[b]Ljubomora -sebicnost ili ljubav?[/b]

pa ok je to pivo utakmica i te fore to se podrazumeva... ali ako ona zeli da u tim momentima bude sa mnom i pije pivo itako slicno jel treba da joj zabranim....???...... jel obavezna ta odvojenost.... u toj prici pre svega nikad nije pravilo problem pivo i utakmice nego znas ono tu sam kod drugarice....bio sam u prilici da slusam tako neke razgovore 3-4 najbolje drugarice......ne moje najbolje drugarice nego njih 3-4 su najbolje drugarice jedne od njih mmi je devojka pa sam tako bio prisutan tim nekim njihovim tracarijama........pa cime se sve one bave u zivotu o cemu pricaju to je boze sacuvaj....a od mnogih sam cuo isto koji su bili u slicnoj prilici....pa samo zakljucujem da kad imas curu koji nisu roditeklji vaspitali a ako je mnogo volis trebas sam je uzeti i vaspitati....

Mora da postoji prostor za licno. Ne mislim zbog zasicenja, ili gusenja, vec zbog individualne ravnoteze. Oba partnera treba da se razvijaju na svim poljima, ne samo u zajednickoj vezi. Mnogo je vazno da zadrzis prijatelje, da budes ponekad sam sa njima, da imate teme o kojima samo vi caskate... Nisu to tajne, to je jednostavno deo zivota koji mora da postoji odvojeno od partnera, ako hoces da ti veza uspe. Mozes ti i da dises zajednicki sa nekim i kad oboje imate svoj prostor.[/quote]

mnogo bre lupas ..al tako profesionalno da sam malo gluplji pa da ti i poverujem....kakav je to deo zivota koji mora da postoji odvojeno od partnera... to jeste ako imas nameru da ga sutnes kasnije onda je to korisno....a ako nekoga stvarno volis ne znam kako uspevas da krijes nesto od njega ili ko sto bi ti rekla drzis odvojeno... gluposti... danas su devojke takve da ih ne mozes nmogo pustati! padaju im svakakve gluposti na pamet...kao na primer drugarski sex (ima jedan topic)....ti ribu pustis kao sa drugom.....ona se drugarski kresne....u najgorem slucaju moze da ti ispostavi dete koje nije tvoje i ti tako celog zivota gajis tudje.....nije to toliki blam kojiki je blam za nju ceog zivota mora da cuva tu laz....ma bre ta filozofija me do zla boga nervira....taj liberalizam u vezama ovde ne radi......na sa ovakvim nasim curama....[/quote]
Majko moja mila!!!! :shock: :shock: :shock: :roll:

milos1312:
Da li ljubomorni ljudi stvarno vole, ili su to samo zato sto se plase da ne budu ostavljeni, odnosno da im ne bi bila povredjena sujeta. Da li je u pitanju sebicnost ili iskrena ljubav?

Ljubomora jeste bolest. Ljudi koji su skoloni maloj ljubomori mogu donekle da simuliraju ljubav. No oni koji neprestano sumnaju u partnera ne moze se reci za njih da iz ljubavi to cine. Ljubav je druga krajnost od sebicnosti, tako da voljenoj osobi dajemo potpunu slobodu da pored nas iskreno voli i druge osobe.Ljubomorni ljudi su u stvari uplaseni ljudi, uplaseni da ce biti liseni zadovoljstva od svog partnera do kojeg im je sebicno stalo.

Freja:
Mora da postoji prostor za licno. Ne mislim zbog zasicenja, ili gusenja, vec zbog individualne ravnoteze. Oba partnera treba da se razvijaju na svim poljima, ne samo u zajednickoj vezi. Mnogo je vazno da zadrzis prijatelje, da budes ponekad sam sa njima, da imate teme o kojima samo vi caskate... Nisu to tajne, to je jednostavno deo zivota koji mora da postoji odvojeno od partnera, ako hoces da ti veza uspe. Mozes ti i da dises zajednicki sa nekim i kad oboje imate svoj prostor.

Razmisljanje je sasvim na mestu. Ljubav ne postoji zato da bi licila na monotoniju, a nepostojanje slobode u smislu da ponekad zelim da napravim predah, veoma lako moze da dovede do dosade, odnosno prezasicenosti, kada partneri vise ne raymisljaju racionalno, vec onako kako suprotnoj strani odgovara. Tu se gubi ono sto u jednoj vezi predstavlja najveci kvalitet, a to je razumevanje.

