🥓 Cevapi….

a roštiljske ljute kobaje?
Može naravno
Screenshot_2025-10-02-17-34-03-068_com.krstarica.krstarica-edit.jpg

Kad reče leskovački, imam jednog prijatelja iz Leskovac, starina u penziji, poznati univerzitetski profesor.

Kaže "znaš šta, kad hoću da jedem najbolji leskovački roštilj, ja moram ipak da dođem u Beograd." :mrgreen:
Hmm...
Sta fali leskovackoj etno brvnari Gros? <--- LINK LINK
Mene su pre 2 godine vodili tamo rodjeni Leskovcani i mogu reci da je tamo rostilj vrh, najbolji rostilj na svetu - leskovacki, original.

Hmm...
Sta fali leskovackoj etno brvnari Gros? <--- LINK LINK
Mene su pre 2 godine vodili tamo rodjeni Leskovcani i mogu reci da je tamo rostilj vrh, najbolji rostilj na svetu - leskovacki, original.
Ma ne verujem da išta fali. Ćevapi su jelo koje je ekstremno lako napraviti, i ne vidim neku mogućnost da neko tu bude takav majstor da se o njemu pesme pišu. Svaki dobar ćevap je ok, ali nijedan nije takav da se zbog njega pada u nesvest. Malo masnija junetina, so, biber, i to je to.

Ma ne verujem da išta fali. Ćevapi su jelo koje je ekstremno lako napraviti, i ne vidim neku mogućnost da neko tu bude takav majstor da se o njemu pesme pišu. Svaki dobar ćevap je ok, ali nijedan nije takav da se zbog njega pada u nesvest. Malo masnija junetina, so, biber, i to je to.
Prebacio sam se na rostilj generalno, ne samo na cevape. Cevap koji se "izvorno" pravi u Leskovcu nije drugaciji od cevapa koji se pravi u nekoj drugoj varosi Srbije, to je vise manje kreacija coveka koji je rostiljdzija u tom restoranu. Poenta je da kao sto imamo pricu "burek sa mesom je samo burek, sve ostalo su pitulj'ce", tako imamo i pricu "jedini i pravi cevap je sarajevski", te ja istakoh da mi iz Srbije to kazemo za leskovacki rostilj.

Back