Beba, leba i s leba

Ja prvu bebu rodila posle bombardovanja malo, nije bila frka skupoća nego što je imo godinu dana kad se čekao red za mleko i možeš samo jedan litar da dobiješ po osobi koja čeka u redu.
Lepo vas molim da ne pušite qurac sa pričom da je sad problem čuvati bebu i hraniti je.
I nek puše qurac ovi što kukaju za slobom isto
Pa sto nisi dojila to dete Dodola? Majcino mleko je najbolja hrana za bebu, jedino ako nisi mogla?

Pa sto nisi dojila to dete Dodola? Majcino mleko je najbolja hrana za bebu, jedino ako nisi mogla?
Pa evo kad te već boli dupe da pitaš, jesam dojila. Al dete sa godinu dana mora da unosi sve namirnice, u slobino vreme nije bilo lako nabaviti sve što treba detetu. Nije se radilo o platežnoj moći (koja je svakako bila katastrofa) radilo se o tome što jednostavno nema ništa.

Pa evo kad te već boli dupe da pitaš, jesam dojila. Al dete sa godinu dana mora da unosi sve namirnice, u slobino vreme nije bilo lako nabaviti sve što treba detetu. Nije se radilo o platežnoj moći (koja je svakako bila katastrofa) radilo se o tome što jednostavno nema ništa.
Pa nije bilo lako onima u gradu jer su zavisni od sistema. Ljudima sa sela nista nije falilo. Ali da, dete sa godinu dana vec jede normalnu hranu. Samo da to nije neka mesina i kasice iz apoteka, i slicno djubre. Nego da to bude bareno povrce, voce, zitne domace kase i slicno..

Ne znam koliko pamtite ta vremena, al ja ću uvek pamtiti jednu gospođu koju sam videla tik posle inflacije i sankcija, posle onog perioda kad nema baš ničega, police c marketa imaju smoki raspoređen na svakih tri metra po kesica... I otvori se u komšiluku prvi dragstor, ono kao imaš tri vrste kačkavalja, izbor na sve strane, krcato puno, svega ima. I vidim tu gospođu koja ulazi iza mene tek da vidi šta je to otvoreno, stane na sred radnje i plače ko kiša, vrlo dramatično je bilo.

Pa nije bilo lako onima u gradu jer su zavisni od sistema. Ljudima sa sela nista nije falilo. Ali da, dete sa godinu dana vec jede normalnu hranu. Samo da to nije neka mesina i kasice iz apoteka, i slicno djubre. Nego da to bude bareno povrce, voce, zitne domace kase i slicno..
U pravu si, trebala sam da kupim kravu i da je držim u kupatilu, a povrće da posadim na terasi stana, baš bi me bolelo uvo što ostali nemaju gde da kupe deci

U pravu si, trebala sam da kupim kravu i da je držim u kupatilu, a povrće da posadim na terasi stana, baš bi me bolelo uvo što ostali nemaju gde da kupe deci
Pa da si zivela na selu kao ja tada ne bi ti nista falilo. Ali kilavcima iz grada sve fali. A tek ce da fali kada krenu sada najgora vremena. Bice mnogo mnogo gore nego 90 tih.

Ma nemoj,
Imam ih dvoje pa slucajno znam.
Rastu ko iz vode i posle.
Ja sam mojima prosle godine samo obuce kupila svakom po 5 pari....
Bebu ne saljes na sport, dodatnu aktivnost, ekskjrziju, ne trebaju joj kjnige za skolu, itd
da al pedijatri pregled ti je 2 somica jel u dom zdravlja se dugo ceka
pa da ti kazem ako kanis raditi vrtic sam ja placo 250 evrica jel nisam imo vezu tacnije jaslice

Back