Cesto cujemo i procitamo o vrsti zvanoj Balkanac, naziv koji stranci narocito sa zapada koriste za sve ljude na Balkanu, ali u zargonu ovdasnjih naroda podrazumeva samo muski deo. Da li zene na taj nacin ne priznaju da su deo Balkana?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cesto cujemo i procitamo o vrsti zvanoj Balkanac, naziv koji stranci narocito sa zapada koriste za sve ljude na Balkanu, ali u zargonu ovdasnjih naroda podrazumeva samo muski deo. Da li zene na taj nacin ne priznaju da su deo Balkana?
@georgejune
Mozda sam pogresio pdf ili nisam shvatio da svaki pdf na ovom forumu ima osobine zensko muskih prepucavanja, cesto licnog karaktera.
A i , brate, ponavljas se.![]()
pa ja misim da je to zato što one nemogu da se pomire s tim da su osuđene na sirove Balkanoide...misim...najrađe bi volele francuze, talijane, crnce štatiznam...al nema ****** ga...Cesto cujemo i procitamo o vrsti zvanoj Balkanac, naziv koji stranci narocito sa zapada koriste za sve ljude na Balkanu, ali u zargonu ovdasnjih naroda podrazumeva samo muski deo. Da li zene na taj nacin ne priznaju da su deo Balkana?
Ajde nadji de sam postavljo ovaj klip ako se ponavljam..a i teme se ponavljaju srce moje![]()
Geografski, ko god je na Balkanu, Balkanac/ka je...
Jesu i zene na Balkanu-Balkanke...ali u muskom drustvu, prosto se "ne vide" iza svog (ili nekog dr.) muskarca...
![]()
zene su uvek otvorenije, svestranije od muskaraca
rec koja definise balkanku: porodicnost- jos ce se samo balkanka trovati hormonima zarad potomstva i partnera ... italijanka, svabica to sebi ne radi
Ponavljanje je u isticanju tvog misljenja na tu temu cime pokrivas misljenje drugih kolega, a posebno koleginica koje bi mozda imale sta da kazu, ali ne zele da ulaze u verbalni duel. U tom smislu sam pomenuo ponavljanje, bez zelje da omalovazim tvoje misljenje.
Sa najvecim delom se slazem, ali poslednji deo je dodatak koji ne mogu da ne vidim, a to je predrasuda i potreba za velicanjem, koje se pripisuje samo muskim stanovnicima Balkana.
koji je poslednji deo: porodicnost ili m/z razlike![]()
"Mi smo najbolje zene na svetu", a ako bih ti rekao da poznajem svedjanku koja se 13 godina podvrgavala svemu i svacemu i rodila 3 dece, rekla bi to je jedinka.
: porodicnost- jos ce se samo balkanka trovati hormonima zarad potomstva i partnera ... italijanka, svabica to sebi ne radi
nisam kuckala: mi smo najbolje zene na svetu, tako nesto nikada ne bih nakuckala, ne u ovom kontestu
Balkanska zena je kodirana da nista ne vredi ako ne rodi copor dece i nema muzjaka pored sebe ... zato ce se , ne retko i na sopstveno insistiranje, podvrgnuti tim opasnim terapijama ...
kod svedjana, evropljana- su sporadicni slucajevi u pitanju!
njihove zene jednostavno cene svoje telo, svoj zivot
Ima li slicnosti ovo sa " Mi smo najbolji ******?"
Geografski ce se svako sloziti, ovaj drugi deo otvara pitanje da li je voljno iza svog muskarca, zbog vaspitanja ili je prisilno. Ova druga dva razloga, mogu da stvore otpor i reakciju. Takodje je pitanje koja reakcija je nuzna i opravdana, a koja je stetna gledano iz ugla prihvatljivih vrednosti. Takodje je pitanje da li je to osnovni ili sporedni elemenat lika "balkanske zene".
...da se ne ponavljam, pisala sam vec na temu "Balkanac" na pdf. Muskarci...ukratko...svako uopstavanje po osnovu "balkanskog mentaliteta", smatram predrasudama i neosnovanim nagadjanjima... Ima nas svakakvih.Jer i jedna Srpkinja, Albanka, Makedonka, Grkinja, Crnogorka...sve te zene su sa Balkana...a imaju toliko razlicitosti i u kulturoloskom, vjerskom, vaspitnom i dr. pogledu...ok, mogu se podvuci i neke zajednicke crte, ali u tom kontekstu, uvijek se moze naci neka nit koja spaja i najvece razlicitosti.
Tema Balkana, kao prostora je mislim, daleko konkretnija...zbog sudara kultura, vjecitog previranja prevlasti...stranih osvajaca, "domacih" diktatora...svog bogatstva i siromastva...
...da se ne ponavljam, pisala sam vec na temu "Balkanac" na pdf. Muskarci...ukratko...svako uopstavanje po osnovu "balkanskog mentaliteta", smatram predrasudama i neosnovanim nagadjanjima... Ima nas svakakvih.Jer i jedna Srpkinja, Albanka, Makedonka, Grkinja, Crnogorka...sve te zene su sa Balkana...a imaju toliko razlicitosti i u kulturoloskom, vjerskom, vaspitnom i dr. pogledu...ok, mogu se podvuci i neke zajednicke crte, ali u tom kontekstu, uvijek se moze naci neka nit koja spaja i najvece razlicitosti.
Tema Balkana, kao prostora je mislim, daleko konkretnija...zbog sudara kultura, vjecitog previranja prevlasti...stranih osvajaca, "domacih" diktatora...svog bogatstva i siromastva...