Barijatrijska hirurgija

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.910
Majka svih rjesenja a možda i ne

Pokrenula sam MMK u januaru, nekako svaki mesec imam neki drugi termin 🙄

Dosta toga sam odradila, u medjuvrenu skoro dva mjeseca sam ishranu kompletno izmjenila, slatko ništa ne jedem već skoro dva mjeseca, isto tako sam izbacila klasičan hleb i sve vrste peciva , prije mjesec dana izbacim i tjesteninu , rizu i krompir

Idem redovno na plivanje, brojim korake , handrim traku , koristim stepenice umjesto lifta

Sve u svemu do danas sam skinula 9 kilograma

Danas sam imala termin kod ergo terapeuta nešto poput radni terapeut

Pita me kako sam i tako ispričam gde se trenutno nalazim i da sam smrsala 9 kg, da bolje spavam, da ne jedem šećer i da sam pronašla drugi ventil u stresnim situacijama, isto sam rekla da mi je namjera da izguram preostala tri termina ali da još nisam sigurna da ću da pristanem na operaciju

Pocela da razgovara o hrani, o sokovima, voću, kroz razgovor kaže vi već sve znate, kako i da, djecu sam odgojila, mršavi bave se aktivno sportom, pijemo vodu

Sve u svemu kad je proslo to 45 minuta, kaže ona meni vi nesmijete mršavit u ovom programu jer u smernicama piše ukoliko gubite na kilaži vi još niste spremni za tu operaciju i zdravstveno osiguranje neće odobriti operaciju

Pitam ja nju znaci moram opet da padnem u staru mustru da vratim izgubljeno ?

Došlo mi je da odem u Beograd i da to tamo lepo platim umjesto ovog programa

Sad nemam pojma šta da radim?

Frustrirana sam

Detalji o multimodalnom pristupu:
Nutritivna terapija:Uključuje analizu i dugoročne promene u ishrani, često pod nadzorom nutricioniste.Terapija vežbanjem:Povećava fizičku aktivnost kako bi se podstakla izgradnja mišića i povećala potrošnja energije.Bihejvioralna terapija:Pomaže u identifikaciji i promeni nezdravih obrazaca ponašanja koji dovode do gojaznosti.MMK je nehirurška terapija i može poslužiti kao priprema za moguću barijatrijsku hirurgiju. Važno je da lečenje nadgleda lekar ili da se sprovodi u specijalizovanom centru. Neke klinike takođe nude grupe za podršku kao deo MMK.

IMG_7368.jpeg

Dosta toga sam odradila, u medjuvrenu skoro dva mjeseca sam ishranu kompletno izmjenila, slatko ništa ne jedem već skoro dva mjeseca, isto tako sam izbacila klasičan hleb i sve vrste peciva , prije mjesec dana izbacim i tjesteninu , rizu i krompir

Idem redovno na plivanje, brojim korake , handrim traku , koristim stepenice umjesto lifta

Sve u svemu do danas sam skinula 9 kilograma
I čemu onda kirurški zahvat?
Zašto jednostavno ne nastaviš kao do sada?
Kud štediš na hrani, tu ćeš i uštediti na kirurškom zahvatu.
Pola tih ušteđenih para prebaci meni na račun, zbog toga što sam ti otvorio oči.
Ti kao u onom vicu s američkim poduzetnikom i Dalmatincem.

I čemu onda kirurški zahvat?
Zašto jednostavno ne nastaviš kao do sada?
Kud štediš na hrani, tu ćeš i uštediti na kirurškom zahvatu.
Pola tih ušteđenih para prebaci meni na račun, zbog toga što sam ti otvorio oči.
Ti kao u onom vicu s američkim poduzetnikom i Dalmatincem.

:lol:

pun si ti ko brod, bio bi ti visak od kojeg bi te glava zaboljela

Sjedi s’mirom

Back