Bajden u Beogradu - upečatljiv preokret

To je tvoje misljenje i OK.
Ja ne znam za FBIH ali znam da u RS i posle Dodika moze doci samo jos veci Dodik. Prelila se casa, gotovo vise, osamnaest godina slusamo SAMO o nasim zlocinima, 14 godina se SAMO oduzimaju nadleznosti RS, 14 godina se UGLAVNOM samo Srbima sudi.
SDS nas je doveo u situaciju da se stidimo sto zivimo u RS a Dodik je mozda i lopov i kriminalac ali cinjenica je da je vratio dostojanstvo ne samo RS vec pojedincu iz RS. Da se toga ponovo odreknemo nemoguce je. Mislim da ce ovo stanje trajati ali sad na stetu drzave BIH, malo i skoro neprimetno ce nestajati, kao zaba u vodi koja se postepeno zagrejava.
To je moje misljenje a priznacu i moja zelja. Izvini ako ti se ne svidja, znam da smo po zakonu u istoj drzavi, znam sve ali ne mogu protiv sebe sve i kad bi kojim slucajem htela.
Što se tiče nadležnosti entiteti su imali po Dejtonu jednaka prava, sve što je prenešeno iz RSa na državu to je prenešeno i iz Federacije i opet su entiteti jednaki.
Što Dodik hoće od entiteta napraviti državu ne svidja se Bošnjacima a isto tako što Silajdžić hoće ukinuti RS ne sviđa se Srbima opet je to isto ..vno samo drugo pakovanje.
i moja je želja, ne da se ukine entitet RS, več da mu se promjeni naziv koji neće biti diskriminirajući za Bošnjake i Hrvate ali to je u ovom trenutku i po Dejtonu nemoguće.

Što se tiče nadležnosti entiteti su imali po Dejtonu jednaka prava, sve što je prenešeno iz RSa na državu to je prenešeno i iz Federacije i opet su entiteti jednaki.
Što Dodik hoće od entiteta napraviti državu ne svidja se Bošnjacima a isto tako što Silajdžić hoće ukinuti RS ne sviđa se Srbima opet je to isto ..vno samo drugo pakovanje.
i moja je želja, ne da se ukine entitet RS, več da mu se promjeni naziv koji neće biti diskriminirajući za Bošnjake i Hrvate ali to je u ovom trenutku i po Dejtonu nemoguće.

Ali FBIH i jeste cilj slabljenje entiteta a jacanje drzave a RS-u bas suprotno tako da ne mozes porediti te "zrtve" jedne i druge strane. Ne volim kad diskutujes kao da sam s marsa pala pa ne znam sta se desava i kako. Barem ovde mozemo reci bas sve sto mislimo.
Evo i ja priznajem da sam nacionalista (a i vernikom se mogu nazvati) koji bi glasao da se zabrane krsne slave skola, opstina i javnih ustanova. To mi je bas nesto diskriminirajuce u RS. Rado bih zahtevala reviziju naziva ulica, trgova i sl. Krenula od tih malih stvari jer tako se ljudi mire a ne zataskavanjem cinjenica i aplaudiranjem priglupom, bezlicnom Komsicu na svaku njegovu ispraznu glupost izgovorenu protiv Srbije.

Ali FBIH i jeste cilj slabljenje entiteta a jacanje drzave a RS-u bas suprotno tako da ne mozes porediti te "zrtve" jedne i druge strane. Ne volim kad diskutujes kao da sam s marsa pala pa ne znam sta se desava i kako. Barem ovde mozemo reci bas sve sto mislimo.
Evo i ja priznajem da sam nacionalista (a i vernikom se mogu nazvati) koji bi glasao da se zabrane krsne slave skola, opstina i javnih ustanova. To mi je bas nesto diskriminirajuce u RS. Rado bih zahtevala reviziju naziva ulica, trgova i sl. Krenula od tih malih stvari jer tako se ljudi mire a ne zataskavanjem cinjenica i aplaudiranjem priglupom, bezlicnom Komsicu na svaku njegovu ispraznu glupost izgovorenu protiv Srbije.
Niko normalan nije za bilo kakva ograničenja u vjerskom smislu nali smo svjedoci da se vjerski službenici sa najvišeg nivoa, umjesto da se bave duhovnim prosvječivanjem naroda, bave politikom na veoma ružan i politički,ekonomski i svaki drugi veoma štetan način po sve građane BIH.
Moja i tvoja je država BiH, ja sam Bošnjk da živim u RS-u nebi mogao biti biran za člana predsjedništva a ti kao Srbin da živiš u federaciji takođe tamo nemožeš biti izabran što je diskriminacija koju treba izbornim zakonom regulisati.

