B92: Tonino Picula u Ukrajini podsticao na rat, a sada to isto radi i u Srbiji

U pravu si skroz i slažem se s tobom, ali nije Hrvatska imenovaka Picija na tu poziciju, ili Pici samoga sebe, već je to napravila EU s ciljanom željom da Srbiji nešto poruči.
Nadalje, po meni je suludo Picija nazivati nekakvim ustašom, ali dobro, očito se taj narativ primio među određenim dijelom populacije u Srbiji, samo ću citirati Grujana koji je tu napisao da bi netko neupućen mogao pomisliti da su ustaše bile poput Picija.
Sledi da EU podstiče na rat.....:think:

Efekti na avov rejting kad javnost pročita ovu "vest"?
Će da nastavi da pada, će se zaustavi pad, ili će da krene rast? Tvoje mišljenje, Tihi?

Ja mislim da džabe krečiš... :lol:

Odakle ti znaš koliko ga plaćaju

eee što si naivan, sve ovo @Тихи pedantno fakturiše, otvorena tema, komentar, provokacija...

zato ne voli kada ga banuju, direktno mu uzimaju leba iz usta.

Ja ga razumen, teška su vremena a botovanje se dobro plaća

ovo su zadnji trzaji blokaderske sekte

sad pokusavaju nasiljem da ponovo ozive proteste

Uvek sam mislio da su najgori ljudi koje nije sramota da ispadnu idioti tako što govore idiotske stvari.
Na snimku se vide nekoliko žena, i devojčica kako šetaju, što tebi daje povod da napišeš: sad pokusavaju nasiljem da ponovo ozive proteste.
Pa što ne snimiste to nasilje?

Odakle ti znaš koliko ga plaćaju

eee što si naivan, sve ovo @Тихи pedantno fakturiše, otvorena tema, komentar, provokacija...

zato ne voli kada ga banuju, direktno mu uzimaju leba iz usta.

Ja ga razumen, teška su vremena a botovanje se dobro plaća
To je njegova lična dobit. Ali ne doprinosi ništa avovom rejtingu...
Tako da bi trebalo da mu otkažu plaćanje.

Uvek sam mislio da su najgori ljudi koje nije sramota da ispadnu idioti tako što govore idiotske stvari.
Na snimku se vide nekoliko žena, i devojčica kako šetaju, što tebi daje povod da napišeš: sad pokusavaju nasiljem da ponovo ozive proteste.
Pa što ne snimiste to nasilje?

pa gledao sam juce dolaze blokaderi i napadaju na prostorije SNS-a onda izadju SNSovci da brane svoje prostorije i to dovodi do nasilja

Ko je uzrocnik? Pa onaj ko napada

To je kao da dodje neko pred moju kucu krene da mi unistava imovinu, i ja reagujem i prebijem ga da odbranim svoje vlasnistvo i onda sam ja los a on dobar ? Jel tako ?

pa gledao sam juce dolaze blokaderi i napadaju na prostorije SNS-a onda izadju SNSovci da brane svoje prostorije i to dovodi do nasilja

Ko je uzrocnik? Pa onaj ko napada

To je kao da dodje neko pred moju kucu krene da mi unistava imovinu, i ja reagujem i prebijem ga da odbranim svoje vlasnistvo i onda sam ja los a on dobar ? Jel tako ?
Nisi video to, nego si video avove falange kako napadaju narod, a onda narod krene na njih, pa oni pobegnu u stranačke prostorije.

