[b]bolest zvana "raspushtaljka"[/b]

• Začetnik teme Začetnik teme Gosca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
de ovo iskopa..:lol:
na zadati temu:
kad ljudi misle i pricaju o tebi, oni se uglavnom sete one tvje osobine koja je dominantna.
tako da ako ih ubedis da si luda, i opasna, ili npr okacis sliku sa puskom:mrgreen:, nikom nece pasti na pamet da si "raspustaljka"..
reci ma pusti onu, ona je luda, s njom se nije zahebavati:mrgreen::sad2::rotf:

Управо то!
Сетих се оног вица да ћелавац пушта бркове зато да би га звали Брка, а не Ћела...:lol:

За мене и дан данас говоре:''А, то је она арогантна, уображена, што носом пара облаке?'':confused:
Нико не каже:''А, то је она распуштеница...'':lol: Моја ''распуштеност'' не може ваљд да дође до изражаја од моје ароганције...:mrgreen:

Godinama sam razvedena.Stalno se susrecem sa raznoraznim komentarima i uvredama na tu temu.
Moglo bi se reci da mi je razvod upropastio citav zivot na mnogim poljima upravo zbog raznih predrasuda okoline.Godinama trpim razne uvrede na racun razvedenih zena.
Danas sam bas od koleginice na poslu (ogradila se rekavsi da nije nista licno) cula "anegdotu" nekog njenog prijatelja o zajednickoj prijateljici koja ima " onu bolest zvanu raspustaljka". Pogodilo me jeste, iako se ogradila. Pa, udate, razvedene i devojke, sta mislite kako reagovati u takvim situacijama? :evil:
Svetu se ne može ugoditi, osim ako ti nije gušt da (kao u onoj basni) nosiš magare na leđima.

Uvek će se naći neko kome nisi dovoljno fina, lepa, pametna, obrazovana, zanimljiva, ko će ti prilepiti ružnu etiketu ne bi li sebi ulepšao dan. Ali time što ruži tebe, ne ulepšava sebe. Naprotiv.
Smatraju me i distanciranom, i prgavom, ponekad neljubaznom, povremeno oštrom i prepotentnom. Ne smeta mi. Dokle god su sa "one strane zida", mogu koliko im je volja da blese u moje "dvorište" i pričaju kako mi trava nije dovoljno zelena ili cveće ne miriše dovoljno.

Da, znam da ljudima sve smeta, ali udate zene su , objektivno gledano, zasticene, bez obzira sto veliki broj brakova lici na horor-film, i ne znam zasto imaju potrebu da tu svoju "prednost" istaknu na veoma grub nacin.Ja sam dozivljavala svasta- jedna udata koleginica mi je pre par godina rekla da je zena koja je razvedena -glupa, u smislu da nije dovoljno inteligentna da zadrzi muza, pa ja ispadoh i glupaca, a sada, eto imam i "tu bolest zvanu raspustaljka"...

Ti si hrabra zena, ove koje te tako zovu, one su kukavice...
Verujem da mnoge od njih ti zapravo zavide, a ti odgajaj svoju decu bez trzavica i stresa- bice srecnije nego s tatom koji je to samo bioloski (mada,dusu da ne gresim, mozda ne samo toliko) i samo napred...
Tacno je da su udate zene zasticene, ali u kom smislu?
Da prenebregnemo materijalnu stranu i jos ponesto, zasticene su jer na njih ne moze bas da nasrce svako kome se ***** jer misli da "ima mesta" i za njega takvog (obicno nikakvog), ali s takvim se lako izadje na kraj- po kratkom postupku...
Svako dobro ti zelim i samo hrabro:)

de ovo iskopa..:lol:
na zadati temu:
kad ljudi misle i pricaju o tebi, oni se uglavnom sete one tvje osobine koja je dominantna.
tako da ako ih ubedis da si luda, i opasna, ili npr okacis sliku sa puskom:mrgreen:, nikom nece pasti na pamet da si "raspustaljka"..
reci ma pusti onu, ona je luda, s njom se nije zahebavati:mrgreen::sad2::rotf:
dosta sam razmisljala o ovome
i bas je tacno
i ko skonta moze mocno da manipulise ljudima :neutral:

Godinama sam razvedena.Stalno se susrecem sa raznoraznim komentarima i uvredama na tu temu.
Moglo bi se reci da mi je razvod upropastio citav zivot na mnogim poljima upravo zbog raznih predrasuda okoline.Godinama trpim razne uvrede na racun razvedenih zena.
Danas sam bas od koleginice na poslu (ogradila se rekavsi da nije nista licno) cula "anegdotu" nekog njenog prijatelja o zajednickoj prijateljici koja ima " onu bolest zvanu raspustaljka". Pogodilo me jeste, iako se ogradila. Pa, udate, razvedene i devojke, sta mislite kako reagovati u takvim situacijama? :evil:

Teško da naša pojedinačna reakcija može promjeniti naše društvo..Kad si žena nijedan izbor nije lak, ako je za utjehu.. S obzirom na rodnu ulogu žene nije teško zaključiti da se kreator te iste uloge, a to je muškarac, takvim izrazima služi kao direktnom kaznom za neposlušnost žene, dok kod velikog broja žena osuda razvedene žene je kompenzacija za vlastito nezadovoljstvo preuzetih patrijahalnih vrijednosti...

Ih bre. Kakva raspustaljka, vesela raspustenica :lol:
U zivotu se bolje nisam zabavljala nego neposredno posle razvoda...ko kuce s lanca :lol:

Ja sam raspuštenica ukupno 4 dana :mrgreen: (mislim na rešenje o razvodu, ne računam faktički period odvojenosti).
I mogu vam reći da mi je taj epitet urnebesan...
Mislim, baš me briga kako će ko da me zove, boli me sad uvo, slobodna sam i mogu da letim gde hoću i da radim šta hoću :lol: ... bez pritiska i tenzije.
Svoj sam čovek.

Ta činjenica me toliko oduševljava da me BAŠ briga kako će ko da me nazove :lol: .

Ja sam raspuštenica ukupno 4 dana :mrgreen: (mislim na rešenje o razvodu, ne računam faktički period odvojenosti).
Mislim, baš me briga kako će ko da me zove, boli me sad uvo, slobodna sam i mogu da letim gde hoću i da radim šta hoću :lol: ... bez pritiska i tenzije.
Svoj sam čovek.

Ta činjenica me toliko oduševljava da me BAŠ briga kako će ko da me nazove :lol: .

Већ 10 дана си распуштаљка.
Зла реч, баш..

Da, i dalje mi je super :mrgreen: .

11. дан :lol:
Треба законом забранити ословљавање статусима који имају везе са браком..удовица, распуштеница, баба-девојка, па и госпођица. Све.
Шта има ко кога да ословљава, само именом..и никнејмом

Svoj sam čovek.

predlazem izraz Vesela raspustenica :)))), meni je bio najomiljeniji svih 7 godina.....i samo da se zna, velikih prednosti ima samostalan zivot.....

Ovde je u pitanju uvreda ali mene zanima da li te je nekada pogadjala i preterana briga okoline ,prijateljica da te kojim slucajem ne uvrede .Ja se trenutno nosim sa razvodom svoje bliske pijateljice i vidim da preterujem ,cak sam primetila da izbegavam da odlazim sa suprugom i decom nego izvodim jedan na jedan vidjanja ,zongliram da joj ne povredim vec i ovako ranjenu dusu .Da li po tvom misljenju to TREBa ili NE TREBA da radim

Volim da tešim raspuštenice kad zagore
crazy-1.gif

Back