Banke u subotu gase račune NIS-a: Da li će biti zatvorene pumpe?

Dobro, ali moraju imati neki razlog zašto bi prekinuli dugogodišnju saradnju. Šta li nas sutra čeka? Hoće li biti cisterni ili jok?

Pogledajte prilog 1687858
Сутра. Сутра има да купујете гориво од словенаца. Мора да је ово један од оних последњих трзааја оне наказе Бајдена, пре него што је најурен из Беле Куће

Banke posluju po pravilima države u kojoj posluju.
Kojoj se ne sviđa, napolje
I posluju.
Odakle vama svima uopšte ideja da postoji pravilo: "Posluj sa NIS-om"

Kao i svaka firma tako i komercijalne privatne banke imaju slobodu izbora partnera i klijenata.

Ono što moraju da prate su zakonski propisi, kurs, maximalne kamate, procedura prinudne naplate, pravila iz zakona o sprečavanju terorizma i pranja novca...To se kontroliše

Toliko mi je smešna ideja da neko zaista misli da NBS "naređuje" bankama šta da rade u tržišnom poslovanju, jer ponekad izgleda zaboravim kakvi su Srbi komunisti u duši :lol:

U principu neće. Njima je u finansijskom smislu NIS kap u moru.
Sa druge strane sjajno sredstvo za političko pozicioniranje u regionu i uticaj.

Neće ga se milom odreći a već je izvesno da Vučić ne sme da nacionalizuje.
Ide se na zaobilaženje sankcija, moguće da će liberalizovati uvoz goriva drugim kompanijama i smanjivati akcize na kraju krajeva.
Ali pre svega se čeka odluka Trampa da suspenduje odluku. Sve karte su bacili na to. Ako se ne desi tek onda će razmišljati šta dalje.
Vlada Srbija u punom "sjaju".

U principu neće. Njima je u finansijskom smislu NIS kap u moru.
Sa druge strane sredstvo sjajno političko pozicioniranje u regionu i uticaj.

Neće ga se milom odreći a već je izvesno da Vučić ne sme da nacionalizuje.
Ide se na zaobilaženje sankcija, moguće da će liberalizovati uvoz goriva drugim kompanijama i smanjivati akcize na kraju krajeva.
Ali pre svega se čeka odluka Trampa da suspenduje odluku. Sve karte su bacili na to. Ako se ne desi tek onda će razmišljati šta dalje.
Vlada Srbija u punom "sjaju".
Vise ima smisla politicki uticaj. Videcemo kako ce ici.

I posluju.
Odakle vama svima uopšte ideja da postoji pravilo: "Posluj sa NIS-om"

Kao i svaka firma tako i komercijalne privatne banke imaju slobodu izbora partnera i klijenata.

Ono što moraju da prate su zakonski propisi, kurs, maximalne kamate, procedura prinudne naplate, pravila iz zakona o sprečavanju terorizma i pranja novca...To se kontroliše

Toliko mi je smešna ideja da neko zaista misli da NBS "naređuje" bankama šta da rade u tržišnom poslovanju, jer ponekad izgleda zaboravim kakvi su Srbi komunisti u duši :lol:
Naravno da posluju slobodno.
U okvirima koje propisuje zakon zemlje u kojoj posluju.
Ko ne posluje u skladu sa zakonom dobija ključ u svakoj zemlji na svetu.
Nema to veze sa komunistima.

Ne znam kako smradovi planiraju da nastave poslovanje bez bankovnih računa. Trebaš da uplatiš pazar, nosi gotovinu u centralu, opet u tašni, pod uslovom da se mušterije solidarišu i nose gotovinu u džepovima, specijalno zbog NISa. Trebaš da isplatiš plate zaposlenima, isplaćuj na ruke. Veliki kupci isto sve da plaćaju u gotovom. A tek međunarodna plaćanja... Trebaš da kupiš repromaterijal ili neku mašinu, nosi gotovinu u tašni, kao oni krimosi iz američkih filmova. Prelazi granicu ilegalno, sa sve tašnom. Isto i sa uplatama iz inostranstva, samo zamoli stranca da dođe sa tašnom punom para.

Jednom rečju, crkavanje u mukama.

Сутра. Сутра има да купујете гориво од словенаца. Мора да је ово један од оних последњих трзааја оне наказе Бајдена, пре него што је најурен из Беле Куће
A ti ne kupuješ? Ako i nemaš auto to ne znači da ne zavisiš od isporuke i cena goriva.