Niko normalan nije za bilo kakva ograničenja u vjerskom smislu nali smo svjedoci da se vjerski službenici sa najvišeg nivoa, umjesto da se bave duhovnim prosvječivanjem naroda, bave politikom na veoma ružan i politički,ekonomski i svaki drugi veoma štetan način po sve građane BIH.
Moja i tvoja je država BiH, ja sam Bošnjk da živim u RS-u nebi mogao biti biran za člana predsjedništva a ti kao Srbin da živiš u federaciji takođe tamo nemožeš biti izabran što je diskriminacija koju treba izbornim zakonom regulisati.

Da, razlika je u tome sto je npr. tebi stalo da budes biran u RS a meni uopste nije stalo da budem birana u FBIH. Opet ponavljam, ne ljuti se ali mene uopste ne zanima FBIH, ne bi mi smetalo ni da vehabijski pokret dodje tamo na vlast. Samo da mi ne diraju u Rs a drugo mi je sve sasvim svejedno. Zasto vi ne mozete tako osecati za RS?

I sam pravilno uočavaš da ne treba da živiš u Srpskoj. Drži se ?ederacije pa tamo biraj i budi biran bez diskriminacije. :lol:

Upecatljiv PREOKRET, evo "izvestaja":hahaha:

NEDELJA... Mihailo Medenica
DRAGI DNEVNIČE

Uprkos bezbednosnim rizicima, vratio sam se živ i zdrav iz Srbije, simpatične državice na krajnjem istoku Kavkaza. Vreme je bilo divno, nisam verovao da i tamo sija sunce, ali se, eto, ispostavilo drugačije. I ne samo to, činilo se da se niko ne plaši te sjajne kugle s neba i ne beži u pećine dok ne zađe...

Mada sam bio ubeđen da ćemo sleteti na neki od aerodroma susednih država, jer Beograd, njihova najveća naseobina, nema svoj, informacije CIA o postojanju asfaltne podloge u nečemu što zovu Surčin ispostavile su se tačnim (proveriti da li se ispod piste nalazi masovna grobnica indijanskih starosedelaca koje su Srbi istrebili 1268. godine). Čak su, u čast mog dolaska, tom simpatičnom objektu dali ime našeg velikog naučnika Nikole Tesle! Baš slatko od njih.

Ljubazni momak kojem sam po sletanju utrapio kofere ipak nije bio bagažista, već njihov predsednik?! Izvinio sam mu se i dao 20 dolara bakšiša... Takođe, bradata gospođa, koja je ćutke išla za nama saplićući se o sopstvene noge, uopšte nije gospođa - već premijer, zovu ga Mirko, valjda. Malo se naljutio kada su agenti tajne službe tražili da vrati buket namenjen prvoj dami, pa sam i njemu dao 20 dolara. To ga je oraspoložilo.

Fascinirao me je evolucioni napredak ovog plemena - dosta njih se uspravilo i sasvim dobro hoda na dve noge! Izgleda da su to pozitivni efekti bombardovanja?! Srećan sam što vidim da sam se zalagao za pravu stvar!

Možda bi još nekoliko naleta od njih stvorilo čak i progresivnu vrstu. Vredi pokušati. Videćemo...

Na putu do hotela (imaju i to, Hilari ipak nije bila u pravu) primetio sam da za jednu „bandu nepismenih degenerika, ubica beba, kasapina i silovatelja" i ne izgledaju previše ružno. Iz kola nisam uspeo da vidim lovišta u kojima se prehranjuju jedući stare i iznemogle. Simpatični dekica zvani premijer pokušao je da me ubedi da nije baš tako i zakleo se da poznaje čoveka starijeg i od Amerike, koji ne da nije pojeden, već ima i nekakvu funkciju u njihovom plemenskom savetu?! Ne verujem! Prezime tog čoveka zvuči kao naziv nekakvog monstruoznog plana za istrebljenje starije populacije: Krkobabić?! Srbi su to...

Razgovor sa predsednikom bio je dug, iscrpan i naporan! On je insistirao na priči o nekakvom Kosovu (koliko sam shvatio reč je o srcu Srbije, koje je greškom transplantovano drugom), dok sam ja pokušavao da saznam šta je uradio s mojim koferima. Dao sam mu još 20 dolara - nazvao je nekog Ivicu, taj se valjda razume u koferčiće. Pitao sam da li i njemu da pošaljem bakšiš, rekao je: „Ne, Ivica sve radi iz ubeđenja!" Fin neki čovek.

