Балет

Seni:
Oj, Strelo, strelice - imam jedno pitanjce! Kada ce na repertoar Narodnog ili eventualno Madlenianuma ponovo postaviti ''Popodne jednog fauna''? Zanima me i da li su ''Silfide'' nekad bile na reper., i ako nisu, zasto nisu?

Немам појма, али распитаћу се, ако не заборавим. 8-)

E pa dragi moji vidim da se prica o zgognim igracima,izmedju ostalog,dvojici jako jako dobrih frajera mada je medju njima meni Milan Rus na prvom mestu i kao igrac i ako osoba,,,sto se tice Dejana on je divan i krasan ali nemam pojma sta se trenutno desava u njegovom zivotu posle raskida duge veze i u nasem svetu umetnika se cuju razni komentari ali ako si resena da mu pridjes Virginija slobodna,nije uobrazen...gledala sam Kavez premijeru i naravno dio je sjajan a o La Capineri nemam reci znam samo da me obuzmu takve emocije da su tu i suze,tu sam predstavu odgledala dva puta i ici cu svaki put.Mogu ti reci da je party u pozoristu za kraj sezone bio super i Milan je bio najveseliji:)...naravno i Dejan je bio tu....planirala sam veceras da idem i gledam Chikago ali nisam uspela....pozdrav

Говорити о представи La Capinera је као говорити о животу људи. Она прича о чистим осећањима и ситуацијама блиским свима нама. Ла Цапинера је балет о љубави и односима који се рађају између две особе. На посебан начин она говори и о чистом и апсолутном идеалу као што је слобода али на конкретан начин: као слобода да се изрази, слобода да се воли, слобода да се сања, слобода да се буде оно што јесмо, без прихватања компромиса, или утапања у једно друштво које све више жели да сви будемо једнаки. Друштво у коме се не постављају питања и у коме не постоје очекивања.

У овој представи људи се сусрећу, откривају, воле у једном контексту који је без времена, без простора или припадности. Зидови који затварају „птичицу“ нису само зидови манастира, као што је то случај у причи на коју се наша представа ослања, већ је сама свест та која људе повремено држи затвореним и не даје им могућност да се упознају, да се отворе и да се воле.

За све нас који смо радили на овој представи то је био пут уназад, у нашу прошлост, у сећање на свакодневне мале гестове којима више не придајемо важност, у евоцирање старих љубави, разочарања и јаких осећања. Покушали смо да у свакој сцени будемо истинити и да пренесемо стања духа кроз гест, поглед и енергију покрета.

Захваљујем се свима који су радили на овом балету и допринели да се он у потпуности реализује. Рад на овој представи је од првих корака подразумевао сарадњу са Ашхен, истинској уметници, бескрајног талента и снаге која се увек бори у оно што верује, којој посвећујем ову представу. Ашхен је кроз игру на сцени оживела жене које су значиле и обележавале мој живот, оне од којих сам научио о храбрости да волим и да се борим до последњег даха.

Миkеле Мерола

Strelo , kako sam obećala, Nikica Krluč, prvi red , prvi sa leva :)
iz predstave - Ko to tamo peva.
žao mi je , čak i ovi na sajtu NP imaju samo zajedničke fotografije sa njim.
primetila sam da na ovom pdf. mnogi imaju protiv Krluča, ipak sem što je dobar frajer, on je i fenomenalan igrač :wink:

Varahilo:
Strelo , kako sam obećala, Nikica Krluč, prvi red , prvi sa leva :)
iz predstave - Ko to tamo peva.
žao mi je , čak i ovi na sajtu NP imaju samo zajedničke fotografije sa njim.
primetila sam da na ovom pdf. mnogi imaju protiv Krluča, ipak sem što je dobar frajer, on je i fenomenalan igrač :wink:

Стварно ме чуди да Народно има тако лоше слике... :? Јеси ли видела какве феноменалне слике има ПНТ?

Strela:
Стварно ме чуди да Народно има тако лоше слике... :? Јеси ли видела какве феноменалне слике има ПНТ?

videla sam, fenomenalne su :)
jbg. Kostjukov od kada je postao šef baleta, štedi izgleda na slikama :lol:

Strela:
@Virginija, super! Ako opet slučajno naletiš na fotografije vezane za balet i pozorište, neizostavno ih stavi ovde... :-D

Dobila sam od my dear friendly @ Seni,preko pp,fotke Adrijana Fadejeva(mladog baletskog igraca iz Ukrajne,na fotki u farmerkama), Chagallova Zar-Ptica, pa Nizinski i njegova luda privlacnost od koje su se zene (a i muskarci) bukvalno onesvescivali) ...
po meni izuzetno lepe fotografije
Nadam se da mi nece zamerti sto sam ih postavila ovde;)

fadeev3.jpg

Nijinsky.jpg

nijinsky_two_heads_500.jpg

@Virginija, па где би их поставила, ако не на тему Балет :confused:
Па и рекла сам ти у претходном посту, све што има везе с балетом, стављај овде.
Одличне слике! 8-)

Uspeh Pozorišta na Terazijama na festivalu u Tivtu
Tri nagrade za „La Capineru“

"Bilc"-danas sreda 8 avgust

pozoriste_v.jpg

Tri nagrade su pripale predstavi „La Capinera“ Pozorišta na Terazijama u režiji i koreografiji Mišela Merloa na upravo završenom Festivalu mediteranskog pozorišta „Purgatorije“ koji je u Tivtu održan od 27. jula do 7. avgusta.

Stručni žiri koji su sačinjavali rediteljka Tanja Mandić-Rigonat, teatrolog Darko Antović, glumica Dubravka Vukotić-Drakić, producent Janko Ljumović i kritičar Veselin Radunović, dodelio je predstavi „La Capinera“ glavnu nagradu, priznanje Ašhen Ataljanc za najbolju kreaciju i kompozitoru muzike (specijalna nagrada za umetničko dostignuće). Nagrada za glumačku bravuru pripala je Goranu Slaviću („Nenagrađeni ljubavni trud“ V. Šekspira u režiji Nikite Milivojevića, koprodukcija „Bitef teatar“, Centar za kulturu Tivat i Kulturni centar Inđija).
„Nagrade prijaju i uvek mnogo znače. Ova nagrada, međutim, za Pozorište na Terazijama ima poseban značaj. Najpre ona pokazuje da je Pozorište na Terazijma u stanju da kvalitetno, poput mjuzikla koji su naše primarno opredeljenje, radi i predstave sasvim drugačijeg estetskog izraza. Nagrada predstavlja i konkretno priznanje našem baletskom ansamblu koji je predvođen sjajnom Ašhen Ataljanc“, kaže Željko Jovanović, art direktor Pozorišta na Terazijama.
Inače, sem nagrađenih publika je na festivalu u Tivtu (selektor Aleksandar Milosavljević) mogla da gleda i predstave „Mandragola“ Pozorišta „Boško Buha“, „Čovik zvir i vrlina“ Gradskog kazališta mladih, Split, i „Lizistrata“ Narodnog pozorišta iz Tuzle.

Back