Batinaši upali na Univerzitet u Novom Pazaru

Sigurno se sećate da su studenti DUNP-a dolazili u BG da zamene svoje kolege u blokadi RTS-a za Uskrs da bi oni mogli da proslave praznik sa porodicama

Zato danas cela Srbija brani i podržava DUNP i studente.

To je nešto što @Тихи i mala, tužna ekipica sa foruma nikako ne mogu da skapiraju
Secamo se da vas ustase, siptari i muslimani podrzavaju od novembra u rusenju Vucica, tj. drzave.
Stavise, nikad vam to necemo zaboraviti.
Tako da cete brzo zazaliti Sto nas secanje dobro sluzi nas, vecinu Srba.
Vasu vecinu cine gore nabrojani.

Ne znam sto se svi, obe strane, potresate oko NP univerziteta. :lol:
Ja da sam Vucic, tacno bih ih ostavila tamo da sede koliko hoce. Pazila bih samo na BG i NS univerzitet da se odvija nastava. Posle bih zatvorila taj u NP. :lol:
Jer nisi shvatila suštinu: pre par dana upozorenje za Hrvatsku, juče pokušaj destabilizacije međunacionalne sredine, tipični potezi radikala da se izazove mržnja, strah, sukob koji bi skrenuo pažnju sa njihove tužne borbe da i dalje ostanu na vlasti.

Jer nisi shvatila suštinu: pre par dana upozorenje za Hrvatsku, juče pokušaj destabilizacije međunacionalne sredine, tipični potezi radikala da se izazove mržnja, strah, sukob koji bi skrenuo pažnju sa njihove tužne borbe da i dalje ostanu na vlasti.

meni to upozorenje za hrvatsku na jedno uvo uslo na drugo izaslo. ukratko, vucic opet drami. mnogi iz srbije rade tamo sezonski.

za destabilizaciju ne znam ko je odgovoran, jer i sa jedne i sa druge strane vidim muljanje.

Реци лепо да хоћеш сталешко друштво.

Сталеж владалаца који не мора да поштује закон и устав и да раде шта хоће
и
Сталеж сиротиње који морају да раде оно што им се каже без обзира на закон
Hoću da se poštuje Ustav.

Tačno sam morao da pogledam zakon od kad me je @Lagerta opomenula da studenti mogu da proglase fakultet svojom teritorijom i da rade šta hoće.

Prvo sam pronašao ovo

„Osnivač ili vlasnik univerziteta ne sme da se meša u stručni, naučni deo, niti policija sme da uđe na univerzitet dok je ne pozovu dekan ili rektor"​

A onda sam video i ovo vezano za konkretnu situaciju:

... добијен [je] захтев ректора Државног универзитета у Новом Пазару као и да је реч о Бошњакињи и грађанаки исламске вероисповести.​
„Она је упутила захтеве и дошла са људима из физичко-техничког обезбеђења, али су били упознати и из полиције да ће она ту ући, јер је постојала опасност од ширења некаквих хемијских супстанци. Као што сте могли да видите, зграда Државног универзитета у Новом Пазару личи на свињац – не желим да кажем свињац, да некога не бих верски увредио, али свакако не на место у којем живе људи, а посебно не цивилизовани људи или пристојни људи који држе до чистоће, елементарне уредности и свега другог“, навео је Вучић.​
Како је рекао, полиција се понашала у складу са овлашћењима.​
Ti moras da razumes da je Ustav visi pravni akt od bilo kog zakona ili uredbe.

Mafijasko-diktatorska vlast nema nikakav legalitet i legitimitet, i krsi ustavnom zagarantovana prava gradjanja, ismedju ostalog i postavljajuci svoje diktatorske dekane na neke drzavne fakultete.

Sva njihova postavljenja su samim tim pravno nistavna.

SNS dekani nemaju nikakav legalitet, za bilo sta.

Ti moras da razumes da je Ustav visi pravni akt od bilo kog zakona ili uredbe.

Mafijasko-diktatorska vlast nema nikakav legalitet i legitimitet, i krsi ustavnom zagarantovana prava gradjanja, ismedju ostalog i postavljajuci svoje diktatorske dekane na neke drzavne fakultete.

Sva njihova postavljenja su samim tim pravno nistavna.

SNS dekani nemaju nikakav legalitet, za bilo sta.
Znači prihvataš zakon (Ustav) samo uslovno?

Znači prihvataš zakon (Ustav) samo uslovno?
Ustav je garancija gradjanskih prava, i pravna zastita gradjana od Drzave i nasilja Drzavnih vlasti.

To je najbitnija uloga ustava neke demokratske drzave.

Bas nas briga za bilo koje odluke izvrsne vlasti koje narusavaju individualna prava gradjana, neustavne su sve.

To sto je nasa pravna teorija udbasko dno, to ne znaci nista, i likovi poput Vladana Petrova treba da budu piljari, a ne profesori prava.

Back