Балет

srpski.patriota:
Vidi, baletana u NP,ima dve vrste, onih koji su teški ženskaroši , čak preteruju u tome , samo da bi dokazali da nisu homići i imaš one koji to jesu.
Drugo, o poznavanju te profesije jedino ti mene možeš da pitaš!
Treće, nemoj da se mi daješ odgovore kada sam banovana i
četvrto i poslednje od mene, sorry što ti odgovaram sa ovoga nika :lol:
Ne razumem zasto si toliko besna i uznemirena,to sam tako cuo od ljudi koji se time bave,posto sam ih nazvao jednom prilikom baletani.
Drugo to sto si zavrsila skolu ne mora da znaci da sve znas,ima mnogih koji su je zavsili pa ne znaju mnogo sto sta.
Trece da li ti uopste radis kao igrac,ako da,svaka cast,ako ne,ne pravi se najpametnija samo zato sto si bila u skoli.NO HARD FEELINGS ;) :-D ;)

marlen_kini:
pre nekoliko dana sam gledala balet La Capinere,i potpuno sam odusevljena izasla iz sale. zaista je bilo fenomenalno. Milan Rus je mamio uzdahe u citavoj sali,kako zenske,tako i muske, kako stasom, tako i svojim umecem, koje me je potpuno ocaralo. Ashen Ataljanc je bila zaista sjajna. i naravno Milan Gromilic. SVAKA CAST
I ja isto,taj balet sa Terazija je stvarno napravio posao.Oni se nikad nisu bavili takvim pokretom.Svaka cast i Ashen i Milanu Rusu bili su bozanstveni.Taj Milan Gromilic(cudnog li prezimena :lol: )odakle je on,jel tacno da nema baletsku skolu?Mislim ipak je partner Ashen. :confused:

ko?:
I ja isto,taj balet sa Terazija je stvarno napravio posao.Oni se nikad nisu bavili takvim pokretom.Svaka cast i Ashen i Milanu Rusu bili su bozanstveni.Taj Milan Gromilic(cudnog li prezimena :lol: )odakle je on,jel tacno da nema baletsku skolu?Mislim ipak je partner Ashen. :confused:

Милан Громилић је Земунац. Има брата Небојшу, који је такође балетски играч Позоришта на Теразијама. Нисам сигурна око балетске школе, али мислим да је изабран из фолклора. Распитаћу се још.

Milan Gromilic je odlican igrac i igra u skoro svim predstavama Pozorista na Terazijama.
A dilema dali se kaze "baletan" ili "baletski igrac"....hmmm mislim da li neko od vas kaze "idem kod stomatologa"?
Dakle ako mozemo jednog stomatologa zvati zubar, farmaceuta apotekar, sto bi se baletski igraci vredjali.
mesar=tehnicar za obradu mesnih preradjevina (verovatno tako nesto) :)

b00m:
Milan Gromilic je odlican igrac i igra u skoro svim predstavama Pozorista na Terazijama.
A dilema dali se kaze "baletan" ili "baletski igrac"....hmmm mislim da li neko od vas kaze "idem kod stomatologa"?
Dakle ako mozemo jednog stomatologa zvati zubar, farmaceuta apotekar, sto bi se baletski igraci vredjali.

Тако је b00m!

Упропастише ми тему са лажном дилемом балетан или балетски играч!!! :roll:

Знате ли како се у нашем народу каже: Зови ме и лонцем, само ме немој разбити!

Од сад нека пише како ко хоће, исправно је и једно и друго!

koliko vidim na ovom forumu su samo tajne obozavateljke milana rusa, dejana kolarova i kompanije!mene zanima zasto se niko ne raspituje za jovicu begojev?mlad, i perspektivan igrac a vi ni jednu rec niste o njemu rekli- pricate samo o onima koji su fizicki lepi !!ajde molim vas da ovde pricamo o talentovanim igracima a ne o lepim!!!!

b00m:

Da, ali
filozof = budala
tj. ne budali, ne lupaj gluposti = ne filozofiraj.

b00m:

Jel on nosi bradicu? Tu je među njima jedan vrlo markantan, ne baš visok igrač. I uglavnom izvodi okrete u skoku i najzahtevnije pokrete, ali ne i baletske. Verovatno mislimo na istog, stvarno je sjajan.

Strela:
Милан Громилић је Земунац. Има брата Небојшу, који је такође балетски играч Позоришта на Теразијама. Нисам сигурна око балетске школе, али мислим да је изабран из фолклора. Распитаћу се још.
Hvala ti mnogo Strelo.Odakle ti to sve znas?

Draga Virdzinija, Dejan jeste '81 godiste, a ja sam, na svoju srecu (ili mozda nesrecu ), imala priliku da ga upoznam. Bilo je to poprilicno smesno, posto se ''scena'' upoznavanja izdesavala ispred Dejanove garderobe. Otvorio mi je u nekakvom bade-mantilu, sa polu-razmazanom sminkom oko ociju ;-)
Ne bih mogla da mu udelim epitet niti simpaticnosti niti odbojnosti. Ima u njemu nesto sto me podseca na Dorijana Greja... A da je sklon odsutnosti i zamisljenom stajanju po strani, to jeste.
Jedna poslastica za tebe - Dejan voli Lushove proizvode, povremeno kupuje tamo sa mamom... Bas sam ga danas ''upecala'' u Lushu - i neces verovati - imao je kacket i pocepane izbledele farmerke ;-)

Ako ste raspolozeni i naravno ako zelite neka svako napise nesto o sebi.Odakle je, koliko ima godina, cime se bavi i na koji nacin je povezan sa baletom.Da li je u pitanju samo ljubav prema baletu ili imate zavrsenu Baletsku skolu i sl.