Ako želiš možeš da uporediš neke činjenice i događaje i da vidiš da je EU pokušala tim nekim sporazumima na mala vrata da uvuče Kosovo u kojekakve organizacije i da prizna Kosovo kao državu,zato su i pritiskali Srbiju da potpisuje kojekakve sporazume.ALI to ništa ne menja jer jer osnova ta famozna rezolucija 1244 koja garantuje Kosovo kao deo Srbije.A to zapad ne može da promeni,ma šta neko potpisao.A da ide NATO sa Kosova,srpski organi bi se vratili dole i uspostavili bi vlast tamo.
Може да промени, или да игнорише. Били Мински Споразуми, па видимо шта се дешава горе. Сад је Дејтон на стакленим ногама.
Србија нема довољно војске а ни полиције да се врати доле у капацитету који је потребан јер имаш између 500 хиљада до-1 милиона Шиптара доле. Србија има 20 хиљада војника, нешто бедне опреме и Гашића на челу...

ovo su zadnji trzaji blokaderske sekte

sad pokusavaju nasiljem da ponovo ozive proteste

Ma da normalno protestuju neka ih podrzava ko hoce, mozda bih i ja. Ali ovo sa blokadama, "posetama" politicarima, pretnje neutralnima ili neistomisljenicima, je direktno upereno na zavadu naroda i skretanje paznje sa sustine, a to je razresenje slucaja nadstresnica i odredjivanje ako treba i politicke odgovornosti. I verovatno jos i pride dolazak na vlast bez izbora.

E, pa to june nece da ih mune, nije ovo '45-ta.

Може да промени, или да игнорише. Били Мински Споразуми, па видимо шта се дешава горе. Сад је Дејтон на стакленим ногама.
Србија нема довољно војске а ни полиције да се врати доле у капацитету који је потребан јер имаш између 500 хиљада до-1 милиона Шиптара доле. Србија има 20 хиљада војника, нешто бедне опреме и Гашића на челу...
Pa ne bih se složio sa tobom što se toga tiče.Kada dođe vreme da se nato skloni,nebitan će biti broj ljudi sa bilo koje strane jer će u tom slučaju izgubiti podršku zapada i biće suočeni sa izborom da ostanu u državi Srbiji ili da se sklone iz nje.Sve se da rešiti na kulturan način,ne mora uvek i sve silom.

Pa ne bih se složio sa tobom što se toga tiče.Kada dođe vreme da se nato skloni,nebitan će biti broj ljudi sa bilo koje strane jer će u tom slučaju izgubiti podršku zapada i biće suočeni sa izborom da ostanu u državi Srbiji ili da se sklone iz nje.Sve se da rešiti na kulturan način,ne mora uvek i sve silom.
Ти мислиш да ће Шиптари тек тако напустити пројекат велике Албаније? Само зато што ће можда нешто српске војске и полиције бити доле? Нема шансе. Ако се српска власт икада врати доле, једино што може да очекује је реприза 90их, ако не и горе, јер сада имамо дронове и којекаква чуда за рат.
То нуђење и културан начин су већ покушавани неколико пута, са истим резултатом. Фасцинантно колико се заборавља историја.
Србија им је давала све већа права, имали су највећа права за било коју мањину у целој Европи али то није било довољно. Од Призренске лиге па на овамо (а и раније) тражили су више и више. Та логика да ће они миром нешто да прихвате је чисто лудило.
Јел ти капираш да је њима испран мозак и да је Косово за њих Дарданија, и да им је животни циљ Велика Албанија?
Србија нема ништа да им понуди што они већ сами немају? Ја опет питам, са којом војском и полицијом би ми држали доле територију? Једино што може да буде је Северни део, то би можда повратили јер барем има Срба.
Нама фали становништво, војска, опрема, логистика и памет. Ти разумеш да је неко ко је завршио за керамичара Министар Војске? Можемо да понудимо да им унапредимо ВЦ шоље.

