Baset

bravo86 neznam koliko cu ti pomoci pre 2 godine kada smo mi uzimali pse prosecan baset je bio 200e. A ako recimo zelis sampionsko poreklo to je onda vec bilo od 250-400e. Sada vec duze vreme nisam gledao cene mada mislim da se nije mnogo toga promenilo kod nas su dosta retki i malo ima kvalitetnih baseta. Puno ljudi uzme dobrog psa pa ga unisti sa mnogo hrane ili sa nekvalitetnom ishranom a baset je kao mali prilicno osetljiv po tom pitanju. To je strahovito alav pas koji guta hranu pa ti stalno imas osecaj da je gladan a posledice mogu da budu katastrofalne ako ga pregojis! Prvo strada kicma zbog njegove duzine jave se sedlasta ledja i sl. a moze doci cak i do mnogo gorih komplikacija. Naravno uz malo dobrih saveta odgajivaca i veterinara sa kojim saradjujes mozes dobiti izvrsnog psa i ukoliko si savestan vlasnik neces imati nikakvih problema. Inace othranjen odrastao pas je izuzetno otporan na sve moguce i nemoguce uslove medju kojimo je i ovako malo jaca zima. Mozes ga drzati i u stanu nasi prijatelji imaju baseta u stanu fenomenalno se uklopio i naucio tom zivotu. Za sada toliko naravno pricacemo jos o svemu i svacemu. Pozdrav

Puno pozdrava ljubiteljima Baseta,a naročito Snezzy1979.Molimo komentar na slikice našeg Mikice.HVALA.......

Prilozi

• DSCF0643 copy.jpg
    DSCF0643 copy.jpg
    91,9 KB · Pregleda: 29
  • DSCF0845 copy.jpg
    DSCF0845 copy.jpg
    75,9 KB · Pregleda: 24
  • DSCF0964 copy.jpg
    DSCF0964 copy.jpg
    94,7 KB · Pregleda: 26
  • DSCF1158 copy.jpg
    DSCF1158 copy.jpg
    97 KB · Pregleda: 24
  • DSCF0318 copy.jpg
    DSCF0318 copy.jpg
    89,5 KB · Pregleda: 24
Jesi snezo sasvim si u pravu. Baseti su toliko dobri psi miroljubivi da mislim da su po tim osobinama u samom vrhu medju psima! Mi smo jos u vreme kada smo odlucivali koje pse da drzimo mnogo razmisljali iz razloga sto nam se skoro sve rase dopadaju neznamo ni sami sta je prevagnulo da baset bude jedna od tih rasa ali smo u svakom slucaju prezadovoljni!

Draga Mico zr zanima nas gde ste nabavili vaše kuce jer smo iz prthodnih poruka mogli da vidimo da su iz dobrog legla sa dobrom perspektivom u dalji takmičenjima.Našeg Mikija inače još uvek nismo vodili na ocenjivanje,zapravo o tome nismo ni razmišljali.Možda će to izgledati mnogima krajnje čudno, ali Mikija smo uzeli čisto iz ljubavi.On je naš veliki razmaženi ljubimac voljen od svih (jedini Baset u okolini).Imamo u planu da udomimo i jednu curicu Baseta.....POZDRAV VAMA I VAŠIM KUCAMA.....p.s.Milisav je sa Palića....

Pozdrav veronika. Nase kuje su iz odgajivacnice Benedeky iz Subotice. Inace one su iz istog legla rodjene sestre i jedina je greska sto smo ih izvodili zajedno pa smo samim tim sebi na neki nacin pravili konkurenciju. Zato jedna ima prm a druga 5. Inace to je super kada ljudi imaju jednog ljubimca i mi to naravno podrzavamo jer kada imas samo jednog psa mozes skroz da mu se posvetis. Ali mi pse vec godinama drzimo pa smo pre 2 godine i resili da povecamo broj kao sto sam vec i pisao, sa psima je lepo ziveti i raditi tako da nam ni tih 5 pasa nije nikakav problem. A to sto razmisljate da uzmete i zenkicu ako sam dobro razumeo to je divno! Verujte da cete posle drugog psa (ako imate uslove) ubrzo nabaviti i treceg... Tako se i nama desilo i za ovu godinu nam je u planu da registrujemo odgajivacnicu ako sve bude ok! :-) Cao i javite sta ste odlucili i da li ste uzeli kucu....

