BBC istražio anegdotu o ustupanju sobe Jugoslaviji

O boze pa ovo nije pdf Politika, ovdje se radi o istoriji, te se upravo o ovakvim temama i diskutuje.

I kakve bi sad to trebalo opterecenosti da ja to navodno imam?

и Добро дошли је отворио тему па су вам је спојили у једну...и ја сам мислио на њега, а не на тебе...претпостављам и Пластун...другачије су и постављене теме, и јасно се види не са истом намером...

O boze pa ovo nije pdf Politika, ovdje se radi o istoriji, te se upravo o ovakvim temama i diskutuje.

I kakve bi sad to trebalo opterecenosti da ja to navodno imam?

Vidim da je Koča primetio i objasnio stvar pre mene.

Добро Дошли je postavio drugu temu o istom događaju, pa je to izgleda ubačeno u tvoju temu, od posta #5 pa nadalje. Čini mi se da je njegova verzija teme i te kako politička, a dalji postovi samo to potvrđuju. To što sam rekao nije upereno protiv tebe i tvog pristupa.

O BBC-jevom istraživanju ne znam šta da kažem. Ne bih ni očekivao takav gest od Čerčila. Ali sa druge strane podatak se nalazi i na sajtu hotela - to valjda ipak ima neku vrednost.

Pa kakvo je to pitanje? Naravno da mijenja...u toj situaciji, anegdota nije prenela stvaran događaj. :D
Па добро сем тога што би то пало у домен анегдоте или неке неиспуњене жеље краља Петра и његове жене краљице Александре да им се син роди на територији земље којој би владао.

Па добро сем тога што би то пало у домен анегдоте или неке неиспуњене жеље краља Петра и његове жене краљице Александре да им се син роди на територији земље којој би владао.

A šta bi ti više? Pa ovo i jeste forum Istorija, o tim temama i diskutujemo. :lol:

Наслов теме: BBC istražio anegdotu o ustupanju sobe Jugoslaviji. Није анегдота већ права бурлеска а у главној улози А.Карађорђевић.

"Ali izgleda da nema ničeg",
navodi Bi-Bi-Si, dodajući da takvog dokaza nema među milionima digitalizovanih dokumenata iz Čerčilove arhive, kao ni u Nacionalnoj arhivi.
Aleksandar Karađorđević je za Bi-Bi-Si rekao da su sva dokumenta odavno nestala iz kancelarije njegovog oca.
"Dokumenta su uključivala sve spise iz vremena rata, posebno obimnu prepisku i pisma od Čerčila, Ruzvelta, Staljina i mnogih drugih. Dokuemnt koji se odnosi na privremenu secesiju sobe u vezi s mojim rođenjem takođe je nestao", rekao je Karađorđević.
U kancelariji Karađorđevića rečeno je da je Čerčil dao ponudu verovatno u maju 1945, tokom sastanka s kraljem Petrom.
"Kada sam rođen, nikada nisam dobio britanski izvod iz knjige rođenih, pošto sam tehnički rođen u Jugoslaviji", rekao je Karađordević.
Stručnjak za ustav na Londonskom univerzitetskom koledžu Bob Maris izjavio je za Bi-Bi-Si da ne postoji ovlašćenje po kojem premijer ili bilo ko može da makar i privremeno preda teritoriju i da tako nešto zahteva odluku parlamenta.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...aradjordjevic-rodio-na-teritoriji-Jugoslavije
Сад' одједном, ,,документа су давно нестала''. Додуше, какви си односи у породици/фаамилији Карађорђевић, и то је могуће. Поткрадали се међусобно а могуће да је онај ко је последњи украо документа, умро и документа понео у унутрашњем џепу сакоа у гроб.

Наслов теме: BBC istražio anegdotu o ustupanju sobe Jugoslaviji. Није анегдота већ права бурлеска а у главној улози А.Карађорђевић.

