_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Da, mindjusice zvuce kao bolja ideja, ako vec moraju da postoje spoljasnja obelezja
I sigurno manje boli od zasecanja...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U Bugarskoj imaju alkice. To moze lepo da se dizajnira, da bude simpaticno. Ali ne, kod nas se sve radi na brzinu, neosmisljeno, i dalje povladjujuci primitivizmu i losem ukusu.
Za lutalice 8,7 miliona iz budžeta
Predstavnici grada i Fakulteta veterinarske medicine potpisali su juče ugovor za obnavljanje usluge sterilizacije, kastracije i postoperativne hospitalizacije pasa lutalica, dok će za ove svrhe iz budžeta grada biti izdvojeno 8,7 miliona dinara
Bolja kontrola... Sledi sterilizacija pasa lutalica
Pomoćnik sekretara za komunalne i stambene poslove Vladimir Terzin kazao je da je taj ugovor deo strategije za rešavanje problema pasa lutalica u Beogradu, kao i da se pripremaju odluke o proširenju tog dokumenta, pre svega za vlasničke životinje.
- Veoma je važno proširiti odluku i na vlasničke životinje da bi se rešio uzrok, a ne posledica. Više od 80 odsto životinja koje se nađu na ulici nekad su imale vlasnika i smatramo da ćemo striktnijom kontrolom vlasnika i čipovanjem životinja smanjiti broj uličnih pasa - kazao je Terzin.
U Beogradu trenutno ima oko 15.000 napuštenih pasa, a cilj akcije je ograničavanje njihove brojnosti.
Prema rečima Terzina, u Centru za sterilizaciju u Rakovici, koji je počeo da radi pre dva dana, veterinari nemačke organizacije za sterilizaciju ETN, koja radi u celoj Evropi, kastriraće 450 pasa u naredne dve nedelje. Tri hirurga veterinara te organizacije kastriraće pse u tom centru o trošku ETN-a, a potpisani ugovor realizovaće se sukcesivno do marta 2010. godine.
Dekan Fakulteta veterinarske medicine Velibor Stojić rekao je da su nastavnici i saradnici te ustanove potpuno obučeni da na najbolji način izvrše odredbe potpisanog ugovora.
- Poslom kastracije i sterilizacije neće se smanjiti broj lutalica, ali će se smanjiti njihovo dalje povećanje. Tim zahvatima će životinje postati manje ili čak uopšte neće biti agresivne, naročito mužjaci - dodao je on.
Goran Milovanović, predstavnik PET centra, koji je uključen u ovaj projekat, kazao je da će ta organizacija donirati 50 poklon vaučera za sterilizaciju vlasničkih pasa.

Ovaj 15000 napuštenih pasa?!
Pre nekoliko meseci ih je bilo 4500, prema podacima Veterinarskog fakulteta u Beogradu i Veterinarske stanice Beograd.
Povećanje od preko 200% za tri-četiri meseca, makar bila i ekonomska kriza i naročito plodna godina za štence, meni deluje pre kao novinarska "patka", nego kao ozbiljna cifra.
Postoji trend porasta broja napuštenih pasa, ali 15000 je budalaština ili su nas lagali proteklih godinu dana u vezi sa podacima o njihovom broju.
Meni se čini da je ovo prvo ipak verovatnije.
Što se tiče ostatka teksta toplo pozdravljam reaktiviranje CNR programa, makar i u ograničenom obimu, jer smo svi imali prilike da se uverimo u izuzetne pozitivne efekte istog.![]()
Vidiš ja verujem podacima jer svako malo na mom parkingu se pojave novi štenci i ne samo štenci.
Psi se dovoze i ostavljaju u Beogradu verovao ti ili ne.
@anasara - lepa vest. Nadam se da imaju bolje resenje za obelezavanje pasa od dosadasnjeg.
ECKada sam se prvi put pocela raspitivati oko otvaranja azila (jun ili juli) ispalo je, otprilike, da preterujem sa pitanjima, pa zasto sam ih iznela u javnost, pa zasto sam nestrpljiva itd, itd... Koliko mogu da zakljucim iz raznih prilozenih stvari - vise je nego logicno bilo pitati i imati nejasnoce, razmisljanja...
Kako u uslovima koji lice na gradiliste mogu da obavljaju sterilizacije, a da ziv. ne dobiju neku zarazu ?
@anasara - odlicno je da si dala link i ukazala na stanje i sta treba. I informacije radi i zato da bi se apelovalo na dobijanje pomoci, ako je moguce.
Stanje se NE poboljšava!Neće se činije same napuniti! Danas su "naručili" pribor za higijenu i čišćenje, međutim nije problem u tome! Lično, nisam osoba koja sedi i kritikuje sve živo, u ovako velikim akcijama procenat grešaka je mnogo veći od onoga što mi čujemo. Šta god da su ( samo je Konstantin Bugarin) ljudi rade svoj posao i ono što im je rečeno, a ispomažu naši vetrinari. Odrađen je stvarno veliki broj pasa i svi se osećaju dobro. Na osnovu toga mogu odrediti stručnost. Sigurno je bilo i više komlikacija od onih za koje smo čuli! Isto tako ne bih se mešala u kvalitet napravljenog, nisam arhitekta,a uvek bi se našao neko da zameri ovo ili ono. Boksovi su funkcionalni i veoma lako mogu da se održavaju samo da ima ko da ih održava. Ali nema! U azilu je kompletan kadar iz Ovče, nije primljen niko nov! Ono što se niko ne pita i nikoga ne interesuje je to šta se sada dešava u Ovči? Ko tamo radi?U svakom slucaju, drago mi je da se stanje poboljsava i ne sumnjam da ima dosta onih koji radu ovog i svih ostalih/buducih azila zele sva najbolje.