Draga Mico zr zanima nas gde ste nabavili vaše kuce jer smo iz prthodnih poruka mogli da vidimo da su iz dobrog legla sa dobrom perspektivom u dalji takmičenjima.Našeg Mikija inače još uvek nismo vodili na ocenjivanje,zapravo o tome nismo ni razmišljali.Možda će to izgledati mnogima krajnje čudno, ali Mikija smo uzeli čisto iz ljubavi.On je naš veliki razmaženi ljubimac voljen od svih (jedini Baset u okolini).Imamo u planu da udomimo i jednu curicu Baseta.....POZDRAV VAMA I VAŠIM KUCAMA.....p.s.Milisav je sa Palića....

Veronika, kako ide potraga za curicom za Milisava?

Veronika ukoliko ste zainteresovani mozemo se i cuti u vezi bilo kakvih informacija ili nabavke stenadi mi jednu nasu kucu vodimo sutra-prekosutra na parenje pa ako ste zagrejani i za zensko stene.... javite nam se na privatno ili ostavite e-mail adresu.

Uparili smo jednu kucu sa predivnim muzjakom koji vodi poreklo iz riversajd odgajivacnice. Pas je predivan lep krupni muzjak nadamo se da ce uspeti parenje to cemo javiti za nekih 35-40 dana kada budemo videli... :-) Do tada svima pozdrav

Pozdrav Mici zr nismo bili u mogućnosti da vam odgovorimo zbog malih problema.Miki je bio malkice prehlađen,a mi smo zaradili VELIKI grip od naše male sestričine.Sada smo svi dobro i zdravo.Zagrejani jesmo za još jednog Baseta ali ipak ove godine ne ćemo to moći da priuštimo(zbog nepredviđenih troškova)ni nama ni Mikiju.Žao nam je ali šta je tu je.Nadamo se da je parenje uspelo i da će te na proleće imati male slatke ušate kuce,a slikice naravno očekujemo s nestrpljenjem......

Ja sam ponosni vlasnik jednog baseta, muzjaka.Predivan je,lud skroz,tvrdoglav(:twisted:)..ali to jedna od njihovih neizbeznih osobina...shto ih chini posebnim...:)
Ako ima zainteresovanih vlasnika sa zenkama, on je spreman za parenje.Ima papire,titule:5xPRM,6xCACIB,2xR.CACIB,2xCACIB,3xBOB,2xBOG.Parenje koshta koliko i mushko shtene:250 E.Kontakti na e-mail adrese zorkitj93@gmail.com i durovic@sbb.co.yu ili na telefon 025/436-899(zvati posle 14h). Sombor

Nesmem nista unapred da kazem jer proslo parenje nije uspelo ali cu vam svima za koji minut postaviti neke slike da vidite pa ko poznaje basete shvatice sve!

Psi su prelepi i oduvek sam ih obozavala i volela bih da ih imam ali preskupi su.Sto je i logicno jer kako sam procitala mnogo se tesko upare sto vidim da je tvojoj kuci poslo za rukom.To je super vest i jedva cekam da vidim slicice mame sa njenim predivnim,usatim,preslatkim stencima.Iz;jubi im sve njuskicu i usi,ugnjavila bih ih

MarinaBor bicete svi na vreme obavesteni o svemu samo ako je sve uspelo.... Sto se tice cena ja neznam kakve si ti cene cula ali znam da je ova kombinacija koju smo napravili vrhunska a cena ce biti po meni sasvim pristupacna mada ne bih nista unapred. Ako si zainteresovana za stene javi mi se na pp ili na e-mail stancic@mgnet.co.yu dacu ti sva obavestenja i jos slika! Pozdrav svima..

Uspelo je!!!! :-) Dobili smo stence iz ove kombinacije, ali koliko ih je i sta ima to cemo za koji dan jer je vec par kuca ugnjecila iscrpljena majka... Ima i muzjaka i zenki i prelepi su bice i slicica uskoro.

Ostala su 3 decaka i 3 devojcice! Izuzetno su napredni jer ih je samo 6.... Nadamo se da ce tako i ostati. :-) Jedan decak je vec nasao dom a od devojcica ce jedna ostati kod nas, tako da najverovatnije 2-2 bude za neke nove gazde:-) Pozdrav.

Back