"Bejah u duhu u dan Gospodnji"

Vorki,
molim te procitaj ovo iz knjige predsednika JS Rutherforda gde tvrdi da je Adam stvoren 4028 godina pre Hrista, a u tekstu koji sam prilozio u dijagramu od 1969. tvrdite da je Adam stvoren 4026 godina pre Hrista. Koje je istina? NIJEDNO NI DRUGO:

Ovo je stranica iz navedene knjige:
"THE TRUTH SHALL MAKE YOU FREE"

From Adam's creation to
the end of B .C. 1
was 4,028 years
Thereafter the so-called Anno Domini or A.D.
period began.
From the beginning of A.D. 1, or Year of the
Lord 1, to the beginning of A .D. 1944 is 1,943
full years, which, being added to the above
table, give the time measurement from Adam's
creation to date
From Adam's creation to
the end of B .C. 1
was 4,028 years
From beginning of A .D. 1
to the end of 1943
is 1,943 years
From Adam's creation to
the end of 1943 A.D.
is 5,971 years
We are therefore near the end of six thousand
years of human history, with conditions
upon us and tremendous events at hand foreshadowed
by those of Noah's day.-Luke
17 : 26-30.

Vidis da je Rutherford prorekao da ce se ljudska istorija zaversiti
krajem 6000 godina. Ako je 1943. godina bila 5971. godina od Adamovog stvaranja, potrebno je samo jos 29 godina da bi se navrslile 6000 godina kada je po ucenju JS trebalo da se zavrsi istorija sveta na zemlji. Jer ako godini 1943. dodam 29 godina onda je kraj sveta trebao
da dodje 1972. godine.

Vorki, zar to tebi ne otvara oci da shvatis u kakve zablude verujes?

Vorki,
molim te procitaj ovo iz knjige predsednika JS Rutherforda gde tvrdi da je Adam stvoren 4028 godina pre Hrista, a u tekstu koji sam prilozio u dijagramu od 1969. tvrdite da je Adam stvoren 4026 godina pre Hrista. Koje je istina? NIJEDNO NI DRUGO:

Ovo je stranica iz navedene knjige:
"THE TRUTH SHALL MAKE YOU FREE"

From Adam's creation to
the end of B .C. 1
was 4,028 years
Thereafter the so-called Anno Domini or A.D.
period began.
From the beginning of A.D. 1, or Year of the
Lord 1, to the beginning of A .D. 1944 is 1,943
full years, which, being added to the above
table, give the time measurement from Adam's
creation to date
From Adam's creation to
the end of B .C. 1
was 4,028 years
From beginning of A .D. 1
to the end of 1943
is 1,943 years
From Adam's creation to
the end of 1943 A.D.
is 5,971 years
We are therefore near the end of six thousand
years of human history, with conditions
upon us and tremendous events at hand foreshadowed
by those of Noah's day.-Luke
17 : 26-30.

Vidis da je Rutherford prorekao da ce se ljudska istorija zaversiti
krajem 6000 godina. Ako je 1943. godina bila 5971. godina od Adamovog stvaranja, potrebno je samo jos 29 godina da bi se navrslile 6000 godina kada je po ucenju JS trebalo da se zavrsi istorija sveta na zemlji. Jer ako godini 1943. dodam 29 godina onda je kraj sveta trebao
da dodje 1972. godine.

Vorki, zar to tebi ne otvara oci da shvatis u kakve zablude verujes?

Meni su oči dovoljno otvorene.

Matej 7:3 - Zašto onda vidiš trun u oku brata svojega, a ne obazireš se na gredu u svojem oku?

Postavio sam ti post u kojem je vidljivo da se upozoravalo na tih 6000 godina povijesti. Podružnice diljem svijeta su poslale obavjesti, da se ne uzima definitivno ta godina kao kraj svijeta. Međutim, to što su određeni pojedinci, pa i neki starješine, razmišljali ne taktično, je njihova stvar, a ne zabluda zajednice.

Kao što sam jasno pokazao, da je Božji narod kroz povijest griješio u razumijevanju pojedinih proročanstava, a da zbog toga nije odbačen od Boga, tako se isto vidi i kod nas. Za razliku od drugih, ispunjavamo mnoštvo proročanstava, kao i biblijskih zapovijedi, te se prepoznajemo po sličnosti kanim kršćanima.

Zašto ne želiš malo o tome govoriti ?

Ne znam čega se bojiš, pa se ne želiš predstaviti i objaviti kojoj religijskoj denominaciji pripadaš.

