Беба од 8 месеци-проблем са спавањем.

Велебитдрема

Iskusan
Banovan
Poruka
6.538
Значи, у питању је беба од 8 месеци, изразито својеглава (на деду :D) која од старта одбија цуцлу, за флашицу неће ни да чује, а последња 3 месеца ноћу спава катастрофално лоше. Буди се на јако кратке периоде, без обзира колико је јео. И када јако добро вечера, буђење му зна бити одмах за сат времена и тако готово целу ноћ. Очигледна је потреба за мајком, тј. сисом, и једноставно нема решења. Оне форе са остављањем бебе у другој просторији и повременим обиласцима, не вреде јер овај одмах устане и баца се по креветићу уз невиђене вратоломије, и тако је у стању сатима да ради. Спавање преко дана је исто јако језиво и кратко, највише 2-3 пута по 45 минута.

Ако неко има чаробни штапић нека јави, јер ако ово потраје, жена и ја сигурно одлазимо у оближњу лудницу:gace:

Значи, у питању је беба од 8 месеци, изразито својеглава (на деду :D) која од старта одбија цуцлу, за флашицу неће ни да чује, а последња 3 месеца ноћу спава катастрофално лоше. Буди се на јако кратке периоде, без обзира колико је јео. И када јако добро вечера, буђење му зна бити одмах за сат времена и тако готово целу ноћ. Очигледна је потреба за мајком, тј. сисом, и једноставно нема решења. Оне форе са остављањем бебе у другој просторији и повременим обиласцима, не вреде јер овај одмах устане и баца се по креветићу уз невиђене вратоломије, и тако је у стању сатима да ради. Спавање преко дана је исто јако језиво и кратко, највише 2-3 пута по 45 минута.

Ако неко има чаробни штапић нека јави, јер ако ово потраје, жена и ја сигурно одлазимо у оближњу лудницу:gace:

Naucili ste ga na ruke. Drzite ga budnog popodne pravite mu razonodu i uvece kad vecera i okupa se iam da spava ko mator

Naucili ste ga na ruke. Drzite ga budnog popodne pravite mu razonodu i uvece kad vecera i okupa se iam da spava ko mator

Овај је стално у разоноди, никад мира нема, стоји на ногама од шестог месеца, а сад му још мало фали да прохода скрроз, активнији је од било ког вршњака, али једноставно, није проблем да заспе, него та буђења која су целоноћна...

Мајка води рачуна о исхрани, а такође и њему дајемо само природну храну без вештачких кашица, адитива, чоколина и тих гмо глупости. Што се тиче зуба, могуће је да имају одређени, повремени утицај, али баш 4 месеца без престанка, хммм, мислим да не.

Чај од мака се намеће као логично решење:neutral:

Мајка води рачуна о исхрани, а такође и њему дајемо само природну храну без вештачких кашица, адитива, чоколина и тих гмо глупости. Што се тиче зуба, могуће је да имају одређени, повремени утицај, али баш 4 месеца без престанка, хммм, мислим да не.

Чај од мака се намеће као логично решење:neutral:
Moj sin je bio isti takav... i sad priča u snu, smije se nekad, vrti se k'o nenormalan...

nemam stapic al predpostavljam da su zubi u pitanju pa mozete da probate dentokind
(mi smo sa starijom imali avanture sa zubima nocu a i sa mladjom sad evo,al taj dentokind pomaze...kad su rasli starijoj,nije postojao)

На жалост, нема чаробног штапића.

Моје дете је било такво скоро до 3. године.

Ми смо спавали отворених очију, подочњаци до колена, смршали смо по десетак килограма, хаос.

Она увече дремне по сат времена, онда вилени 2-3 сата.

Па заспи, па се пробуди око 2 ноћу и будни смо до 5 ( а ујутро радимо).

И тако нон-стоп.

Не ради се о тврдоглавости, не ради се о потреби за мајком, не ради се о потреби за сисом или нечим сличним.

Просто, нека деца спавају јако мало.

Као наше и ваше.

Наша је укупно у 24 сата спавала по 8-9 сати, и то у комадима, па ти види :sad2:

Е, и да додам, ако ти је за неку утеху: кажу да су деца која спавају мало интелигентнија :)

Poslednja izmena:
a sta ste radili kada se probudi i nece da spava u toku noci?

Играли се, причали јој, покушавали да је успавамо у нашем кревету, пуштали јој ТВ да заспи уз цртаће, покушавали да је изморимо...

И ништа.

Све тактике су палиле тек око 5 ујутро :zcepanje:

Колегинице на послу су ме зезале да их видим и чујем, али не региструјем јер спавам отворених очију.

И стварно је тако било, све до 3. године.