Posle smo otišli u zgradu ispred koje su u bronzi izlivena dva čoveka kako zlostavljaju konje. Kažu da im je to skupština, a da pomenuti kipovi nisu prikaz njihove tradicije, već umetnički izražaj. Sumnjam, Srbi su to...

Dočekala me je gospođa neuropsihijatar, koja rukovodi tom eksperimentalnom terapijom: rad bez dnevnica - doktorka Slavica.

Čim sam ušao, skočila je ogromna žena u beloj majci sa likom nekog čoveka s naočarima i baburastim nosem, uhvatila me za kosu i, pretpostavljam, pozdravila na tradicionalan način plemena iz kojeg dolazi: „Jeb.. vam sve po spisku, prokleti da ste! Zatrlo vam se seme i pleme, Tačijeve sluge!"

Poneo me je taj emotivni trenutak, odstupio sam od protokola, uhvatio sam i ja nju za kosu i cimao, ponavljajući: „Thank you, you too"... Plakali smo oboje...

Žao mi je što nisam uspeo da saznam da li zaista postoji to što zovu Mlađan Dinkić ili je samo reč o legendi koju prepričavaju, tešeći se kad im je teško.

„Projekat Čeda" odlično napreduje! Polako mu se vraća i boja u lice. Nismo imali vremena da se ispričamo, žurio je da uspava nekakvu Bebu, kaže da je samo vožnja džipom umiruje.

Nije mi bilo svejedno kada je pala noć i kada su Srbi počeli da zavijaju na mesec. Sklupčao sam se na krevetu i brojao „tomahavke", nekako sam uspeo da zaspim...

Za divno čudo, opet je svanulo?! Za dva dana sunce je dva puta izašlo i nad Srbijom?! Valjda još postoji onaj aerodrom?!

Svi su došli da me isprate. Ivica je našao koferčiće, sjajan mali!

Dao sam im još po 20 dolara. Nema veze, odbićemo od kredita. Jedva čekam da Baraku i Hilari ispričam šta sam sve video.

Čak i „juga", koji se stvarno kreće, ali to mi već ne bi poverovali. Prećutaću.

Toliko od mene za ovaj put, dragi dnevniče.

Tvoj: Džozef Džozika Bajden.

www.pressonline.rs

Poslednja izmena:
svega dve recenice ali pravo umetu.
ja bih dodao, mozda manjina, ali zato veoma glasna.... na forumu, de se shvati pogresno

...gresis ademe... prosetaj po skolama i raspitaj se sta vecina ucenika misli... mene pre par dana pitao jedan klinac jesam li liberal... ja kazem nisam a on zadovoljno kaze drugu "jesam ti rekao"
... mislim da cete se i vi uskoro odljubiti od tih "humanitaraca" :)

Штаааа!Нису позвали Чеду иЧанка па да сва багра буде на броју.

Слуге се не зову на вечеру, сем да служе. Пошто ова двојица немају потребне квалификације за спремање и аранжирање хране, нису ни позвани.

Da, razlika je u tome sto je npr. tebi stalo da budes biran u RS a meni uopste nije stalo da budem birana u FBIH. Opet ponavljam, ne ljuti se ali mene uopste ne zanima FBIH, ne bi mi smetalo ni da vehabijski pokret dodje tamo na vlast. Samo da mi ne diraju u Rs a drugo mi je sve sasvim svejedno. Zasto vi ne mozete tako osecati za RS?
Pogrešno sam shvaćen U RSu je normalno da budu izabrani građani iz RS a u Federaciji građani iz Federacije u vlast države BiH trebaju imati pravo da budu birani svi građani sa cijelog prostora BiH.

Pogrešno sam shvaćen U RSu je normalno da budu izabrani građani iz RS a u Federaciji građani iz Federacije u vlast države BiH trebaju imati pravo da budu birani svi građani sa cijelog prostora BiH.

Zasto? Cemu bi nas to odvelo? 92' ?
Pa valjda smo zato i ratovali da bira svako svoje i da nema preglasavanja. Vi niste zeleli biti manjina u krnjoj YU, mi nismo zeleli biti preglasavani u BiH i to je to. Nije idealno ali je jedino moguce resenje taj omrzeni Dejtonski sporazum i sto pre to shvatimo pre cemo se ako ne izmiriti a ono barem prestati ovoliko mrzeti.