Dobra vam je ideja da se svako, makar minimalno, predstavi. Ja sam rodjena '86 u Vrscu, trenutno zivim u Beogradu i studiram italijanski. Honorarno radim kao novinar, prevodilac i turisticki vodic, privatno se bavim pisanjem (radio-drame, krace price).
Posto sam od malena okruzena recima i ''recitim'' iskazivanjem sebe, muzika i ples su mi vrlo dragi kao vid osvezenja i preusmeravanja mog uobicajenog ''umetnikovanja''. Nisam se nikad profesionalno bavila njima, mada sam svojevremeno isla u plesnu skolu (klasicni plesovi) i naucila da dobro odsviram na klaviru neke od meni najdrazih sonata.
Za balet ne mogu reci nista specijalno, sem to da sam, dok sam se bavila parternom gimnastikom, naucila ponesto iz osnova baleta. Imam priodni dar gipkosti, pogotovo podnosenja torture noznih prstiju, pa sam volela da se razmecen svojim pointe-ludorijama pred drugarima sa gimnastike. Cak su imali obicaj da me caste nekim sitnim novcima (kakva slatka detinjarija!) ako, njima za ljubav, uspem da celu gimnasticku salu obidjem hodajuci na prstima, dodajuci tome, po mogucstvu, ljupki pas de chat, ili sta su vec voljni da vide.
U poslednje vreme sam preokupirana studijama, tako da nalazim vremena samo za odlaske u pozoriste, ali ne i za nastavak bavljenja plesom. Odlucila sam da se posle leta, od septembra, bolje organizujem i konacno oprobam u nekoj od beogradskih plesnih skola. Ima li neko neki savet ili preporuku? I jos jedno pitanje - kakav je to kurs jazz-baleta? Sta on obuhvata? Cula sam za njega, ali nemam nikakve dalje informacije.

Virginija, ne mogu da odolim a da ti ne kazem da sam primetila kako si proglasila Kolarova jednim od najlepsih muskaraca na svetu :-)
I ja sam, pre nekoliko meseci, imala ''dejanomaniju'', tako da sam posle baleta procaskala sa njim i predala mu jedan sa ljubavlju uradjen hand-work poklon uz odgovarajucu posvetu.
Tebi takodje preporucujem da ga upoznas, i iskreno ti zelim puno srece, kako sa njim, tako i uopste!

Veliki pozdrav svima, i oprostite ako sam vas eventualno ugnjavila, pisanje nasiroko mi je jedan od poroka ;-)

Rodjena sam 80 god u Novom Sadu.Izgleda da sam ovde najstarija!Zavrsila sam srednju Baletsku skolu ali nisam otisla da radim u pozoristu nego studiram i malo ''raduckam'' po nekim studiima i skolicama u Novom Sadu.Pokusavam da probudim neke mlade nade ili ako nista drugo da u novosadskoj deci probudiim ljubav prema baletu koju ocigledno mi svi ovde imamo. :grin: Poznajem i Kolarova I Milana Rusa i nepreporucujem vam neku dublju pricu ili vezu sa njima.Neka sve ostane na ''decijoj'' zaljubljenosti i neka oni budu jos jedan od razloga zasto posecujete baletskle predstave!

Honolulu, vredi li, po tebi, pogledati balet baziran na Danteovoj ''Komediji'', cula sam da ga daju u Novosadskom pozoristu? Kao italijanisti i velikom ljubitelju Dantea, ideja mi primamljivo zvuci...
I jos nesto - jesi li procitala dnevnik V.Nizinskog, i ako jesi, kako ti se dopao?
Mislim da je donekle cenzurisan, tj. da je supruga Nizinskog samoinicijativno izbacila neke delove koji se odnose na Djagiljeva...

Gledala sam Bozanstvenu komediju ali jos ranije, nisam ni sigurna ni kada ce se ponovi igrati.Vredi pogledati , dobra je scenografija i nije losa ideja mada nisam bas odusevljena predstavom. Ako si u mogucnosti pogledajali ali nije bas nesto.Pravo da ti kazem i zaboravila sam detalje predstave, nije ostavila neki utisak na mene. Ali zato ako budes dolazila za Novi Sad pogledaj Romea I Juliju, jako je dobro rezijski napravljeno ali je scenografija losa.Ustvari ni nema scenogreafije!A dnevnik nisam procitala- nisam uspela da ga nabavim!

baletfestivalme8.jpg

Поздрав мојим драгим балеринама и љубитељима балета!

Oj, Strelo, strelice - imam jedno pitanjce! Kada ce na repertoar Narodnog ili eventualno Madlenianuma ponovo postaviti ''Popodne jednog fauna''? Zanima me i da li su ''Silfide'' nekad bile na reper., i ako nisu, zasto nisu?

Strela:
Milan Gromilic je sa Novog Beograda (a i brat mu Nebojsa) - u pravu si, nekada je igrao folklor (a i brat mu Nebojsa) ;-) .

honolulu:
Ako ste raspolozeni i naravno ako zelite neka svako napise nesto o sebi.Odakle je, koliko ima godina, cime se bavi i na koji nacin je povezan sa baletom.Da li je u pitanju samo ljubav prema baletu ili imate zavrsenu Baletsku skolu i sl.

Imam 16 godina, iz Beograda sam, uzivam na raspustu... a nemam nikakve veze sa baletom niti me zanima, u stvari ne znam ni otkud ja na ovoj temi... aj pozz ;)

Back