Banke sperme

Da li biste se odvažili oploditi se spermom iz banke sperme?

• Da, bih.

• Ne, ne bih.

• Možda bih.

• Možda ne bih.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Banke sperme kod nas nema. Najbliža je mislim u Severnoj Makedoniji.
Kada sam se ja za njih raspitivala pre 15tak god, ginekolog mi reče da ima u Poljskoj ili Češkoj, zaboravila sam.
Meni je u redu, e sad za dete jeste nezgodno nemati jednog roditelja, ali ga može i imati ako se žena kasnije uda.
A ko zna od kakvog degena dobijas spermu.

Ne, sigurno postavljaju neka nacistička pitanja na upitniku, kao što su visina i psihijatrijski dosije
Ahaa da da, mora da radi psiholog tamo pa utvrdjuje da li je zdrav u glavu.
Vec zamisljam taj intervju.
I zasto ste se odlucili da donirate spermu.
Pa... Stuc... Ovaajj.. Ima toliko milih i dragih zena.. Stuc.. Koje zasluzuju da imaju decu... Ovaj.. Stuc..a odgovorne i vredne da to mogu i bez mene.. Stuc.

Genetika, u stvari nije presudna u zivotu. Prvo, genetika se ukrsta, a drugo, ona predstavlja samo mogucnost za razne stvari, koje u zavisnosti od okruzenja, mogu a i ne moraju da se ostvare. Trece, bukvalno svi imate u porodicnoj amanezi neke bolesti. Tako da..

Genetika, u stvari nije presudna u zivotu.

Samo je presudna za nastanak života, jelte, u slučaju ove teme.
Predispozicija od najvećeg mogućeg značaja... Otuda je genetski skrining i dijagnostika u pomenutim bankama sperme bukvalno stvar oko koje se sve vrti... Genetika je sinonim za banku sperme.

Ne veruješ u biološki časovnik
Šta on znači kad je materinstvo u pitanju?
Čim dobiješ prvu menstruaciju, to znači da možeš postati majka.Da li ćeš to istog trenutka i uraditi? Malo njih će. Biološki sat tu ne igra istu ulogu kao nekad.Po njemu se upravljaju životinje, ljudi imaju tu privilegiju da žive u 21-om veku i pravo na drugačiji "tajming".Na njima je da se opredele, na koji način se misle baviti roditeljstvom.Izbora je više nego ikad.
Da budem iskrena, ne razumem zašto toliko ljudi uopšte zazire od genetskog materijala? K'o da su svi pravi i zdravi, pa bi da se pošto-poto reprodukuju.Mnogi bi trebalo da stave prst na čelo!Ali što je veća debilana, to će manje misliti o tome, to je fakat.Pa banke sperme sa tog aspekta dođu nešto kao" kosmička ravnoteža ili protivteža ".

Šta on znači kad je materinstvo u pitanju?
Čim dobiješ prvu menstruaciju, to znači da možeš postati majka.Da li ćeš to istog trenutka i uraditi? Malo njih će. Biološki sat tu ne igra istu ulogu kao nekad.Po njemu se upravljaju životinje, ljudi imaju tu privilegiju da žive u 21-om veku i pravo na drugačiji "tajming".Na njima je da se opredele, na koji način se misle baviti roditeljstvom.Izbora je više nego ikad.
Da budem iskrena, ne razumem zašto toliko ljudi uopšte zazire od genetskog materijala? K'o da su svi pravi i zdravi, pa bi da se pošto-poto reprodukuju.Mnogi bi trebalo da stave prst na čelo!Ali što je veća debilana, to će manje misliti o tome, to je fakat.Pa banke sperme sa tog aspekta dođu nešto kao" kosmička ravnoteža ili protivteža ".
pa nez
ja dobila u shestom krvarenje\
a materinski tek u 24oj godini

Fakat je sebicluk.
To dete ce sutra pozeleti da zna ko je tata? To je deo odrastanja i razvoja identiteta.
A gdee jeee tata? ebemu cuka?
Bez obzira kakav je, barem zna ko je.
Ovako to ne zna.
To jest.. Znace, jer ti zakonom ne mozes da zabranis detetu pravo da zna ko joj je tata.
E zato se to u Nemackoj dogadja. Opaaa nasli nacin da saznaju. Menjaj zakon. Nema vise anoniman. Anonimonjonjinjamo anonimododjivamo.
I treba ta deca da imaju to pravo.
Nego jel neko od muskaraca koji planira vezu sa majkom deteta koje je iz banke sperme citao zakon?

Fakat je sebicluk.
To dete ce sutra pozeleti da zna ko je tata? To je deo odrastanja i razvoja identiteta.
A gdee jeee tata? ebemu cuka?
Bez obzira kakav je, barem zna ko je.
Ovako to ne zna.
To jest.. Znace, jer ti zakonom ne mozes da zabranis detetu pravo da zna ko joj je tata.
E zato se to u Nemackoj dogadja. Opaaa nasli nacin da saznaju. Menjaj zakon. Nema vise anoniman. Anonimonjonjinjamo anonimododjivamo.
I treba ta deca da imaju to pravo.
Nego jel neko od muskaraca koji planira vezu sa majkom deteta koje je iz banke sperme citao zakon?
tata je apsolutno nebitan narocito ako je alkos ili nasilnik

Back