- Poruka
- 9.445
Svi mediji sebe predstavljaju kao ozbiljne medije,na zalost,a velika vecina je daleko od toga.Kad je u pitanju Kurir,meni se ne dopada njihova potreba za senzacionalizmom,i uglavnom su im naslovi takvi da ,mene bar,pre odbiju nego privuku.Govorom mrznje se boriti protiv govora mrznje ,nije moguce,ali nije ni Kurir-ov govor nista blazi,tako da sve u svemu i jednima i drugima bi se dalo mnogo sto sta zameriti.I nisu jedini,tako da s tih razloga i nemam favorite.Ali,citam i slusam razlicite izvore,pa se potrudim naci negde sredinu.
Курир се и не "продаје" за озбиљно новинарство, већ таблоидно и ту је већ у самом старту јасно о чему је реч.
Наравно, ни таблоиди не смеју да пласирају лажи, али могу да ставе бомбастичне наслове. Сензационализам је
главна и допуштена ствар кад су таблоиди у питању.
Итекако је могуће говором мржње, тобоже се борити против "говора мржње", а томе најбоље сведочи број оних
гледалаца која Бе92 иритира. Већ и сам тон којим спикери нешто саопштавају је иритантан и тенденциозан.
Иначе у данашње време, када смо (намерно) затрпани гомилом информација, само они бистрог ума, који на
ствари посматрају с дистанце, могу да разлуче битно од небитног.