Авион у Египту са 224 путника оборили терористи!

Zašto je obrisan sirmijumov post kad je čovek 100% u pravu.
Uspeo sam da ga sačuvam u celosti , samo mi nije bilo dozvoljeno da ga repliciram i dam reputaciju !??????????

зато што се такве ствари не решавају на форуму са модератором, него на пп са супермодераторима или администраторима.
хвала на разумевању.

НОВA ТЕОРИЈA: Бомба била у руском авиону

Стручњаци сматрају да је теорија о постављању експлозивне направе унутар „ербаса“, који је срушио на Синају, најреалнији одговор на питање шта је изазвало трагедију.

Према првим подацима из црне кутије, руски авион A321 са 224 путника и чланова посаде није оборио спољни фактор, како се раније сумњало.

У прилог томе говори чињеница да посада није упутила никакав позив у помоћ, иако је имала могућности за то. Значајно је и то што се материјал којим је био прекривен труп авиона ољуштио ка споља, што указује на јаку ударну силу изнутра.
Према речима неименованог руског стручњака за авијацију, није искључено да је распад руског „ербаса“ изазвала експлозија мање бомбе која је у трупу направила рупу величине лубенице.

– То би било довољно да поремети притисак у авиону и доведе до катастрофе – рекао је он за британске медије.

Ипак, друга струја мишљења и даље заговара теорију по којој је узрок пада летелице био технички квар.

Иако је Aлександар Смирнов из авио-компаније „Колавија“, која је била власник авиона, изјавио да „он није могао сам од себе да се преполови“, поједини стручњаци претпостављају да се догодило управо то.

Докази: Стручњаци ће пажљиво прегледати овај део мотора авиона
Раније је откривено да је A321 био оштећен у несрећи из 2001. године, када је његов реп закачио писту током слетања. Квар је, наводно, у потпуности саниран, а летелица је неколико дана уочи кобног догађаја прошла техничку контролу.
Медији подсећају на судбину „боинга 747“ компаније „Чајна ервејз“, који се у мају 2002. године распао у ваздуху „сам од себе“. Касније је утврђено да је узрок трагедије био квар стар 22 године који није био правилно отклоњен. Због ове грешке страдало је 206 путника и 19 чланова посаде.

Први резултати форензичких анализа тела жртава показују да је већина путника страдала услед кидања унутрашњих органа, а на телима су примећене и тешке опекотине.

Досад је рутински прегледано око стотину тела настрадалих. Да би форензичари донели дефинитиван закључак, мораће свако тело да подвргну серији од 15 анализа.

Čudni zvuci iz kokpita: Nešto se nepredviđeno dogodilo u poslednjim minutima leta Erbasovog aviona

Na mestu pada ruskog aviona pronađeni su predmeti koji ne pripadaju njemu, a analiza crnih kutija donela je podatke koji prave još veću konfuziju.

Ruski mediji su preneli da je na traci snimača u kokpitu utvrđen razgovor koji nije karakterističan za normalne letove, a takođe je navedeno i da su na Sinajskom poluostrvu, u krugu od nekoliko kilometara u kom su rasuti delovi aviona pronađeno nešto što nije njegovo.

“Elementi koji nisu deo aviona pronađeni su na mestu nesreće. Sve je to poslato na analizu“, naveo je neimenovani izvor za agenciju Tass.

Ukoliko se ispostavi kao tačno da su pronađena “strana tela“ to bi moglo da znači bar potvrdu reči zvaničnika kompanije Kolavija koji su istakli da je avion pao zbog “spoljnog faktora“, a u krajnjem slučaju bile bi potvrđene reči eksperata, koji smatraju da je eksplozivna naprava unutar letelice izazvala pad i pogibiju 224 osoba.

Nekoliko trenutaka pre gubitka kontakta sa radarom u kokpitu palog aviona su se čuli zvuci “nekarakteristični za standardan let“, navela je agencija Interfaks, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika iz Kaira bliskog istrazi.

Ovakvi navodi bi mogli da znače da se nešto zaista nepredviđeno dogodilo u poslednjim minutima leta Erbasovog aviona tipa A321, koji je imao veoma čudnu putanju neposredno pred pad, naglo je dobijao pa gubio visinu da bi se potom raspao na dva dela i srušio.

Američki sateliti su navodno snimili toplotni talas u regionu gde je avion pao, što upućuje da je eksplodirala bomba, a potom i rezervoari sa govorivom.

I ta varijanta je morala da ima podršku na zemlji, ne mogu da zamislim da bi takav bombaš mogao sam da prođe aerodromsku kontrolu i ukrca se u avion...

Ако је бомба унесена онда мора да има подршку на земљи, тј аеродрому. Бомбаш самоубица не може да прође обезбеђење, сигуран сам, превише је ту људи, али могуће је да су убацили у пртљаг нешто...само је питање чија је то служба урадила, израелска, турска или меричка..

Ако је бомба унесена онда мора да има подршку на земљи, тј аеродрому. Бомбаш самоубица не може да прође обезбеђење, сигуран сам, превише је ту људи, али могуће је да су убацили у пртљаг нешто...само је питање чија је то служба урадила, израелска, турска или меричка..

Iskopaće njih Ruja, i onda "Tu trava neće rasti više" Rusi su poznati da rade sporo , ali temeljito

I ta je opcija u opticaju možda se razneo u kop-kitu ili u tovarnom prostoru

P.S. Drago mi je da je na forumu pokazano suosećanje sa žrtvama i da se distanciralo od terorizma i radovanja bilo čijoj smrti !!!!