Ти мислиш да ће Шиптари тек тако напустити пројекат велике Албаније? Само зато што ће можда нешто српске војске и полиције бити доле? Нема шансе. Ако се српска власт икада врати доле, једино што може да очекује је реприза 90их, ако не и горе, јер сада имамо дронове и којекаква чуда за рат.
То нуђење и културан начин су већ покушавани неколико пута, са истим резултатом. Фасцинантно колико се заборавља историја.
Србија им је давала све већа права, имали су највећа права за било коју мањину у целој Европи али то није било довољно. Од Призренске лиге па на овамо (а и раније) тражили су више и више. Та логика да ће они миром нешто да прихвате је чисто лудило.
Јел ти капираш да је њима испран мозак и да је Косово за њих Дарданија, и да им је животни циљ Велика Албанија?
Србија нема ништа да им понуди што они већ сами немају? Ја опет питам, са којом војском и полицијом би ми држали доле територију? Једино што може да буде је Северни део, то би можда повратили јер барем има Срба.
Нама фали становништво, војска, опрема, логистика и памет. Ти разумеш да је неко ко је завршио за керамичара Министар Војске? Можемо да понудимо да им унапредимо ВЦ шоље.
Ne pitaju se šiptari ništa i nisu u poziciji da se pitaju,imaju zaštitnike kojima se bliži krah na svetskoj sceni velikih sila.Mislim da će doći do smene snaga u nekom obliku kao što je urađeno u Africi.
Koji ste to vi kojima fali stanovništvo,vojska,oprema,logistika i pamet?

Ne pitaju se šiptari ništa i nisu u poziciji da se pitaju,imaju zaštitnike kojima se bliži krah na svetskoj sceni velikih sila.Mislim da će doći do smene snaga u nekom obliku kao što je urađeno u Africi.
Koji ste to vi kojima fali stanovništvo,vojska,oprema,logistika i pamet?
Ми Срби, ето који ми.

Тема је припадник оружаних снага са пушком у руци, који је активно учествовао у сукобу.
Samo Munchen bojna nije sudjelovala u Domovinskom ratu. Svi oni koji imaju 50+ bili su u ratu (naravno, Plenković je Munchen bojna, sve sa anemijom i ravnim tabanima). Nije baš lako nać nekogi aktualniog hrvatskog političara koji nije branio zemlju ratu.

B92: Tonino Picula u Ukrajini podsticao na rat, a sada to radi i u Srbiji​

Rad Tonina Picule u obojenoj revoluciji u Srbiji viđen je već prvih dana nakon imenovanja za izaslanika Evropskog parlamenta, piše 24sedam.

Izvor:24sedam
Tonino Picula u Ukrajini podsticao rat, a sada to radi u Srbiji

Martin Bertrand / imago stock&people /

Pripadnik ustaških "Crnih mambi", "čistača terena" u Krajini tokom "Oluje", saradnik i šef kabineta predsednika hrvatske vlade Ivice Račana, ministar u vladi nove nezavisne države Hrvatske, poslanik Sabora, poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju. Sve to je bio ili jeste Tonino Picula, navodi pomenuti portal.

Međutim do sada niko nije postavio pitanje kako je ovaj saradnik hrvatske obaveštajne službe (SOA) od Brisela postavljen na funkciju koja bi trebalo da kroji sudbinu Srbije u Evropskoj uniji, i kakva je njegova uloga u hibridnom ratu protiv naše zemlje koji i dalje traje.

Uposlenik duboke države​

Kako piše 24sedam, Picula je postao poslanik nove nezavisne države Hrvatske u Evropskom parlamentu 2013. godine i tu funkciju obavlja i dalje. Kao član hrvatskog SDP-a, deo je i poslaničke grupe u Evroparlamentu Socijaldemokrate. Ta grupacija sa pozicija levog centra kroji sudbinu Evropske unije i umnogome odlučuje o uvlačenju evropskog kontinenta u tekući rat u Ukrajini.

Veze sa opozicijom u Srbiji​

Kako se navodi, nisu samo studenti učenici Picule. Njemu su na poklonjenje, poput Porošenka 2014. godine, požurili Dragan Đilas, Zdravko Ponoš i Borko Stefanović.

U
vreme rukovanja sa istaknutim pripadnikom "čistača terena" iz redova ustaških "Crnih mambi", ta ružna prošlost Picule nije bila problem za tzv. srpsku opozicionu "elitu".

Opširnije pročitajte na 24sedam.

https://www.b92.net/info/politika/1...ni-podsticao-rat-a-sada-to-radi-u-srbiji/vest

Jadni blokaderi da li su glupi ili naivni pa ne vide da neprijatelji Srbije zele da iskoriste kao svoju pesadiju za zapocinjanje gradjanskog rata i okupaciju Srbije

Back