da citas, ili da te vratimo nazad u skolu kod ove dve profesorke da to doucis?

Osim toga kakve veze ima centar ili ne centar? Dobile su otkaz, nije im ponudjeno drugo radno mesto pa one odbile.

Nego treba popisati sve ove sto su ostali da rade, jer to znaci samo jedno, pa onda za koji dan ce svi oni lepo da kopaju po kantama ispred te iste skole.
lazu one a ti prenosis lazi

ne postoji otkaz u ovoj prici. to garantujem

osim toga njihov pooliticki stav je jasam, ap zasto onda da zauzimaju mesto postenim profesorkama koje nisu ds i mala grupa

Da ima sloge među đacima i roditeljima pa da malo bojkotuju nastavu, da vidiš kako bi vratili profesorke na posao.
Da ima sloge medju narodom bojkotovali bi izbore.... samo tako moze da ode ova bahata,iscasena i nastrana vlast.******,lezbejke i ljudi sa bolesnickim siframa nam vode drzavu zato nam se ovo i desava.

lazu one a ti prenosis lazi

ne postoji otkaz u ovoj prici. to garantujem

osim toga njihov pooliticki stav je jasam, ap zasto onda da zauzimaju mesto postenim profesorkama koje nisu ds i mala grupa

Prvo, vest je sa krstarice, ja sam samo korigovao ono sto si napisao ti pogresno. U vesti pise da su dobile otkaz. Obe.

Drugo, kakve veze ima da li su DS ili neka druga stranka? Zar u tom slucaju ne mogu da rade u skoli ili bilo gde drugo u drzavnoj sluzbi? Sluzbenici drzavne administracije ne smeju biti clanovi stranaka, ali koliko znam to ne vazi za skole. A ako vazi, onda ni SNS clanovi ni SPS clanovi ne mogu da rade po skolama.

Trece, cak i da nisu u stranci ali imaju politicki stav koji je suprotan vladajucoj politickoj klici odakle pravo da se one otpusaju sa posla zbog toga? Ne znam da li si svestan sta pricas. To znaci da sutra kad se promeni vlast pola Srbije treba otpustiti. Dobro pazite sta govorite, moze da vam se i ostvari, ali ne onako kako ste vi to mislili.

Znaci da pojasnimo - ja sam apsolutno za to da svi koji nemaju odgovarajucu skolu, koji nemaju odgovarajuci stepen obrazovanja, koji ne znaju i ne rade, koji su primljeni po partijskoj liniji (od strane BILO KOJE stranke od 1990. pa do danas) budu izbaceni - naglavce, sto se mene tice - sa posla u javnom sektoru. Postoji jos i deo prekobrojnih, od kojih neko mozda nesto i radi - da ne budem bas prestrog, mada vecina spada u vec pomenute koje treba izbaciti naglavce.

Ali izbacivati ljude jer imaju drugacije politicko opredeljenje ili misljenje je nedopustivo, osim ako se ono ne kosi sa zakonom (na primer, opredeljenje mi je muslimanski fundamentalizam i podrska ISIS i slicnim teroristickim organizacijama - te treba odmah zatuci, kakav otkaz).

i dalje tras po svom. pozivas se na novinsku vest! na krsti! ha,ha,ha

ne postoji otkaz, osim za krsenje zakonskih odredbi i disciplinskih prekrsaja. pa ti biraj sta je u pitanju

ds divlja u nasoj prosveti od 1995. tihi i glasni strajkovi, casovi od 35 i 25 minuta, izvodjenje dece na nativladine demonstracije

cini mi se da ima oko 200 profesora ds podobnih koji primaju plate a ne rade.

ne smeta ti nista od toga. ma ko zna ko si ti

ko zna. verovatno da ima placenih aktivista

kao na demonstracijama cele zime, neko organizuje, vodi, planira. za dz? tesko

ja sam u svoje vreme poslao mejl beogradskom sns-u da im radim na netu, nisu mi ni odgovorili.

sto se sendvica tice i kad idem sa planinarima organizujemo zajednicku ishranu. ne bih se tome rugao, samo kreteni mogu da se smeju kolektivno na brasno

ko zna. verovatno da ima placenih aktivista

kao na demonstracijama cele zime, neko organizuje, vodi, planira. za dz? tesko

ja sam u svoje vreme poslao mejl beogradskom sns-u da im radim na netu, nisu mi ni odgovorili.

sto se sendvica tice i kad idem sa planinarima organizujemo zajednicku ishranu. ne bih se tome rugao, samo kreteni mogu da se smeju kolektivno na brasno

Значи да те твоји "напредни" толико цене, да не стигну да ти се обрате....вероватно су читали твоје коментаре па сконтали да су фију-фију..!?

Back