Azijska skola filma...

Pa vase misljenje o filmovima iz azije i nabroj te par omiljeni...
ja ih volim...preferiram korejsku skolu.....

Moji omiljeni..
the vengeance trilogy
Sympathy for Mr. Vengeance (2002)
Oldboy (2003)
Sympathy for Lady Vengeance (2005)

bittersweet life (2005)
Slozicu se, to su filmovi koji su me odusevili.
Inace rijetko gledam njihove filmove, ali ova tri su mi u top ten filmova uopste. :D
Jednom prilikom odgledah neki japanski film, ali nikako da se sjetim imena, uglavnom, bio je dobar. :)

thumb.ashx

Tom yum goong.............The Protector

NO TEARS FOR THE DEAD - U-neun nam-ja

DugogodišnjI plaćeni ubojica, veteran u tom poslu, dobije zadatak
da ubije jednu mladu djevojku. Ali nakon nekog vremena nadziranja
i proučavanja svoje mete, ubojica se zaljubi u nju. To će ga naravno
uvaliti u velike nevolje.

Bang-hwang-ha-neun kal-nal

http://www.imdb.com/title/tt3554976/?ref_=tt_rec_tti

Udovac Sang-Hyun živi sa svojom ćerkom. Jednog dana ćerka je silovana i ubijena.
Frustriran je zbog nenapredovanja istrage, ali iznenada mu se javlja tajanstveni glas koji ga upućuje
na ubice. On saznaje njihov identitet i adresu jednog od njih. Dolazi u kuću ubice i pronalazi dokaze,
ali pun besa ga ubija. Sada je on u bekstvu i dok je policija u potrazi za njim on lovi drugog ubicu...

broken_poster-1415273512.png

Nisam našao da ga je iko pominjao ovde...Citiram samog sebe sa drugog pdf-a.
Ilo Ilo
2rc0ktt.jpg

Strava film.Surovi prikaz gastarbajterskog života kroz odgajanje male napasti,kako iz ugla u ovom slučaju gastarbajterke-tako iz ugla lokalaca.Udaljenost od porodice,drndanje u novom okruženju,međusobni uticaj,poniženja i uvrede...Svi aspekti su obuhvaćeni.Nađe se po koja smešna scena ali film je uglavnom surov,bez obzira na porođaj jedne od glavnih akterki.Zvuči mračno ali kada bi pogledali film shvatili bi o čemu govorim.
Produkcija je takođe dobra ali ni prići filmu"Once upon a time in Anatolia"koji sam iznad opisivao.

Kineski film “Crni ugalj, tanak led” (Black Coal, Thin Ice)

u režiji Diao Jinana (Diao Yinan) je kriminalistička priča, satkana od mračne ljubavi, osvete i seksualne požude u jednom društvu bez morala. Radnja filma “Crni ugalj, tanak led” je smeštena u Kini 1999. godine, gde je pronađeno nekoliko leševa u jednom malom mestu na severu zemlje. Policajci ginu, a jedan je teško ranjen u krvavoj nesreći prilikom pokušaja hvatanja ubice. Preživeli policajac Zang Zili nakon nesreće je suspendovan i zapošljava se kao obezbeđenje u fabrici. Pet godina kasnije, dešava se još jedna serija ubistava. Zili na svoju ruku kreće da istražuje zločine uz pomoć bivšeg kolege. Ubrzo otkriva da su sve žrtve povezane sa mladom ženom koja radi u radnji za hemijsko čišćenje.Pretvarajući se da je mušterija posećuje radnju i zaljubljuje se u devojku. Jednog hladnog zimskog dana, Zili dolazi do zastrašujućih otkrića.

Pored "Zlatnog medveda" filmu "Crni ugalj, tanak led".... dodeljen je i Srebrni medved za najbolju mušku ulogu, koju tumači Liao Fan.

Travelers and Magicians - Putnici i čarobnjaci ............... Slabo poznata kinematografija - Butan :lol:
Lep film ..Film je snimljen na originalnom butanskom jeziku dzongkha, a njegovoj suptilnosti pridonose lepi snimci himalajskog pejzaža, te prikazana egzotika njihovog folklora i načina života.

travellers-and-magicians-movie-poster-2003-1020299133.jpg

The Admiral Roaring Currents - Myeong-ryang

Ratni istorijski film o Admiralu Yi Sun-Shin .Drugi Korejansko -Japanski rat 1597god. 12 Korejanskih brodova protiv 330 Japanskih.

odlican film preporuka.

hqdefault1-362x172.jpg

Poslednja izmena:

Back