bastovanstvo - ideje i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme mammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mammy:
Pa ja OBOZAVAM djurdjevak....ali nikako nije htio da se primi.....jel' ga sijete...ili kupite vec "sadnice" (dal' postoje sadnice djurdjevka)?

veruj mi ne znam...ja sam ga nasledila zajedno sa bašticom ali sigurno je da može da se kupi... on se stvrno ludački širi tako da kada kupiš samo koju biljku raširiće ti se i ako ne budeš pazila može čuda da napravi :lol:

gigule:
pa znam to mico ali ipak imaš malo sunca izjutra ... beše severoistočna strana?
jel baš baš mračno kod tebe?

ima puno svetla, al sunca ni od korova, ok ima ga malo u 6 sati ujutro
nego me nervira kao nema sunca, a ono mi presvlake na stolicama od jarko crvene doshle na anemichno roze sa gornje strane :| , kanda jedino meni to sunce promiche :|

e nego imam pitanje : jel ovo sluchajno klematis ? --->
nudila mi teta u cvecari neshto i posle mi se uchini da imam tako neshto slichno (naravno ovo zeleno nije list od toga, al to vec znate )
pa reko ako mozhe kod mene ovaj da uspeva mozhda josh jedan da kupim ako je to to

Prilozi

• Copy of 3 167.jpg
    Copy of 3 167.jpg
    75,5 KB · Pregleda: 9
mammy:
Pa ja OBOZAVAM djurdjevak....ali nikako nije htio da se primi.....jel' ga sijete...ili kupite vec "sadnice" (dal' postoje sadnice djurdjevka)?

kupuju se kao korencici spremni da krenu, uskoro bi trebalo da pocnu da ih prodaju. ako kupujes tako, pazi da ne uzmes one bas najsitnije, koji lice na koncice, oni cvetaju tek dogodine. da bi ti cvetali sad treba da budu debeli otprilike nekih 3 mm u precniku. a pogledaj sad ima vise sorti, imas ga i u roze boji i neke ogromne hibride, mnogo vece od onih domacih.

raindog, neki clematisi se gaje u senci, recimo clematis armandii trazi senku. njih ima strasno mnogo razlicitih pa ako kupujes mislim da bi bilo bolje da kupis neki sa sitnijim cveticima. oni sa velikim cvetovima su uglavnom dobijeni ukrstanjem i traze da im osnova bude u senci a lisce i cvetovi na suncu. ti sa sitnijim cvetovima uglavnom i duze cvetaju i nisu toliko zahtevni. taj na slicici je bas lep, je l' na terasi ili u stanu?

ja nemam kelmatis ali su moja tiha patnja i imaću ih razne i mnogo he he he

@mojra
imaš li ti klematis-e
vidim da se često kombinuju sa ružama penjačicama i lepo to izgleda inače

izvinite nešto mi ne ide red reči u rečenici pa nekako brljam... he he he

imala sam nelly moser i pilu do prosle jeseni. nelly se omotavala oko ruze pierre de ronsard i bili su to prelepi pastelni tonovi. a onda je moj sin (2.5 god) resio da ih skrati - valjda je video mene kako rezem ruze. i skratio ih je do korena. onda sam ja bila ljuta...kao leptir. :) a on je shvatio da je napravio glupost i zbrisao kod tate.
eto, tuzna prica o mojri i njena dva klematisa... :|
ove godine planiram da kupim jedan armandii, oni bi trebalo da su zeleni cele godine i da mirisu. i mozda jedan sa zvoncicima umesto otvorenih cvetova, pokusacu da nadjem slicicu. ma moram bar jedan da uzmem :)

gigule:
@raindog
:shock:
šta je to motokultivator? :lol:
meni bi dobro došao jedan takav :lol:

jeste :lol:
nishta gigo nego ti mene pozovesh da ja malo uzhivam u tvojoj bashci, a ja dodjem s motokultivator, pa mozhemo i da se provozamo krug u prikolici :lol:

shalim se naravno, al ima cale kuci, to zna iti bash korisna stvar za nekog ko se bavi bashtovanstvom

hocu i ja da zhivim u kuci :-(

e da a ono ljubichasto je terasi, upravo sam ga iznela
bila je samo ta puzavica u saksiji i ispadne mi deo polutrulog lista u saksiju, i ja kao ma hajde raspashce se tu , da ga ne vadim , kad ono izbuja od tog polovnog lista ona azhdaja zelena od cveca, pojma nemam shta je to, ali raste kao ludo , nadam se da nece potpuno ugushiti tu puzavicu :|

Back