Zasto? Cemu bi nas to odvelo? 92' ?
Pa valjda smo zato i ratovali da bira svako svoje i da nema preglasavanja. Vi niste zeleli biti manjina u krnjoj YU, mi nismo zeleli biti preglasavani u BiH i to je to. Nije idealno ali je jedino moguce resenje taj omrzeni Dejtonski sporazum i sto pre to shvatimo pre cemo se ako ne izmiriti a ono barem prestati ovoliko mrzeti.
Ja nisam zato ratovao ja sam ratovao da svi građani na prostoru BiH budu ravnopravni.
Danas Srbin iz Federacije nije ravnopravan Srbinu iz RS-a, a Bošnjak i Hrvat iz RS-a nisu ravnopravni u Bošnjaku i Hrvatu iz Federacije.
Izbornim zakonom ukinuto im je osnovno ljudsko pravo da budu birani u Predsjedništvo BiH i neke druge organe države.

Ja nisam zato ratovao ja sam ratovao da svi građani na prostoru BiH budu ravnopravni.
Danas Srbin iz Federacije nije ravnopravan Srbinu iz RS-a, a Bošnjak i Hrvat iz RS-a nisu ravnopravni u Bošnjaku i Hrvatu iz Federacije.
Izbornim zakonom ukinuto im je osnovno ljudsko pravo da budu birani u Predsjedništvo BiH i neke druge organe države.

Shvati već jednom da Srbi ne žele BiH niti je vole već prihvataju Dejton kao kompromis jer je zaustavio rat.

I sad ocekujes da se ostvare oni ciljevi zbog kojih si TI ratovao? A sta ako ja ocekujem da se ostvare ciljevi zbog kojih smo mi ratovali? Nikad kraja zaludnim ocekivanjima.
Vi niste dobili "gradjansku" Bosnu u kojoj bi dominantan narod preglasavanjem nametao svoje odluke, mi nismo dobili pravo da ostanemo uz maticu. Nema pobednika, nema ni pobedjenog. Nama dovoljno, ne cackamo mecku, svesni smo realnosti. Zasto vi ne mozete tako? Zasto ne sagledate realno na sve i pomirite se sa cinjenicnim stanjem? Sta je u pitanju? Obecao vam neko vise od ovoga pa ne prestajete da verujete u to ili vam je zelja za dominacijom bas toliko velika da ste spremni na jos jedan rat? I sta je to sto toliko smeta u RS? Naziv, vlada, skolski program ili to sto je realno normalniji i za zivot lepsi deo BIH?

БАЈДЕНОВ ДНЕВНИК

Упркос безбедносним ризицима, вратио сам се жив и здрав из Србије, симпатичне државице на крајњем истоку Кавказа. Време је било дивно, нисам веровао да и тамо сија сунце, али се, ето, испоставило другачије. И не само то, чинило се да се нико не плаши те сјајне кугле с неба и не бежи у пећине док не зађе...

Мада сам био убеђен да ћемо слетети на неки од аеродрома суседних држава, јер Београд, њихова највећа насеобина, нема свој, информације ЦИА о постојању асфалтне подлоге у нечему што зову Сурчин испоставиле су се тачним (проверити да ли се испод писте налази масовна гробница индијанских староседелаца које су Срби истребили 1268. године). Чак су, у част мог доласка, том симпатичном објекту дали име нашег великог научника Николе Тесле! Баш слатко од њих.

Љубазни момак којем сам по слетању утрапио кофере ипак није био багажиста, већ њихов председник?! Извинио сам му се и дао 20 долара бакшиша... Такође, брадата госпођа, која је ћутке ишла за нама саплићући се о сопствене ноге, уопште није госпођа - већ премијер, зову га Мирко, ваљда. Мало се наљутио када су агенти тајне службе тражили да врати букет намењен првој дами, па сам и њему дао 20 долара. То га је орасположило.

Фасцинирао ме је еволуциони напредак овог племена - доста њих се усправило и сасвим добро хода на две ноге! Изгледа да су то позитивни ефекти бомбардовања?! Срећан сам што видим да сам се залагао за праву ствар!

Можда би још неколико налета од њих створило чак и прогресивну врсту. Вреди покушати. Видећемо...

