Balkanac i feministkinja

pa nije svaka veza koja opstaje uspesna...odustala od posla, prijatelja, svojih stavova i principa...meni je to svakako neuspesna veza, jer ako je stvarno verovala u sve to, a odustala, ne moze biti sretna nikada...isto bi bilo i da je on "pusta" da radi sve sto ona zeli, a u sebi je zbog svog vaspitanja duboko nesretan...to mora puci kad tad...dzaba spoljne manifestacije "uspesnosti" veze poput stomaka...da, ocigledno jos uvek imaju sex...mogu milsiti kako veza izgleda kad ustanu iz kreveta?!?

Ma slazem se, nego ja sam malo i ironicna bila da to uspeva, i dalje nisam skroz svarila to da sam je izgubila...ali najvise me boli to sto je ona samu sebe izgubila.

MOze da uspe! Samo po koju cenu..ajd sad da ne zalazim u termine, recimo da shvatam sta je poenta. I imam drugaricu, magistrirala u inostranstvu, sto se kaze emancipovana devojka i to, samostalna uvek bila, inteligentna, i udala se sad za lika koji ju je zarobio u kucu, dala je otkaz, odjebala sve prijatelje, i samo on i samo on. Ali ona je nestala pored njega, jeste mi drugarica bila, ali ja je ne prepoznajem vise...sad je shvatila kao da zeli druge prioritete, muza, decu, hoce da zivi na selu, nece da radi, nego da bude domacica i tako...meni je to strasno, ali eto mozda je ona srecnija tako.

muh, mozda samo sebe tjesi u nadi da ce i zavoljeti te... nove prioritete. kada splasne odusevljanje djecom, dosta ih se razbudi... ali tek onda nece da idu iz braka "zbog djece" i sl.

Back