No, ti si zapeo na nekoliko pogrešnih razmišljanja i učenja moje zajednice, koja su svejedno ispravljena kada je dobiven bolji uvid i shvaćanje. Zbog čega i drugi ne ispravljaju svoje greške ? Savršeni su, ili ? Upravo se vidi iskrenost i poniznost moje religije, nasuprot ostalim koje tvrde da posjeduju Božje pokroviteljstvo. Isus nije rekao da će se njegovi učenici prepoznati po savršenstvu, nego po "plodovima duha", ljubavi između sebe i konstantnoj budnosti. Upravo te elemente posjeduje moja religija, kao i neovisnost od sistema, za razliku od onih koje su stopljene kompromisom, sa ovim svijetom i njegovim "duhom".

Naprimjer :

Kristovi sljedbenici trebali su činiti učenike od ljudi iz svih naroda, što je značilo da će jednog dana u svim narodima biti onih koji će obožavati pravog Boga. S druge strane, kad narodi kreću u rat, s kojim ciljem to čine? Rade li to zato da bi vršili volju Stvoritelja cijele Zemlje ili to čine zbog svojih nacionalističkih interesa? Kad bi pravi kršćani iz bilo kojeg naroda išli u rat protiv nekog drugog naroda, borili bi se protiv svoje braće u vjeri, protiv ljudi koji mole za pomoć istog Boga kao i oni. Krist je s pravom zapovjedio svojim učenicima da se ne hvataju mača.

Ima mnogo stvari o kojima se može raspravljati, a ne o nekolicini nenamjernih grešaka moje religije. No, koji je tvoj pravi cilj ? Blatiti moju zajednicu, cinički se postavljati ili javno se ismijavati ? Ti da želiš pravilno razumijeti kršćanstvo, i Jehovine svjedoke u tom svijetlu, odavno bi razgovarao sa starješinama onoga starijeg brata koji te posjećuje. Međutim, razlozi i interesi se upravo ovdje definiraju, tako da te se čita kao knjigu.

Po zadnji put ponavljam, ako želiš razgovarati ozbiljno i kulturno, tada promijeni način komunikacije, no ako to ne želiš, onda je ovo moje zadnje obraćanje tebi.

Poslednja izmena:
Meni su oči dovoljno otvorene.

Postavio sam ti post u kojem je vidljivo da se upozoravalo na tih 6000 godina povijesti. Podružnice diljem svijeta su poslale obavjesti, da se ne uzima definitivno ta godina kao kraj svijeta. Međutim, to što su određeni pojedinci, pa i neki starješine, razmišljali ne taktično, je njihova stvar, a ne zabluda zajednice.

Odgovor:
Vorki prijatelju, da li si ti ziveo jos 1975. godine?
To sto ti kazes da je bilo objavljeno, niko nije ni spominjao. Daj dokumenat, pokazi nam kada i gde je to bilo objavljeno?
To sto kazes da je objavljeno u Cehoslovackoj nema nikakve veze sa nama koji nikad nismo ziveli u toj zemlji.

Lepo ti to nama pricas sada, ali ja sam raspravljao sa JS onda kada je to bilo aktuelno. Svi, staresine i vrenici verovali su da Armagedon pocinje januara 1975. godine. Ja sam zivi svedok toga.
Da bi tu sramotu ublazile i smirile uznemirene vernike, staresine su posle promasaja pocele da izmisljaju price i tek posle "smaka sveta" su iznikle te price kako su to samo neik revni vrenici i neke staresine pogresno propovedali. To nije tacno, svi su sa najvecem osvedocenjem propovedali zabludu misleci da istinu propovedaju.
-----------------

Kao što sam jasno pokazao, da je Božji narod kroz povijest griješio u razumijevanju pojedinih proročanstava, a da zbog toga nije odbačen od Boga, tako se isto vidi i kod nas. Za razliku od drugih, ispunjavamo mnoštvo proročanstava, kao i biblijskih zapovijedi, te se prepoznajemo po sličnosti kanim kršćanima.

Odgovor:
Vorki, ja verujem da si ti iskren i dobar coveke i da zaista tako mislim, ali samo zato sto si tako nauven, a svi znamo da nije tako.
Ti ne smes da priznas da je "jedini kanal istine kroz koji Bog govori, Kula strazara", pogresila i da je prevarila sve svoje vernika.

Ne radi se tu o nekakvoj malo pogreski, nego to je totalni promasaj.
Shvati, Vorki, kako me ti sada ubedjujes da imate i propovedate istinu, isto tako me je ubedjivao Sergije i mnogi drugi JS godine 1974.
Ja ti se zaista divim da jos uvek mozes imati poverenja u takve vodje.
------------------

Zašto ne želiš malo o tome govoriti ?

Odgovor:
Ovoga puta te ne razumem. Stalno ti o tome govorim a ti me pistas
zasto ne zelis o tome da govorim. Ja govorim, nego nisam siguran da si me dobro cuo.
------------------

No, ti si zapeo na nekoliko pogrešnih razmišljanja i učenja moje zajednice, koja su svejedno ispravljena kada je dobiven bolji uvid i shvaćanje.

