Bahato i bezobrazno ponasanje

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zapocecu temu sa ovim linkom:

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/283932/Laz-i-drskost-posledice-rijaliti-programa-na-devojcice
(Da skrenem ironiju svega, da pored teksta su linkovi na kojima se mogu pratiti sva desavanja iz doticnih rijaliti programa :neutral:)

Elem, verovatno ste primetili ponasanje kod nekih devojaka, (da citiram "samo bahato, samo bezobrazno"), i mene zanima odakle to, i jos bitnije cemu to? Da li je to manjak vaspitanja, uticaj medija, neka moda ili sta vec?
Zasto je to odjednom "cool" i popularno? Da li te osobe na taj nacin misle da poduzi svoju neku "vrednost", glumeci neke nedodirljive dive, starlete ili sta je znam, kao tako su zgodnije i bolje od drugih "obicnih" devojaka, jer nijedan muskarac ne moze da ih "pripitomi" ili sta je u pitanju?

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/V...kost-posledice-rijaliti-programa-na-devojcice
(Da skrenem ironiju svega, da pored teksta su linkovi na kojima se mogu pratiti sva desavanja iz doticnih rijaliti programa :neutral:)

Elem, verovatno ste primetili ponasanje kod nekih devojaka, (da citiram "samo bahato, samo bezobrazno"), i mene zanima odakle to, i jos bitnije cemu to? Da li je to manjak vaspitanja, uticaj medija, neka moda ili sta vec?
Zasto je to odjednom "cool" i popularno? Da li te osobe na taj nacin misle da poduzi svoju neku "vrednost", glumeci neke nedodirljive dive, starlete ili sta je znam, kao tako su zgodnije i bolje od drugih "obicnih" devojaka, jer nijedan muskarac ne moze da ih "pripitomi" ili sta je u pitanju?
o da ono kad ribe pokazu srednji ili rock prste znaci da su kul i da nisu nesigurne u sebe i da zele sto duze ostati svoje..pff
rock_fingers_1_32006007.jpg

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/283932/Laz-i-drskost-posledice-rijaliti-programa-na-devojcice

немора се то видети на телевизији
доста ти је да видип како живе богаташи и како су доши до новца

o da ono kad ribe pokazu srednji ili rock prste znaci da su kul i da nisu nesigurne u sebe i da zele sto duze ostati svoje..pff
rock_fingers_1_32006007.jpg

Имамо и оне које показују 2 прста или ти пииииис, а уствари и саме ремете тај пиииис.

- - - - - - - - - -

немора се то видети на телевизији
доста ти је да видип како живе богаташи и како су доши до новца

Ја већину богатих видим на телевизији :mrgreen:

Ja sam nekako uvijek za to da se taj mladi svijet pokusa razumjeti,Mislim da njihova bahatost i bezobrazluk dolazi iz nesigurnosti u sebe,jos se traze i ne znaju kako treba,a roditelji,u vecini slucajeva nemaju vrijeme,volju ili sta vec da im se posvete i objasne neke stvari ,te vide neki model ponasanja na tv i misle da je to u redu.Ne treba bas svaki postupak mladog svijeta osudjivati,oni su puni zelje za paznjom,na nama je da to vidimo i da im pomognemo da se vrate na neki ljepsi i kvalitetniji put.Svi smo mi u svoje vrijeme bili razliciti od onog sto su nasi roditelji te tako i ova djeca sad.Ne vjerujem tim istrazivanjima,zelim da mislim da je vecina dobre djece,ali da se ne vide od onih manje dobrih,jer se u vecini slucajeva komentarise ono sto odskace od uobicajenog a o dobrim stvarima se malo kad prica.

Uticaj medija, ima ovdje starijih osoba pa mogu da potvrde da nije bilo tako prije pojave tv-a.

Naravno,postojalo je medjusobno poštovanje i znao se red.
Tako da bosanske seljančice nisu muvale "na ljubav" beogradske momke.
Ebote šta je maminih sinova popadalo na klasične seljančice...
Ona druga relacija ne funkcioniše ni dalje :D

Gradske cure drže nivo neće sa seljakom :D

pa kad ih vaspitava tv a ne roditelji, sta ocekivati
adolescenti se lako identifikuju sa anti herojima, sto je normalno - njihovo je da traze rupe u pravilima i okvirima, to je faza pobune a nase je da ne damo. ako nema ko da ih spreci...
uostalom, mnoge od njih ce odrastati u okviru u kojem ce se vrteti u ciklusima nasilja jer nemaju obrazovanje danas, novac sutra, mogucnost da nesto urade za sebe u nekim kasnijim godinama. pitanje je i koliko su im svesni roditelji, sve je to povezano.

Ja sam nekako uvijek za to da se taj mladi svijet pokusa razumjeti,Mislim da njihova bahatost i bezobrazluk dolazi iz nesigurnosti u sebe,jos se traze i ne znaju kako treba,a roditelji,u vecini slucajeva nemaju vrijeme,volju ili sta vec da im se posvete i objasne neke stvari ,te vide neki model ponasanja na tv i misle da je to u redu.Ne treba bas svaki postupak mladog svijeta osudjivati,oni su puni zelje za paznjom,na nama je da to vidimo i da im pomognemo da se vrate na neki ljepsi i kvalitetniji put.Svi smo mi u svoje vrijeme bili razliciti od onog sto su nasi roditelji te tako i ova djeca sad.Ne vjerujem tim istrazivanjima,zelim da mislim da je vecina dobre djece,ali da se ne vide od onih manje dobrih,jer se u vecini slucajeva komentarise ono sto odskace od uobicajenog a o dobrim stvarima se malo kad prica.

Па зато ја кажем да је крива држава и капитализам.

