BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vilus gledala sam snimak sa Westminstera i videla da postoji podela biglova na 13inch and 15inch,znaci dele se na "dva tipe" po visini,molim objasnjenje:)

Dele se na ta dva tipa,ali to nisu zasebne rase. U pitanju su uzgojne linije,amerikanci preferiraju male biglice dok cesi uzgajaju mnogo vece. Jednostavno su selekcijom izdvojena 2 tipa bigla,jedan je manji a drugi malo veci. A u standardu za visinu pise da treba da bude od 13 do 15inch.

vilus gledala sam snimak sa Westminstera i videla da postoji podela biglova na 13inch and 15inch,znaci dele se na "dva tipe" po visini,molim objasnjenje:)

Postoji i patuljasti varijetet bigla. Elizabetin bigl (beagle Elisabeth) koji je visok 13 inca i tezak 10 kg, nekad su ga lovci nosili u korpama obesenim o sedlo. Kod ovog teksta koji sam citirao jos pise da je specializovan za lov na zeca,fazana,prepelicu, ali koristi se i u ribolovu. Mene bas zanima kako se koristi u ribolovu,ali to bih verovatno trebalo da pitam ovoga sto je pisao enciklopediju pasa inace italijan Gino Pugnetti.;):p:roll:

Iz koje zemlje ste nabavili vase pse, i da li su vam lepsi bikolori ili trikolori posto vidim da imate i jedne i druge. Inace 90% odgajivaca prvo proda trikolore, sto znaci da su trazeniji na trzistu, da li je i kod vas to slucaj ?:roll::lol::P

Back