Bakir Izetbegović i njegov rat ili Republika Srpska nema razloga za brigu.

Sada vidim na vikipediji da ima 27 mada sam siguran da ima 25.Tetka mi je zivjela u tom najvisem dijelu.

Greška prilikom kucanja. A i vreme čini svoje, davno je bila 1992 a i ja sam u šesdesetim a u svome životu sam se namenjao stanova kroz vojnu službu, tako da sve je to kroz neku maglu.

Poslednja izmena:
Je li soliter od 15 spratova?
Lepa je Zenica a Crkvice su grad u gradu.

Crkvice

Danasnja MZ Crkvice su se prije dolaska i naseljavanja Dalmatinaca zvali Kovaci kasnije Mala dalmacija i za vrijeme kraljevine jugoslavije Crkvice nakon sto su se tu naselile hrvatske familije iz imotskog i zapadne hercegovine

Odgovara Jandrokoviću Izetbegović: Hrvati i Bošnjaci su nekada bili jedna nacija

''Pravimo normalnu, građansku i europsku Bosnu i Hercegovinu, i neka Jandroković bude uvjeren da smo mi puno više zainteresirani za ostanak Hrvata u BiH od njega samog'', kazao je Izetbegović

Vijesti / Politika | 28. 05. 2021. u 13:50 Bljesak.info

Izetbegović-Čović Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, prokomentirao je u Mostaru najavu predsjednika Sabora Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića, koji je kazao kako je Republika Hrvatska u Europskoj uniji otvorila temu trećeg entiteta u BiH i skrenula pažnju na "unitarizam većine bošnjačkog naroda". -

Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/po...a-ostanak-hrvata-u-bih-od-jandrokovica/349216

nećete ovo naći na NDH1 i da su se javile one sve sorošove US organizacije s zvučnim imenima...
Senad Hadžifejzović nakon pokušaja napada na Face TV: Ovo je pokazatelj šta se desi kada politika novinarima stavlja metu na čelo
Samo ću ponoviti da ću ja i Face TV nastaviti raditi kako smo i do sada - objektivno i profesionalno. Nećemo se uplašiti, kazao je Hadžifejzović

akon što je sinoć nepoznata osoba prijetila novinarima i urednicima Face TV-a, Senad Hadžifejzović, na kojeg su se prije svega prijetnje i odnosile, za "Avaz" je rekao:

- Ovo je pokazatelj i dokaz šta se desi kada politika novinarima stavlja metu na čelo. Aktiviraju se pojedinci koji mogu biti vrlo opasni. Ja ću samo ponoviti da ću ja i Face TV nastaviti raditi kako smo i do sada - objektivno i profesionalno. Nećemo se uplašiti.

Zahvalio se i pripadnicima MUP-a KS koji su brzo reagirali.

Podsjećamo, sinoć je nepoznata osoba pokušala ući u prostorije Face TV-a u Sarajevu, ali je spriječena. Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a KS, a Hadžifejzović je išao u policiju i dao im izjavu.

čak ni kliks ovo nije objavio....toliko o demokraciji i ostalom sranju koje u biti ne postoji...

Večeras je za sada nepoznata osoba prijetila novinarima i urednicima Face TV-a, prije svega Senadu Hadžifejzoviću.

Naime, nepoznata osoba tokom emisije "Centralni dnevnik" došla je pred sjedište Face TV-a u Bosmal City Centru u Sarajevu tokom emisije "Centralni dnevnik" te prijetila urednicima i novinarima.

Navodno je osoba pokušala ući u prostorije Face TV-a, ali je spriječena. Saznajemo da je rekao da ima važnu vijest za Senada.

Zbog svega su na lice mjesta izašli pripadnici MUP-a KS

Policija je na terenu, a kako saznajemo Senad Hažifejzović je išao u policiju i dao im izjavu.

Novinari, urednici i drugi uposlenici Face TV bili su u strahu, a zahvaljujući brzoj intervenciji obezbjeđenja i policije spriječen je ulazak nepoznate osobe u prostorije televizije.

https://avaz.ba/vijesti/bih/655014/...a-uci-u-face-tv-pozdrav-od-sebije-izetbegovic

E1VQkMAWUAAV0z6

24% BiH danas obilježava Dan Šehida​

https://www.dnevnik.ba/vijesti/24-bih-danas-obiljezava-dan-sehida

Povratak Živkovića i Suljagića u majčicu Srbiju odakle su i došli njihovi preci.