A ti ne kupuješ? Ako i nemaš auto to ne znači da ne zavisiš od isporuke i cena goriva.
Па ја купујем, али само руско гориво и једино ми оно одговара. Сад, пошто за мене нема руског горива, врло би волео да знам чијеће те ви еуропејци гориво да купујете. Ја лично мислим, опет Руско, али плус маржа за посреднике. На пример, американце

Па ја купујем, али само руско гориво и једино ми оно одговара. Сад, пошто за мене нема руског горива, врло би волео да знам чијеће те ви еуропејци гориво да купујете. Ја лично мислим, опет Руско, али плус маржа за посреднике. На пример, американце
Ne razumem, kako kupuješ rusko gorivo kad kažeš da ga za tebe nema?

To rusko gorivo je u stvari iračko, koje JANAF-om dolazi već tri godine a i pre toga dobrim delom, tj 2/3 je bila iračka nafta ne baš najboljeg kvaliteta ali jeftina.
Svi ostali su onda to gorivo kupovali od NIS-a koji jedini ima rafineriju u Srbiji, samo stavljali svoje aditive posle, pošto je tako jeftinije nego da dovlače iz drugih zemalja.
Tako da bukvalno su svi sipali iračku naftu kupovali na NIS-u,OMV-u ili Petrolu.

To rusko gorivo je u stvari iračko, koje JANAF-om dolazi već tri godine a i pre toga dobrim delom, tj 2/3 je bila iračka nafta ne baš najboljeg kvaliteta ali jeftina.
Svi ostali su onda to gorivo kupovali od NIS-a koji jedini ima rafineriju u Srbiji, samo stavljali svoje aditive posle, pošto je tako jeftinije nego da dovlače iz drugih zemalja.
Tako da bukvalno su svi sipali iračku naftu kupovali na NIS-u,OMV-u ili Petrolu.
E sad si ga ubio u pojam.

Nego, vidim da im rade pumpe, ali nisam sipao. Da li primaju samo keš?

E sad si ga ubio u pojam.

Nego, vidim da im rade pumpe, ali nisam sipao. Da li primaju samo keš?
Ne sipam ja kod njih inače,tj vrlo retko, tako da nemam pojma.

Pošto sam istestirao sve jer sam na potezu Beograd-Subotica-Budimpešta skoro konstantno nekoliko godina, kad god mogu sipam Shell vpower, onda mol Evo naročito u Mađarskoj, OMV max motion....sve ostalo samo u nuždi.
Ako već moram kod "Rusa" onda Lukoil pre NIS-a , a o jedni i drugi pre slovenačkog Petrola koji mi je ubedljivo nekako najgori utisak ostavio na mojim kolima. Tamo stajem samo u Mek posle Stare Pazove . One Knez Petrole i sl ni ne razmatram :lol:

Inače najbolje klonje ima OMV, kafa je bolja u MOL-u, hranu ne konzumiram osim kada je besplatna preko kupona na aplikaciji :lol:

Ne sipam ja kod njih inače,tj vrlo retko, tako da nemam pojma.

Pošto sam istestirao sve jer sam na potezu Beograd-Subotica-Budimpešta skoro konstantno nekoliko godina, kad god mogu sipam Shell vpower, onda mol Evo naročito u Mađarskoj, OMV max motion....sve ostalo samo u nuždi.
Ako već moram kod "Rusa" onda Lukoil pre NIS-a , a o jedni i drugi pre slovenačkog Petrola koji mi je ubedljivo nekako najgori utisak ostavio na mojim kolima. Tamo stajem samo u Mek posle Stare Pazove . One Knez Petrole i sl ni ne razmatram :lol:

Inače najbolje klonje ima OMV, kafa je bolja u MOL-u, hranu ne konzumiram osim kada je besplatna preko kupona na aplikaciji :lol:
Piše da su NIS-ove aplikacije skinute sa google play, ali ne znam da li ih mogu koristiti oni koji ih već imaju instalirane.
Danas su napravili malu premetačinu sa akcijama:

NIS promenio vlasničku strukturu, Gasprom od Gaspromnjefta preuzeo udeo od pet odsto​

Beogradska berza objavila je da je promenjena vlasnička struktura u Naftnoj industriji Srbije (NIS) tako što je ruski Gasrpom njeft preneo svoj udeo od oko pet odsto na Gasprom.

Iz dokumenata objavljenih na Beogradskog berzi vidi se da je Gasprom njeft svoj vlasnički udeo u NIS-u smanjio sa 50 na oko 44,85 odsto.

Istovremeno je Gasprom svoj udeo u NIS-u povećao da 6,15 na 11,30 odsto.
https://www.021.rs/story/Info/Bizni...-Gaspromnjefta-preuzeo-udeo-od-pet-odsto.html

E sad da li će ih to spasiti ostaje da se vidi.

Back