Ja ne stavljam ovcetinu, al sam u Bosni jeo sa ovcijim lojem, da dobar smek. Mislim ne znam ni gde ovcetina moze da se nadje u NS.
Lepinje nisam usavrsio, generalno pravim testo kao za picu, fermentacija preko noci, 70% hidratacija, budu ok, al treba doraditi recept. I pecem ih na visokoj temperaturi, 400 stepeni, u pekacu za picu, budu gotove za cas posla.
Cevape u NS ne mozes naci da valjaju, mi ih zovemo mesarski cevapi, manje vise sta im treba stane potrpaju, debeli ko kifla. A ove iz supermarketa necu ni da komentarišem.
Al su zato kobasice vrhunske.
Ja kad pravim cevape, junetina sa prednjih delova, voda od belog luka, ono prokuvas par glavica , so, biber, i dodam malo tek tek vegete, cisto zbog monosodijum glutamata (pojacivaca ukusa) i malo brasna da poveze. I ostavim preko noci u frizideru, promesam dobro pre toga, i jos u par navrata tu i tamo. Ima raznih recepata , al ovaj moje drustvo gotivi. Zna da u pazarske ide crveni luk, ili voda od xevenog luka, u baljaluke ide beliz u sarajevske voda od belog luka. Svasta sam ja to probavao.