Bahatost beogradskih vozača prema strancima

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma koga briga šta si ti pisao, nema divljanja u centru beograda, kreni na vreme umesto što kasniš i skačeš ko majmunčina po ablenderu i sireni? De si krenuo u podne do 8 uveče? U svakom autu po jedan magarac nedaj bože busom da idu na posao. Nikada mi nije bilo jasno plata 350 evra gospodin sam ide na posao nekim raspalim kršom iz uvoza. I još nervozan žuri? Ako sam dobro računao, pola plate ode na prevoz do posla :lol:

Mislim da su pojedini pogrešno shvatili moju temu.. ne pričam o neznalicama i onim koji ne poznaju dovoljno saobraćajne propise i znakove, niti o lošim, sporim vozačima i onima kojima se nikada ne žuri? NIsu svi brzaci niti nervozni ali ovdje je riječ o tome da se vozi prebrzo a prestrojavanja su često vrlo rizična i opasna.. Ako se barem minimalno pridržavaš saobraćajnih propisa i voziš na granici prekoračenja, to je sasvim dovoljno da od pojedinih domaćih dobiješ lijepe čestitke u svim mogućim varijantama.
Ajde sve to i nekako ali ako si već u koloni, voziš kao i svi ostali, to te opet ne spašava nekih drugih neprijatnosti..i ne samo u Beogradu, često se desi da te zaustavi saobraćajna policija, iako si u lancu vozila ali imaš strane tablice a to je već nešto drugo. Dva puta sam tako prošao i na moju primjedbu da sam samo vozio kao i ostali učesnici, dobio sam "smjernicu" da moram "poštovati propise zemlje u kojoj se nalazim" ili "eto već znaš da si vozio nepropisno"..
Drugo.. kako god neki mislili, ili davali upute da se "negdje parkiramo pa onda taksijem" ili već kako, to ne obara moju tezu o nekolegijalnosti i bahatosti ili barem malo razumijevanja za sve one koji nisu svakodnevno na ulicama Beograda.
Iskreno, mene bi bilo sramota kad bih tako trubio u svom gradu, Beogradjanima, Novosadjanima, Valjevčanima ali i Zagrepačnaima, Osječanima, Podgoričanima.. koji su jednostavno stali a ne usporili, jer ne znaju ili nisu sigurni na koju stranu da krenu..
Ne imati neku tolerancciju ili barem minimum razumijevanja prema stranim vozačima je čisti bezobrazluk, bahatost i evidentni nedostatak kulture,ne samo u Beogradu nego bilo gdje.. a takvih kretena za volanima ima i kod mene, da se ne dovodimo u zabludu da je to samo tamo negdje.
Pa to je zato sto vlada taj neki machoizam i nekakav suludi imidz licnosti koja je prodorna. Zato mnogi iz provincije kada odu u bg da zive, uce napamet ulice, kako se ne bi zaboga izblamirali ako ne znaju neku ulicu. Dok ni naitive Beogradjani nisu nevini, samo su vise u naprednom fazonu "zna u kom grmu cuci zec" gde se sta zavrsava. A onda isti ode da zivi recimo u London i pogubi se tamo. Eksjuz mi vich vej nju jork.

Kad idem kamionom u grad solo i djene djene,nekako se i provucem,ali kad idem s prikolicom to je crna pogibija...Ne bi te propustio neko da se prestrojis nema boga....ali kad se malo cimnem na stranu ili kad zatrubi vazdusna sirena brodska boga mi koce :D Jedino cega se iskreno bojim kad vozim po gradu kamionom da se negde ne sudarim s tramvajem...to bi me bila ogromna sramota...

Back