- - - - - - - - - -

dobro te su samo stidljive nisu nevaspitane kao one koje uz sve to drze flasu piva eventualno se isplaze

Да, али има и неваспитаних са писом, нису све исте наравно.

Sve dolazi iz kuće. Ako nemaš kućno vaspitanje, dzabaka sve. Ako ti je to dobro implementirano kroz odrastanje, kroz vaspitanje, kroz postupke...ti ćeš imati dobre parametre kroz život. Šta je ispravno, a šta loše. Šta je lakši put a šta teži ali merodavniji.

Čemu to? Pa, to je ono...kada nemaš kvalitet, pa moraš nešto na brzaka, na kvarnjaka, na galamu, viku, ciku, tresku, na bezobraštinu. Dobar čovek zna, šta treba da zna.

Kul i popularno nije i nikada neće biti. To su kvazi nametnute vrednosti koje imaju samo trenutačno uporište kod kvazimoda ljudskih duša.

U životu, nemaš potrebe da glumiš i glumataš, ako znaš ko i šta si.

Ako ne znaš, žalosna je onda tvoja sudbina...i bedoća i jadnoća je to, da se rodiš a da moraš navačiti raznorazne maske, kostime, da bi se dopao i sebi i drugome.

Te osobe, nisu ni svesne svoje nesvesti.

Kvalitetan i lepo vaspitan čovek, ljubazan i pametan, svestan i svijih kvaliteta i ograničenja, sebi nikada neće dipustiti takve "bahanalije" , od ponašanja.

To je u pitanju.

:hvala:

Devojke su bahate samo u jednom slučaju.
Kad su svesne da su zgodne, a ne svesne da su ne dozrele.....!

Није баш увек тако.
Рецимо мени је у средњој једна баш дебела девојка стално нешто добацивала, нешто као просипа памет, скоро да те изазива да се са њом потучеш,
иако нисмо се нешто ни дружиле, а она је иначе тако волела да буде бахата, да прича највеће простаклуке и понижава и мушко и женско.

Uglavnom manjak kucnog vaspitanja- lenjost roditelja da budu roditelji. Najlakse je okriviti medije, skolu, stanje u drzavi... Pa, svi zivimo u slicnim okolnostima, ali ne padaju svi pod taj uticaj.
Razmazenost- pokazivanje roditeljske ljubavi na pogresan nacin. Ja i dalje verujem da je ispravna ona: "Bolje da ono place sada, nego ja posle."
A ima i nesto i u samoj osobi.

I, da, uvek ima solucija:) Mesta gde ces i danas upoznati "normalne" ljude...

Ne znam sta se na tv-u desilo ali nisam nesto sklona coktanju nad mladima.
Niti sam za bozepomoziomladini stav jer nismo ni mi ispali iz XIX veka i beckog dvora.

Moze da me zaprepasti samo odrasla osoba...tipa, covek u cetvrtoj, petoj deceniji jer od njega ocekujem neki nivo zrelosti...
...adolescent je adolescent bas zato sto je pogubljen...neka se zabavljaju deca a mi bi morali da razmislimo zasto gledamo krisom u njihovu zabavu, to je poremeceno u celoj prici.

Mislim da njihova bahatost i bezobrazluk dolazi iz nesigurnosti u sebe......Ne treba bas svaki postupak mladog svijeta osudjivati,oni su puni zelje za paznjom.....

mladi su uvek i u svako doba nesigurni u sebe, zato i jesu mladi :lol: a nedostatak vaspitanja je očigledan u takvim prilikama...i ne osuđujem ''svaki postupak'' nego samo bezobrazluk.... a što osuđujem? pa eto, može mi se :lol:

pa kad ih vaspitava tv a ne roditelji, sta ocekivati
adolescenti se lako identifikuju sa anti herojima, sto je normalno - njihovo je da traze rupe u pravilima i okvirima, to je faza pobune a nase je da ne damo. ako nema ko da ih spreci...
uostalom, mnoge od njih ce odrastati u okviru u kojem ce se vrteti u ciklusima nasilja jer nemaju obrazovanje danas, novac sutra, mogucnost da nesto urade za sebe u nekim kasnijim godinama. pitanje je i koliko su im svesni roditelji, sve je to povezano.
проблем настаје кад родитељи пону наопако да васпитавају
кад се прваку каже, не мораш данас у школу,из простог разлога што ме мрзи да те одведем оправдаћу ти ја сутра, ионако је крај полугодишта
кад се ћерки трећи разред каже обуци се лепо да код наставника енглеског стекнеш бољи утисак и добијеш већу оцену :dash: :bljak:
не бих ни ја веровала да нисам чула сопстеним ушима

Gledam ove danasnje majke, devojke mojih godina i starije koje su postale majke... to se ne skida sa fejsa.
Najaktivnije su na fejsu, vise provode vrmena tamo, nego sa decom.
Ja stvarno ne kapiram sta ce jedna majka i dalje na fejsbuku. Da kaci slike svoje dece? Moje secerleme, moji srcici, moj svet ljubav tra la la, a odgajaju decu babe jer ona "nema vremena"
Deca im sluze da ih fotkaju, kad god izadju iz kuce nose fotoaparat, kao evo bas smo aktivni, isli smo tamo,vamo. Cim izadju iz kuce okace status da su izasli iz kuce. :neutral:
Tako da sta ce deca nego da zveraju u TV, gledaju gadosti, bez nadzora. Nadzor je zauzet. Ima pametnija posla.

postoje ljudi koji su bolji od drugih i biraju da ne budu skromni, meni lično takvi ne smetaju
ako imaš predispoziciju imaš moje poštovanje
gaf nastaje kad se inferiorna pomija istripuje u šatro vrednost koja realno postoji samo u iluziji i počne da skakuće
e tad me spopadnu homicidalni porivi

Back