Да ти не причам колико пута сам од стреса и нервозе плакала у току ноћи, а звер се игра :evil:

e pa tu je greska
i moje obe su se budile
evo mladja ima 6 i po meseci
i kad se probudi ja je nahranim ako treba i odmah nazad u krevetac i mrak...nikakvo svetlo, nikakva prica...a kamoli igra nocu
to se uci od pocetka
sva deca bi se igrala nocu ako im dozvolis ili jos gore, podsticesh igru

Моје дете је од првог дана спавало само у соби.

Али, кад је будна, она плаче док не дођеш до ње.

И у стању је да плаче сатима (једном смо проверили).

Дакле, није ствар у навици, него је дете такво.

Она не зна да ли је дан или ноћ, да ли ми устајемо рано или не, него тражи пажњу и друштво јер се њој не спава.

Нама није полазило за руком да је нахранимо, оставимо и кревецу и да она заспи, аније да нисмо покушавали.

Не, мирна је пар минута и онда почне да урла.

Деца су различита, и не можеш на свој деци примењивати исти систем.

Ми смо схватили да је наше дете такво и да морамо да издржимо, те смо се сходно томе и понашали.

Све остало је било ОК, али то спавање, односно неспавање ...

Моје дете је од првог дана спавало само у соби.

Али, кад је будна, она плаче док не дођеш до ње.

И у стању је да плаче сатима (једном смо проверили).

Дакле, није ствар у навици, него је дете такво.

Она не зна да ли је дан или ноћ, да ли ми устајемо рано или не, него тражи пажњу и друштво јер се њој не спава.

Нама није полазило за руком да је нахранимо, оставимо и кревецу и да она заспи, аније да нисмо покушавали.

Не, мирна је пар минута и онда почне да урла.

Деца су различита, и не можеш на свој деци примењивати исти систем.

Ми смо схватили да је наше дете такво и да морамо да издржимо, те смо се сходно томе и понашали.

Све остало је било ОК, али то спавање, односно неспавање ...

Ne slažem se sa ovim... dijete je onakvo kako ga roditelji nauče... većina roditelja uspavljuje dijete tako što ga nosa i nina ga, pa dijete navikne...

- - - - - - - - - -

e pa tu je greska
i moje obe su se budile
evo mladja ima 6 i po meseci
i kad se probudi ja je nahranim ako treba i odmah nazad u krevetac i mrak...nikakvo svetlo, nikakva prica...a kamoli igra nocu...i zaspi ...nekad vrlo brzo a nakad i za pola sata...al zaspi
to se uci od pocetka
sva deca bi se igrala nocu ako im dozvolis ili jos gore, podsticesh igru

Bebe se lako naviknu na noć i tada više spavaju...

Moja deca su se povremeno budila noću i to najčešće kad su bolesni.

Možda bi rešenje bilo uvođenje nekog reda: da sakog dana u isto vreme budu obroci
i svakog dana u isto vreme odlazak u krevet.

jedna u milion :lol:
joj secam se da je i marge imala problem a tim spavanjem...isto je jako malo spavala

Jel da napišem ???
Ma pišem : NG zaspi negde oko ponoći, mada uredno bude okupana i smeštena u svoj krevet pre 22 h. Budi se u toku noći, došunja u naš krevet, legne između nas kao zvezda petokraka i čačka nas što rukama, što nogama celu noć. Najčešće ja odustanem od pokušaja smirivanja i odbauljam na kauč gde odspavam ostatak noći. Baš noćas je pogledam, a ona jednu ruku i jednu nogu drži na licu mm, a drugom nogom mene čačka po stomaku. Budimo je oko 7.30 za vrtić, ali ni vikendom ne spava mnogo duže.
I da dodam...ima 4 godine...valjda će do udaje da spava sa nama u krevetu, a onda će da maltretira nekog drugog.

Jel da napišem ???
Ma pišem : NG zaspi negde oko ponoći, mada uredno bude okupana i smeštena u svoj krevet pre 22 h. Budi se u toku noći, došunja u naš krevet, legne između nas kao zvezda petokraka i čačka nas što rukama, što nogama celu noć. Najčešće ja odustanem od pokušaja smirivanja i odbauljam na kauč gde odspavam ostatak noći. Baš noćas je pogledam, a ona jednu ruku i jednu nogu drži na licu mm, a drugom nogom mene čačka po stomaku. Budimo je oko 7.30 za vrtić, ali ni vikendom ne spava mnogo duže.
I da dodam...ima 4 godine...valjda će do udaje da spava sa nama u krevetu, a onda će da maltretira nekog drugog.

al' ste je vi razmazili...:)

Jel da napišem ???
ja se prosto divim ljudima koji dozvole ovo :lol:
ja nemam uopste ni namere a ni zivaca za tako nesto(mislim na to cackanje nocu)
dosta ljudi mi kaze da dete spava i u snu tipa, mrsi prstima mami kosu ili evo sto ti kazes nogama i rukama vas cacka
ja bi posezela odavno
sve al nocu brate ima da me ostave na miru da spavam,ziv sam stvor
svako svoj krevet i cao

Back