На путу до хотела (имају и то, Хилари ипак није била у праву) приметио сам да за једну „банду неписмених дегенерика, убица беба, касапина и силоватеља" и не изгледају превише ружно. Из кола нисам успео да видим ловишта у којима се прехрањују једући старе и изнемогле. Симпатични декица звани премијер покушао је да ме убеди да није баш тако и заклео се да познаје човека старијег и од Америке, који не да није поједен, већ има и некакву функцију у њиховом племенском савету?! Не верујем! Презиме тог човека звучи као назив некаквог монструозног плана за истребљење старије популације: Кркобабић?! Срби су то...

Разговор са председником био је дуг, исцрпан и напоран! Он је инсистирао на причи о некаквом Косову (колико сам схватио реч је о срцу Србије, које је грешком трансплантовано другом), док сам ја покушавао да сазнам шта је урадио с мојим коферима. Дао сам му још 20 долара - назвао је неког Ивицу, тај се ваљда разуме у коферчиће. Питао сам да ли и њему да пошаљем бакшиш, рекао је: „Не, Ивица све ради из убеђења!" Фин неки човек.

После смо отишли у зграду испред које су у бронзи изливена два човека како злостављају коње. Кажу да им је то скупштина, а да поменути кипови нису приказ њихове традиције, већ уметнички изражај. Сумњам, Срби су то...

Дочекала ме је госпођа неуропсихијатар, која руководи том експерименталном терапијом: рад без дневница - докторка Славица.

Чим сам ушао, скочила је огромна жена у белој мајци са ликом неког човека с наочарима и бабурастим носем, ухватила ме за косу и, претпостављам, поздравила на традиционалан начин племена из којег долази: „Јеб.. вам све по списку, проклети да сте! Затрло вам се семе и племе, Тачијеве слуге!"

Понео ме је тај емотивни тренутак, одступио сам од протокола, ухватио сам и ја њу за косу и цимао, понављајући: „Тханк yоу, yоу тоо"... Плакали смо обоје...

Жао ми је што нисам успео да сазнам да ли заиста постоји то што зову Млађан Динкић или је само реч о легенди коју препричавају, тешећи се кад им је тешко.

„Пројекат Чеда" одлично напредује! Полако му се враћа и боја у лице. Нисмо имали времена да се испричамо, журио је да успава некакву Бебу, каже да је само вожња џипом умирује.

Није ми било свеједно када је пала ноћ и када су Срби почели да завијају на месец. Склупчао сам се на кревету и бројао „томахавке", некако сам успео да заспим...

За дивно чудо, опет је свануло?! За два дана сунце је два пута изашло и над Србијом?! Ваљда још постоји онај аеродром?!

Сви су дошли да ме испрате. Ивица је нашао коферчиће, сјајан мали!

Дао сам им још по 20 долара. Нема везе, одбићемо од кредита. Једва чекам да Бараку и Хилари испричам шта сам све видео.

Чак и „југа", који се стварно креће, али то ми већ не би поверовали. Прећутаћу.

Shvati već jednom da Srbi ne žele BiH niti je vole već prihvataju Dejton kao kompromis jer je zaustavio rat.

Shvati ti već jednom da mi Bošnjaci prihvatamo dejonski sporazum i postojanje RS kao kompromis i realnost iasto kao i većina Srba postojanje države BiH. Izborni zakon za podrućje BiH nije regulisan niti je bio predmet dejtonskog sporazumoma. Kršenje svakog od ovih kompromisom postignutog vodi u nove sukobe.
Međunarodno pravo svakog građanina u svakoj državi je da bira i bude biran na sve državne funkcije, jedino se to medjunarodno pravo krši izbornim zakonom u BiH.
Da nije tako onda predsjednik SAD, Španjije, Rusije i.... nebi mogao biti sa određenih područja zih zemalja.

Izborni zakon za podrućje BiH nije regulisan niti je bio predmet dejtonskog sporazumoma. Kršenje svakog od ovih kompromisom postignutog vodi u nove sukobe.
Međunarodno pravo svakog građanina u svakoj državi je da bira i bude biran na sve državne funkcije, jedino se to medjunarodno pravo krši izbornim zakonom u BiH.
Da nije tako onda predsjednik SAD, Španjije, Rusije i.... nebi mogao biti sa određenih područja zih zemalja.

Ime ti je Muja? Sulja? Hasa?
Ako nije ni jedno od ovih imena reci nam kako se zoveš. Ovi se već decenijama vucaraju po vicevima. Ti si pravo osveženje. :super:

Back