Baba kao mama

Vidi Kami, svuda u svetu je poznato da su deca koje odgajaju samo babe i dede uglavnom propalice i klosari...

B babe i dede ne znaju i ne smeju da POSTAVE LIMITE deci koji se ne smaju prelaziti.

e ovo si vec lupio...mogu i babe da budu bolje od majki al uglavnom kad su zive majke o e su strozije pa baka koristi priliku za kupovnu ljubav:lol: u vidu razmene zagrljaja za slatkisXDda je baka jedini staratelj tj da nema cerke bila bi stroga ko sto je bila ka svojoj deci..

Bas gledam kako se moja zena ponasa sa unukom: kao da joj je ona mama, a ne baba !

Mislim da se funkcija babe treba da se RAZDVOJI od funkcije mame.

A sta misli cenjena publika? :think:.
Tako je Blajbi!
Nemam šta da dodam.
Mislila sam da to samo naše babe u Srbiji tako, kad ono i egzotične babe s kraja sveta.
Moji baba i deda su divna bića i kod njih sam visila svakog vikenda negde do srednje škole, dobar deo raspusta...,,Dušmani" mi nisu dali da se preselim kod njih :lol:
Nisam ja hvatala krivine u smislu manipulacije, tačno sam znala da kod babe i dede mogu sve i bila razmažena(divan osećaj za dete), a kući je bilo sve po pravilima, onako uobičajeno kao i ostala deca tog vremena-zna se kad je ručak, večera, zna se kad se uči, kad ovo kad ono...
Mislim da babe i dede treba da putuju i da uživaju, eto moji ni to nisu znali, ako i putuju, vodili su mene.

proizvoljan zaključak, moja mama je bila otrov ali otrov, nepoželeti za baku a volela ju je do besvesti,
ljubav bake ne znači i debilno popuštanje na sve prohteve unučeta

Blajbi, prvo čestitam
što si postao babohebac.
A drugo, to je najnormalnije.
Roditelji decu treba da hrane, vaspitavaju i oblače,
a baba i deda se samo igraju sa unucima.

Npr. moj stari je bio izuzetno strog,
za unučad sve radi.
Znaš onu narodnu;
Raste unuk da osveti dedu

Back