mammy
Poznat
- Poruka
- 8.057
i da, samo mi jede mlade listove...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mammy:i da, samo mi jede mlade listove...
w.witch:Mojra,volela bih da znam bar deo toga sto ti znas.
Imam pitanje za tebe.
Imam dugacku terasu na koju mogu da stavim vise manjih zardinjera(otprilike 15x40cm)
Sta bih mogla da zasadim u njih ,a da nije suvise sareno i da cveta do proleca?
Moze i ista vrsta,jer sam vise puta leti sadila begonije u crvenoj boji i lepo bi izgledale kada bi dostigle pun rast(onako kao zbunovi)I da naravno da moze da se kupi u Beogradu.
Ja ih iskopam sad negde u ovo vreme,ocistim od zemlje,prosusim par dana na vazduhu,stavim u papirnatu kesu i ostavim na mracno mesto gde ne mrzne.Kod mene je to jedna fioka u spajzu.Mica x:Da li mozda neko zna kada se vade lukovice gladiola i kakao se cuvaju preko zime???
Najcesce se vade iz zemljista par nedelja nakon odcecanja cvetova, ili nakon precvetavanja. Cela biljka se ostavi na promaji u senci da se prosusi neko vreme.Nakon toga odsece se deo sa liscem, ne suvise visoko. U septembru se moze skratiti sasuseno lisce u potpunosti i odstraniti brkovi sa lukovice (prstima se odstrane koliko mogu, do zute podloge). Preko zime se cuvaju na mracnom mestu gde se temperatura ne spusta ispod nule (najbolje je ako postoji mogucnost, tavanski prostor i to rasprostreti da se ne lukovice dodiruju). Sadnja moze poceti krajem marta. Male lukovice se sakupljaju takodje, ociste se od zemlje i sade se u prolece. Treba znati da one prve sezone sadnje ne daju, ili vrlo retko daju cvet, samo zelenu masu. Tek druge godine cvetaju.Mica x:Da li mozda neko zna kada se vade lukovice gladiola i kakao se cuvaju preko zime???