"Ali izgleda da nema ničeg",
navodi Bi-Bi-Si, dodajući da takvog dokaza nema među milionima digitalizovanih dokumenata iz Čerčilove arhive, kao ni u Nacionalnoj arhivi.
Aleksandar Karađorđević je za Bi-Bi-Si rekao da su sva dokumenta odavno nestala iz kancelarije njegovog oca.
"Dokumenta su uključivala sve spise iz vremena rata, posebno obimnu prepisku i pisma od Čerčila, Ruzvelta, Staljina i mnogih drugih. Dokuemnt koji se odnosi na privremenu secesiju sobe u vezi s mojim rođenjem takođe je nestao", rekao je Karađorđević.
U kancelariji Karađorđevića rečeno je da je Čerčil dao ponudu verovatno u maju 1945, tokom sastanka s kraljem Petrom.
"Kada sam rođen, nikada nisam dobio britanski izvod iz knjige rođenih, pošto sam tehnički rođen u Jugoslaviji", rekao je Karađordević.
Stručnjak za ustav na Londonskom univerzitetskom koledžu Bob Maris izjavio je za Bi-Bi-Si da ne postoji ovlašćenje po kojem premijer ili bilo ko može da makar i privremeno preda teritoriju i da tako nešto zahteva odluku parlamenta.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...aradjordjevic-rodio-na-teritoriji-Jugoslavije
Сад' одједном, ,,документа су давно нестала''. Додуше, какви си односи у породици/фаамилији Карађорђевић, и то је могуће. Поткрадали се међусобно а могуће да је онај ко је последњи украо документа, умро и документа понео у унутрашњем џепу сакоа у гроб.

А какви су односи у породици Броз? фамилије нема...:mrgreen: то је више српска ствар...ал..

Шта је са тобом човече...опет пијеш погрешне лекиће? не, озбиљно...јел ти добро?

Poslednja izmena:
А какви су односи у породици Броз? фамилије нема...:mrgreen: то је више српска ствар...ал..
Шта је са тобом човече...опет пијеш погрешне лекиће? не, озбиљно...јел ти добро?
Ово није тема о Ј.Б.Титу ни о медицини.
Али ти као и увек када си затечен, спамујеш.Чудо једно да целу страницу ниси облепио са оним изанђалим сликама као што имаш обичај да радиш.
Типично нео-четнички начин коментарисања својствен теби и још двојици-тројици истомишљеника.

...smijesno je ovo da je nemoguce 'po zakonima'
pa zakonske zabrane i omogucavaju da izdvoje prioritetne osobe
a zbog cega su prioritetne kako da se sazna i oni koji zele samostalno saznati zavrse nepoznato...sve vlade EU,-carske i kraljevske,
dave se u incestima...Pi...

engleska nije banana drzava pa da premijer moze da uradi nesto mimo zakona.

da je dzordz 6 to uradio onda bi moglo imati neku tezinu i bilo bi moguce ,ali premijer ne.

Ово није тема о Ј.Б.Титу ни о медицини.
Али ти као и увек када си затечен, спамујеш.Чудо једно да целу страницу ниси облепио са оним изанђалим сликама као што имаш обичај да радиш.
Типично нео-четнички начин коментарисања својствен теби и још двојици-тројици истомишљеника.

Могао сам да будем затечен само твојом потребом да пљујеш сопствени народ...али нисам ни тиме јер сам добро упознао такве као ти...нису нама Србима потребни никакви спољни непријатељи, увек смо сами себи били највећи непријатељи...изрода је вазда било али су српски комунисти убедљиво на првом месту...треба да се срамиш!

Poslednja izmena:
PORIČE Prestolonaslednik Aleksandar za Kurir
SOBA JE BILA TERITORIJA KRALJEVINE JUGOSLAVIJE
Aleksandar Karađorđević za Kurir negira britanske navode:
- Potreba za formalnim proglašenjem sobe 212 teritorijom Jugoslavije svakako nije postojala jer, kao što je poznato u međunarodnom pravu, kad god šef neke države, sa svojim identitetom, integritetom i imunitetom, boravi u nekom prostoru u tuđoj državi, taj prostor automatski stiče svojstvo eksteritorijalnosti. Isti je slučaj i s ambasadama i diplomatskim predstavništvima. U Ustavu Srbije, odnosno tada Ustavu Kraljevine Jugoslavije, ne postoji član kojim bi se tražilo da onaj ko polaže prava na tron mora biti rođen na teritoriji države.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/o...ritanci-princu-oduzeli-kolevku-clanak-2359593
Наша виртуелна краљ баш се својски залаже да буде краљ у Србија. Одустао од цела Југославија.
Не дај Боже да некоме уђе у кућу кад дође у госте. Оде кућа!

Poslednja izmena:

Back