Odgovor:
Ma Vorki, sta je to ispravljeno?
Ispravljeno je onda kad se Armagedon 1975. godine nije desio,
i posle toga slede izgovori i osude vernika, a Uprvno telo je objavilo neistinu.
Isto se tako desilo i sa ostalim predvidjanjima. Armagedno je bio prorecen za 1914. godinu.
Pa kad se nije desio, onda je predvidjen za 1918.
Pa kad se ni tada nije desio, onda se Upravno telo setilo onog :"narastaja (generacije) o kojoj Hristos govori u Mateju 24. poglavlju i na osnovu toga nerazumevanja odredjena je godine 1975.
a kad se ni tada nista nije desilo, sta su imali da poprave?
Nista, nego da izmisljaju price kao nenicilin za umirenje.
----------------

Zbog čega i drugi ne ispravljaju svoje greške ? Savršeni su, ili ?

Odgovor:
U svim zajednicam ima gresaka, ali niko za jedno tako kratko vreme nije objavio taloko zabluda tvrdeci da objavljuje istinu kao JS.
---------------------

Upravo se vidi iskrenost i poniznost moje religije, nasuprot ostalim koje tvrde da posjeduju Božje pokroviteljstvo. Isus nije rekao da će se njegovi učenici prepoznati po savršenstvu, nego po "plodovima duha", ljubavi između sebe i konstantnoj budnosti. Upravo te elemente posjeduje moja religija, kao i neovisnost od sistema, za razliku od onih koje su stopljene kompromisom, sa ovim svijetom i njegovim "duhom".

Odgovor;
Vorki brate, pa sta je vodjama tvoje organizacije i preostalo, kad se mnostvo odredjenih dogadaja u odredjene datume nisu ispunili?
Nisu ni imali drugog izbora. ceo svet je video prevaru i zabludu.

Slazem se sa tobom Vorki da su rodovi potrebni, jer Isus je rekao: "Po rodovima njihopvim poznacete ih" ali zar ne primecujes da su ti rodovi gorki? Kakvo je to svedocanstvo svetu ici iz jedne u drugu zabludu?

Tako je Rutherford sagradio vilu u San Dijegu u kojoj je pripremio mesto za patrijarhe Starog zaveta koji su 1926. trebali vaskrsnuti i preuzeti upravu na dovim svetom. Pa kad se ni to nije desilo, opet verne sluge su ponizno bile primorane da pred celim svetom priznaju da je bio u zabludi.
-------------

Naprimjer :

Ima mnogo stvari o kojima se može raspravljati, a ne o nekolicini nenamjernih grešaka moje religije. No, koji je tvoj pravi cilj ? Blatiti moju zajednicu, cinički se postavljati ili javno se ismijavati ? Ti da želiš pravilno razumijeti kršćanstvo, i Jehovine svjedoke u tom svijetlu, odavno bi razgovarao sa starješinama onoga starijeg brata koji te posjećuje. Međutim, razlozi i interesi se upravo ovdje definiraju, tako da te se čita kao knjigu.

Odgovor:
Vorki, ne radi se o nekolicini gresaka, nego o masi krupnih promasaja.
Dejvid je jedan od staresina u lokalnoj zajednici. Rekao mi je d aje govorio pred 20000 vernika na godisnjem satanku. Kad sam bio na skupu za vreme memorijala, Dejvid je delio Svetu veceru. Dakle on je
staresina. Drugo pre dve sedmice bio sma prisutan na regionalnom satanku gde je bilo dosta ljudi.Prema tome ja mislim da dobro poznajem JS. Dejvid je zaista dobar covek i mi smo dobri prijatelji.
Zapravo poznavao sam mnogo JS koji su dobri ljudi i ja se uvek obradujem kad zakucaju na moja vrata. Ali kad je u pitanju doktrina, ucenje, verovanje, onda sacuvaj Boze.
-----------------
Po zadnji put ponavljam, ako želiš razgovarati ozbiljno i kulturno, tada promijeni način komunikacije, no ako to ne želiš, onda je ovo moje zadnje obraćanje tebi.

Odgovor:

Vorki, pa ja mislim da sa tobom najozbiljnije razgovaram.
Sta si ti pronasao da je nekulturno sa moje strane?
Ti si tako naucen, da je tvoje verovanje svetinaj u koju se ne sme sumnjati, a ja u to ne verujem. Izneo sam ti mnostvo dokaza koji pokazuju da se ta vasa verovanje trebaju preispitati i tragati za istino, jer ona to jos nisu.

Ne vidim u cemu bih ja treba da promenim nacin komunikacije? Da hvalim Kulu strazaru iako nije dostoujna hvale?
Ja iskreno kazem sto znam i sta mislim, ne mislim da je to jedina istina, ako gresim, dokazi, ako nemas dokaza da gresi, opnda cuti.

Zelim ti ve najbolje

Back