53e5b6bc20d331fa90b014808fc2ca6a.jpg

FOTO: ILUSTRACIJA

"Eksplodirao" izvoz oružja i municije iz Bosne i Hercegovine u Ameriku​

30.05.2021. / 21:04
1

Izvoz oružja i municije iz Bosne i Hercegovine u Sjedinjene Američke Države bilježi veliki skok na početku ove godine.

Može se zaključiti da je krenula realizacija nekih od ugovora koji su ranije dogovoreni, izvještava BiznisInfo.
U prva četiri mjeseca ove godine izvoz oružja i municije iz BiH u SAD iznosio je 24,3 miliona KM, što je veliki skok u odnosu na prošlu godinu.
f728f6525bc77a34101ebc4f660a4bf6.jpg

SAD su se našle na prvom mjestu izvoznih tržišta za ovu vrstu robe iz BiH. Daleko iza po iznosu nalazi se Egipat koji je na drugom mjestu, sa izvozom vrijednim nešto manje od 10 miliona KM. Ono što je važno naglastiti jeste da Saudijska Arbija, koja je bila među glavnim tržištima za bh. oružje i municiju, ove godine nije ni među prvih 10.
Poređenja radi, za cijelu prošlu godinu izvoz oružja i municije iz BiH u SAD iznosio je 20 miliona KM, što znači da je u 2021. taj iznos premašen za samo četiri mjeseca.
Inače, u proteklom periodu bilo je više informacija o tome da su bh. kompanije dogovorile isporuke za partnere u SAD.
U januaru prošle godine nekoliko kompanija iz BiH učestvovalo je na najvećem svjetskom sajmu namjenske industrije Shot Show 2020 u Las Vegasu.
Federalni minister Nermin Džindić tada je rekao da su Pretis i Igman dogovorili višemilionski posao s jednom američkom kompanijom.
- Riječ je o ugovoru vrijednom stotine miliona dolara. To je rezultat zajedničkog nastupa ove dvije kompanije i ovo je itekako dobar posao - rekao je Džindić.
Prema njegovim riječima, na sajmu su veliko interesovanje izazvali upravo Igman, Pretis i Ginex. Ukupan izvoz oružja i municije iz BiH u prva četiri mjeseca ove godine bio 65,5 miliona KM.
Biznisinfo

Izetbegović o Prijedoru: Borit ćemo se da više nikada nacisti ne obilježavaju i ne ubijaju ljude​

31. Maja 2021.
Share on Facebook
Tweet on Twitter
thumbs_b_c_826de3868352e923e813d8fe42ff52e8.jpg

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović oglasio se povodom Dana bijelih traka, odnosno godišnjice početka stradanja nesrpskog stanovništva u Prijedoru i okolini, koje je bilo obilježavano bijelim trakama.

Na današnji dan, 31. maja 1992. godine započeta je kampanja istrebljenja nesrpskog stanovništva Prijedora. Naredba srpskih vlasti da Bošnjaci, Hrvati i ostalo nesrpsko stanovništvo na svoje kuće istaknu bijela platna i da na javnim mjestima nose bijele trake oko rukava bila je uvod u masovne egzekucije, silovanja i otvaranje koncentracionih logora Keraterm, Omarska i Manjača, kroz koje je prošlo više od 10.000 Prijedorčana.
“Mnogi od njih iz tih logora nisu izašli živi. Današnji dan, koji obilježavamo kao Dan bijelih traka, posvećen je sjećanju na 3.176 ubijenih i nestalih Prijedorčana, a među njima i 102 djece. Zbog njih, njihovih porodica, ali i budućih pokoljenja ćemo pamtiti, podsjećati, opominjati i boriti se da više nikada i nigdje nacisti i šovinisti ne obilježavaju i ne ubijaju ljude samo zato što ne pripadaju njihovom narodu ili rasi”, istakao je Izetbegović.

https://saff.ba/izetbegovic-o-prije...a-nacisti-ne-obiljezavaju-i-ne-ubijaju-ljude/

Jesi li ucestvovao u ratu?Neznas osnovne stvari.Da li ti mislis da je svako pucao samo da se puca?Bolje za tebe da ne bude nikakvog rata.Mislim da ce opet tvoj narod najgore proci.Vidio si kako vas je saveznik zavalio 93.Nisu vam zaboravili zato sto ste ih porazili na terenu.

Tada su bile neogranicene zalihe JNA. Danas nista od toga

Back