B92: Razjašnjeno: Možete da raskinete ugovor bez dodatnog plaćanja

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.939
Vest iz RATEL-a:

B92: Razjašnjeno: Možete da raskinete ugovor bez dodatnog plaćanja

Pretplatnik ima pravo da raskine ugovor s mobilnim operatorom koji jednostrano promeni cenu usluge i u tom slučaju nema obavezu da plati troškove raskida.

To je danas saopštila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Pretplatnik ovo pravo stiče nakon što ga operator obavesti o poskupljenju, odnosno o izmeni ugovora koja bitno menja uslove na štetu korisnika.

Operator ima obavezu da najmanje mesec dana unapred obavesti korisnika o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i o pravu pretplatnika da ugovor raskine pre isteka perioda na koji je zaključen.

U slučaju da pretplatnik koji je opredeli za raskid ugovora želi da zadrži postojeći broj, on se može obratiti drugom operatoru sa zahtevom za prenos broja, a operator sa kojim je raskinuo ugovor je dužan da mu to omogući, navodi u saopštenju RATEL.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=11&dd=19&nav_id=2059389

Kako je bilo tako kad ja uvek kad sam hteo da raskinem ugovor za net il mob bilo je da ne moze dok neistekne ugovor ili plati zaostalo.
зато што не читаш уговор а ниси прочитао ни чланак.
Увек је било да уколико провајдер једнострано промени делове уговора - цене пакета или делове пакета можеш да раскинеш уговор без плаћања пенала али и то према већ уговореним обавезама а то може бити нпр плаћање још две претплате након раскида уговора као што је раније било у ВИПу кад сам раскидао уговор са њима из истог разлога...
Дакле прочитај добро уговор који склопио са провајдером и размисли да ли имаш основа за раскид уговора без плаћања пенала...

зато што не читаш уговор а ниси прочитао ни чланак.
Увек је било да уколико провајдер једнострано промени делове уговора - цене пакета или делове пакета можеш да раскинеш уговор без плаћања пенала али и то према већ уговореним обавезама а то може бити нпр плаћање још две претплате након раскида уговора као што је раније било у ВИПу кад сам раскидао уговор са њима из истог разлога...
Дакле прочитај добро уговор који склопио са провајдером и размисли да ли имаш основа за раскид уговора без плаћања пенала...
Tad nisu menjali ugovor.

Nisu cak hteli u toku ugovora da promene ruter za novi nego neki stari krs. To je kad vec duze vremena imam ugovor, pa obnovim i stari ruter ostane. Onda u međuvremenu kad pitam za novi oni nece da daju.
Шта да ти кажем, пређу у МТС.... ја за сада немам таквих проблема у МТС-у...

Nisu cak hteli u toku ugovora da promene ruter za novi nego neki stari krs. To je kad vec duze vremena imam ugovor, pa obnovim i stari ruter ostane. Onda u međuvremenu kad pitam za novi oni nece da daju.
Telekom šljam bili i ostali, nama su pred kraj ugovora ukinuli uslugu sa obrazloženjem da nam ne valjaju žice u zgradi i da ih zamenimo. Ukinuli su uslugu tačno tri meseca koliko je trajao PROMO period za 1 dinar.

Telekom šljam bili i ostali, nama su pred kraj ugovora ukinuli uslugu sa obrazloženjem da nam ne valjaju žice u zgradi i da ih zamenimo. Ukinuli su uslugu tačno tri meseca koliko je trajao PROMO period za 1 dinar.
Први пут чујем за тако нешто. У мом случају нисам имао таквих проблема, сваки пут промо период је испоштован, оптика ради без проблема...
Дали би пакети могли бити јефтинији, би да их држава не музе на све стране...

Него нешто ти ту не штима не знам који то уговор траје тек нешто преко три месеца? коју су ти то услугу укинули након три месеца можда баш ту која је била промовисана та три месеца?
Да ли си проверио шта те тачно следује по уговору или си и ти замишљао да имаш право на неки пакет који ниси уговорио? Некако си чудно формулисао своју мисао у претходној поруци?

Akcija je bila 3 meseca za dinar ugovor na 2 godine (internet tv i tel) ukinuli su kompletnu uslugu i nastavili da šalju račune. Posle isteka ugovora je ukinut fiksni i prešlo se na SBB.
mene su ošurili u Turskoj za soma evra, lik me slagao da je 100mb 20 evra, kad ono soma ČP
Krivim ih zbog toga što su ukinuli broj kad je zaduženje došlo do soma evra, ne kao što su reklamirali za 100

mene su ošurili u Turskoj za soma evra, lik me slagao da je 100mb 20 evra, kad ono soma ČP
Krivim ih zbog toga što su ukinuli broj kad je zaduženje došlo do soma evra, ne kao što su reklamirali za 100
Не разумем како неко може дате слаже кад свугде стоје цене роминга?

Само једном сам плати већи рачун за мобилни али тада сам колеги инсталирао оперативни систем и користио свој теле фон да га апдејтујем нисам много потрошио мегабајта али сам зато платио рачун... И то сам био свестан у моменту кад сам се одлучио и прикачио мобилни на комп...

Akcija je bila 3 meseca za dinar ugovor na 2 godine (internet tv i tel) ukinuli su kompletnu uslugu i nastavili da šalju račune. Posle isteka ugovora je ukinut fiksni i prešlo se na SBB.
Не разумем како неко може да ти укине комплетну услуги и да настави да ти шаље рачун, а да ти не реагујеш и одмах раскинеш уговор или их натераш да доведу систем у употребљиво стање - уколико је било могуће?

Мени се десило да сам након преласка на оптику и већи пакет ипак добијао рачуне и за додатни филмски пакет који је у новом пакету био у оквиру пакета. Додуше плаћао сам га док нисам поново отишао у пословницу, узео други пакет, и поднео рекламацију за то непотребно плаћање филмског пакета. На моју рекламацију одмах су установили грешку, лепо се извинили, обрачунали комплетан износ који сам више платио и то пренели тако да нисам платио наредних неколико рачуна. Наравно да сам проверио износ који сам више платио и износ који су ми они одбили од наредних рачуна и ту није било проблема. Додуше на питање зашто одмах нисам реаговао по добијању првог већег рачуна - ишао је мој одговор да сам и онако планирао узимање већег пакета само је било питање кад ћу да свратим у пословницу- то што сам свратио тек након 6 месеци је мој проблем и моја одлука а не њихова грешка... Другим речима, све се може решити (уколико заиста нису технички проблеми који не зависе од њих) без икаквих дизања тензије... С друге стране лепо прочиташ уговор пре него што га потпишеш и у односу на стварно стање на терену и оног што пише у уговору одлучиш да ли ти одговара или не да се заробиш... Баш ме занима шта ли ти је писало у уговору по питању неисправности дела мреже која није под њиховом надлежности?

Ma kakav mts sve najgore.
Код мене нема таквих искустава, више сам имао проблема са бившим ВИПом кад су ми сами послали писмо са изменама уговора и могућношћу да исти раскинем услед њихове једностране промене уговора кад сам се са њима акоао још 4-5 месеци и на крају морао да платим још два рачуна иако нисам користио њихову картицу - али је тако стварни и писало у уговору који сам потписао...

Не разумем како неко може дате слаже кад свугде стоје цене роминга?

Само једном сам плати већи рачун за мобилни али тада сам колеги инсталирао оперативни систем и користио свој теле фон да га апдејтујем нисам много потрошио мегабајта али сам зато платио рачун... И то сам био свестан у моменту кад сам се одлучио и прикачио мобилни на комп...
A čuj, platio sam soma evra jer sam znao cenu ČP

Back