mnogo bre lupas ..al tako profesionalno da sam malo gluplji pa da ti i poverujem....kakav je to deo zivota koji mora da postoji odvojeno od partnera... to jeste ako imas nameru da ga sutnes kasnije onda je to korisno....a ako nekoga stvarno volis ne znam kako uspevas da krijes nesto od njega ili ko sto bi ti rekla drzis odvojeno... gluposti... danas su devojke takve da ih ne mozes nmogo pustati! padaju im svakakve gluposti na pamet...kao na primer drugarski sex (ima jedan topic)....ti ribu pustis kao sa drugom.....ona se drugarski kresne....u najgorem slucaju moze da ti ispostavi dete koje nije tvoje i ti tako celog zivota gajis tudje.....nije to toliki blam kojiki je blam za nju ceog zivota mora da cuva tu laz....ma bre ta filozofija me do zla boga nervira....taj liberalizam u vezama ovde ne radi......na sa ovakvim nasim curama....[/quote]
Ti mora da si sam... i to mnogo dugo... a ocigledno je i zasto! Ako si nekad imao dugu vezu, uspeo da je odrzis bar godinu dana ( sto i nije dugo, ali vidi kakav si), znao bi o cemu ja pisem. Nemas ti koga da drzis, pa da ga pustas! Sta mislis ti o devojkama? Glupo pitanje, kad pogledam tvoju drugu poruku. I moj deo o individualnom vremenu nema bas nista sto upucuje da to moras da krijes, ja naglasavam da je sve otvoreno. Stvar je u tome sto bi i ti bar jednom ili dva puta mesecno izasao sam sa drustvom, da pijete pivo i gledate fudbal ili nesto slicno, bez devojke, ne zato sto je ne volis, ili ona ne voli tebe, vec zato sto je to prirodna potreba. Za koju treba prvo da porastes.
Nadam se da se nisi uvredio, posto ja definitivno nisam. Drago mi je da cujem i tudje misljenje, ali stvarno mislim da ti treba vreme i iskustvo u odnosu sa nekim da bi shvatio o cemu ti pricam. Ja ti zelim da sve to saznas sam. :)
A za drugarski seks, takodje mislim da je glupost. Ako ti je seks dobar sa deckom, sta ce ti drugarski. A ako nije, onda nesto nije u redu, pa se zapitaj. Nisu svi isti! Evo ja mislim da ni svi muskarci nisu takvi kao ti! :D[/quote]

Johnny_English:
to cure sto su vama danas svrake popile pamet zalite se nekom drugom.... sex&grad pa to su heroine danasnjih devojaka....sve bi volele da se u mladosti DELJU ko one ...da su pune love....shopping zezanje blud itd....a na kraju su sve postene i kao se udale.... pitam se ima li tog coveka koji bi takve kurave pustio u kucu.... i mala deca znaju da zivot nije film....da supermen ne postoji.....al ove ribe danasnje misle da je zivot ko na filmu....upijaju sex&grad aktivno... ma ko vas je8e tako lude sve bre.....
Ne mora da znaci da je zenska osoba sa mnogo seksualnog iskustva *****. Razmisljanje na takav nacin vodi ka ponistavanju seksualnih sloboda, uostalom zasto je takav fakat osudjen na kvalifikovanje sa kurvom, koje je po meni kvalifikacija za seks iz koristi, to sa ljubavlju nema nikakve veze. Veoma cesto se mesa sex sa vodjenjem ljubavi.

Ljubomora je za mnoge dokaz ljubavi :shock: Nezrele osobe ne znaju zrelo voleti, a to onda nije predmet ljubavi nego psihoterapije. :roll: dokaz vlastitog osecaja manje vrednosti. Od "normalne" do patoloskih formi koje odlikuju sumanute ideje.. :? Zamislite..covek posmatrao zenu tokom spavanja i budio je kad bi se ona nasmejala u snu..nije joj dopustao da eventualno sanja drugog muskarca :shock:
Svasta :roll: O patoloskoj ljubomori govorimo kada se osoba u celosti koncentrise na nju, a svakodnevno funkcionisanje svodi na patnju i misao o tome da li je patner vara :? :shock: Takva osoba uhodi svog patnera, ispituje ga i stalno ima osecaj da je prevarena...psihoticni poremecaj :roll: I..ako je to zaista ljubav ..a ne potreba(za posedovanjem..hmm) tada jednostavno treba voleti i nista ne dokazivati.

Devilishgirl:
Ljubomora je za mnoge dokaz ljubavi :shock: Nezrele osobe ne znaju zrelo voleti, a to onda nije predmet ljubavi nego psihoterapije. :roll: dokaz vlastitog osecaja manje vrednosti. Od "normalne" do patoloskih formi koje odlikuju sumanute ideje.. :? Zamislite..covek posmatrao zenu tokom spavanja i budio je kad bi se ona nasmejala u snu..nije joj dopustao da eventualno sanja drugog muskarca :shock:
Svasta :roll: O patoloskoj ljubomori govorimo kada se osoba u celosti koncentrise na nju, a svakodnevno funkcionisanje svodi na patnju i misao o tome da li je patner vara :? :shock: Takva osoba uhodi svog patnera, ispituje ga i stalno ima osecaj da je prevarena...psihoticni poremecaj :roll: I..ako je to zaista ljubav ..a ne potreba(za posedovanjem..hmm) tada jednostavno treba voleti i nista ne dokazivati.
Cinjenica je da se u stalnom dokazivanju gubi ljubav, ali prihvatiti vezu kao gotovu stvar isto tako je pogresno. Ljubav se gradi, ona se ne prihvata. Jer ima ljudi koji se u pocetku nisu voleli, ali su se vremenom zavoleli, sto dokazuje da je za ucvrscivanje ljubavi potreban rad. Ljubavnici bi trebali da budu veliki radnici.

Back