baterija za Toshibu

deadeja

Početnik
Poruka
22
postovani,

imam pitanje u vezi sa Toshibom, preciznije Satellite C650-16R.

Pre mesec dana mi se pojavilo obavestenje "please consider replacing your batery". Laptop ima oko 1 godinu i 10 meseci a sad mi baterija traje oko 30-40min.

zanima me koliki je vek trajanja tih baterija? Da li garancije pokrivaju zamenu, posto imam na lap garanciju 2 godine.

Hvala!

@deadeja
najbolje da pozoves tamo gde si kupio laptop pa da ih pitas,ako je non-stop koriscen na punjacu sa baterijom unutra to ju je i ubilo,baterija se vadi kada se koristi na el. mrezi,jer je "ostecuje" broj punjenja/praznjenja i vreme
e sad,koliki im je zivotni vek,zavisi od baterije do baterije,kojim intenzitetom se koristila,koliko celija ima i td. Kazu da je to oko 300-500 ciklusa,neko to obrne u godini a neko ni za 6god

ono sto treba da znats je da se Li-ion baterije ne formiraju,to je zabluda ,a ako laptop pretezno koristis na punjacu neka baterija bude izvadjena ,na nekom hladnom mestu i neka bude napunjena na 40%,kada zatreba samo se dopuni i koristi,kad se odlozi opet neka bude na oko 40%

@ordinary player hvala na odg! jeste laptop stalno koriscen na punjacu sa baterijom unutra... cula sam za to vadjenje baterije dok se laptop koristi na punjacu skoro, ali takodje i da to nije bas OK, jer se prasina nakuplja... ali dobro, kad kupim novu bateriju, znacu bolje da je cuvam:) E sad, sta raditi kad je baterija vec "upropascena"? Da li bateriju stalno drzati u laptopu i da bude na punjacu, ili izvaditi bateriju za stalno i koristiti laptop samo na punjacu?

gde se prasina nakupi? sve jedno ona ce da udje pa udje,baterija tu ne igra nikakvu ulogu,laptop bi trebalo sve zavisi od uslova ali barem jednom godisnje izduvati od prasine
upropastenu bateriju slobodno ostavi,neka drzi i 5min dovoljno je da u slucaju da ti nestane struje ili bude pad napona na mrezi ona omoguci da sacuvas ono sto radis i da imas dovoljno vremena da ugasus LT,znaci ona ce ti biti kao neka vrsta UPS uredjaja

I ja imam Toshiba Satellite P100, do sada sam ga koristio samo na punjacu dok je baterija jos bila unutra. Kada nije prikljucen, traje oko hm 40ak min :).
A sad doslo vreme da se komp mora malo iznositi ;).
@ordinary player Vidim da se ti razumes oko ovoga, jel bi mogao da mi kazes postupak, ili das neki link sa uputstvima kako se vadi baterija, i za koliko para i gde moze da se kupi nova baterija, mislim da je ova blizu dotrajala (ako nista da imam jednu u rezervi). Hvala unapred za odgovor.

Pozz...

@Miki600Poseti ovu temu,sve je lepo napisano i ne kupuj bateriju ako nemas nameru da je koristis,otkucava joj sat
sto se tice gde kupiti pogledaj ovde, mada ne zasluzuju da ih pomenem,ups baterija koju oni proizvode nije ni za sta,i niko se nije udostojio da mi odgovori na mail zasto je baterija posle par meseci izgubila 60% svoje autonomije,a njihov prodavac je rekao ma samo povezes i nema tu sta da se odrzava

Odrzavanje Li-Ion Baterije Laptopa / [NE] Formiranje

Back