- Poruka
- 91.508
Otvorio sam temu samo da izneverujem da neko stavlja borovnice u baklavu!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eto znao sam da ne valja čim sam video šta stavlja unutraBaklava ide hladna baklava vruć preliv ili obrnuto. Ovaj recept ne valja. Vruće na vruće ne ide.
Samokažem.
U receptu papir ispod kora pa ga pečenog naliti vrelom agdom.Baklava ide hladna baklava vruć preliv ili obrnuto. Ovaj recept ne valja. Vruće na vruće ne ide.
Samokažem.
To ne znam. Nisam pravila ni jela. Samo taj preliv ne valja.Eto znao sam da ne valja čim sam video šta stavlja unutra
I onda taj papir se jede ili šta?U receptu papir ispod kora pa ga pečenog naliti vrelom agdom.
Nemam pojma, to je po receptuI onda taj papir se jede ili šta?
Jao vidi stvarno piše staviti papir. To nisam ni videla.Nemam pojma, to je po receptu![]()
Misliš slatka pita sa korama?jel ima neko da savlja još nešto u baklavu?
Ne računam suvo groždje ili malo kore od limuna
Ja uvijek idem vruće-vrućim, baklava tako mora, mislim normalna baklava ne ove voćneBaklava ide hladna baklava vruć preliv ili obrnuto. Ovaj recept ne valja. Vruće na vruće ne ide.
Samokažem.
Ja ispečem baklavu i par dana prije nego ću je zaliti agdom, onda uključim rernu, ubacim baklavu da se skroz zagrije-bude vrela, i vruću vrućom agdom..Prvo skuvam sirup, pečenu baklavu iz rerne, vrelu, nalijem hladnim sirupom
Da, ali ne da se zove bajkava kad nijeMisliš slatka pita sa korama?
Pa može sa makom.
Zatim sa makom, višnjama, sirom i pavlakom. (od ovog otpadaju uši kako je dobro).
Ne može ni suvo grožđe.jel ima neko da savlja još nešto u baklavu?
Ne računam suvo groždje ili malo kore od limuna
Baklava je samo jedna, ostalo su slatke pite sa korama.Da, ali ne da se zove bajkava kad nije
Ne pravim voćne. Pravim pravu baklavu sa korama, puterom, orasima.Ja uvijek idem vruće-vrućim, baklava tako mora, mislim normalna baklava ne ove voćne![]()
Ma da, raznih metoda ima, ja onako kako me naučiliNe pravim voćne. Pravim pravu baklavu sa korama, puterom, orasima.
Oduvek vruća baklava, hladna agda.
Par dana ti stoji ispečena baklava?Ja ispečem baklavu i par dana prije nego ću je zaliti agdom, onda uključim rernu, ubacim baklavu da se skroz zagrije-bude vrela, i vruću vrućom agdom..
Ma da, raznih metoda ima, ja onako kako me naučili![]()
Naravno, koristim 1 kg gotovih kora, 1,2 kg oraha, 0,5 kg rastopljenog putera.Valjda i ti premazuješ kore rastopljenim puterom?
Da, po 3-4 dana prije je ispečem, a dan prije nego što ću je posluživati je zalijem.Par dana ti stoji ispečena baklava?