ово је врло важно јер сам пронашао ово

non proprio,
visto che gli usa hanno bollato come "terroristi" i cubani fino a qualche mese fa, tra le file dell'is ci sono diversi militari mercenari serbi (sono in genere sia i comandanti che gli addestratori) quindi cattolico ortodossi, e che merdogan bolla come terroristi soprattutto i cristiani curdi
p.s. la corea del nord non mi sembra un paese musulmano

и рецимо ово

nessuna bufala, ma tanto di testimonianze dirette e non, anche fatte recentemente da giornalisti italiani
i serbi da sempre fanno i mercenari per il miglior offerente (non importa se devono fracassare crani a bambini, far esplodere donne al mercato o addestrare minorenni)

о томе како неки већ причају како Срби учествују у редовима козоебаца

ово је врло важно јер сам пронашао ово

non proprio,
visto che gli usa hanno bollato come "terroristi" i cubani fino a qualche mese fa, tra le file dell'is ci sono diversi militari mercenari serbi (sono in genere sia i comandanti che gli addestratori) quindi cattolico ortodossi, e che merdogan bolla come terroristi soprattutto i cristiani curdi
p.s. la corea del nord non mi sembra un paese musulmano

и рецимо ово

nessuna bufala, ma tanto di testimonianze dirette e non, anche fatte recentemente da giornalisti italiani
i serbi da sempre fanno i mercenari per il miglior offerente (non importa se devono fracassare crani a bambini, far esplodere donne al mercato o addestrare minorenni)

о томе како неки већ причају како Срби учествују у редовима козоебаца

Не учествују Срби него базнијанци, странцима је тешко да препознају дијалект и акцент, њима је то све исти језик.
Већ неколико десетина базнијанца је погинуло у Сирији и Ираку, шиптара исто, само што се не саопштавају прави подаци.

Не учествују Срби него базнијанци, странцима је тешко да препознају дијалект и акцент, њима је то све исти језик.
Већ неколико десетина базнијанца је погинуло у Сирији и Ираку, шиптара исто, само што се не саопштавају прави подаци.

Ili ovi iz okoline Novog Pazara i slično, pronađu pasoš Srbije i za njih su to sve Srbi. Kud tako nisu gledali na stvari kad se ratovalo devedesetih...

коме је тешко да препозна ......е мој друже апсолвирали смо ми сва та препознавања ......када се догоди нешто лоше а ЗНАЈУ да је Србин , онда се то и нагаласи , а ако није Србин онда је неко са балкана ....ако се догоди нешто добро а знају да је Србин урадио то добро онда се напише неко са балкана ......а ми одмах знамо ко је у питању .
Како мислиш да они напишу ко су ти који иду тамо , није политички коректно , како мислиш да КиМ уђе у унеско ако напишу ко иде или како РС има мотива да се одвоји .....не иде то једно са другим .

Otkud baznijancima srpski pasoš? Šipci sa Kosova su masovno uzimali srpska dokumenta, ove godine oko 60.000 njih.

drdrdoktor
http://informer.rs/vesti/svet/39198...sa-putnika-iznad-Sinaja-oborili-ga-dzihadisti

DRAMA NA NEBU Srušio se ruski avion sa 224 putnika iznad Sinaja, oborili ga džihadisti?!

Egipatski kontrolori vazdušnog saobraćaja izgubili su kontakt sa putničkim avionom u kojem je bilo 224 putnika i članova posade neposredno nakon poletanja iz odmarališta u Šarm el Šeiku ka Rusiji

31. 10. 2015. 09:08
Izvori iz egipatskog civilnog vazdušnog saobraćaja navode da su u avionu uglavnom bili ruski turisti i da je u toku potraga, prenosi Miror.

Bezbednosni izvori sa Sinajskog poluostrva prvo su potvrdili da se letelica, koja je sa radara nestala 23 minuta nakon poletanja, vodi kao nestala.

Egipatski zvaničnik rekao je da je avion bezbedno napustio vazdušni prostor iznad ove afričke države. Međutim, kancelarija egipatskog premijera potvrdila je da je avion pao iznad Sinaja. 

Iako još uvek nema konkretnih vesti šta se desilo sa putničkim avionom, strahuje se da su ga oborili džihadisti, kako osveta za pretrpljene gubitke u ratu koji Rusija vodi protiv njih u Siriji
.
Оперативци Исламске Државе напунили су путнички кофер експлозивом, непосредно пре полетања руског авиона активирали тајмер подешен на 30 минута и предали свом човеку из аеродромске службе. Он је кофер са експлозивом само додао на траку која већ прегледане кофере руских путника пребацује до камионета и даље у авион...

Да би прикрили свог човека (или више њих) из аеродромске службе (требаће им и убудуће) пустили су причу о обарању авиона ракeтом...

Drki, jel bitno ko im je dao? Dao im je onaj koji čita zakon po kojem je Kosovo deo Srbije a stanovništvo ima pravo na državljanstvo Srbije.

Јел, а што тај онда не чита исти закон када у Бриселу договара и потписује да прихвата све оно што је у супротности са тим законом.

Бај д веј, тај "закон" се зове Устав Републике Србије

Ili ovi iz okoline Novog Pazara i slično, pronađu pasoš Srbije i za njih su to sve Srbi. Kud tako nisu gledali na stvari kad se ratovalo devedesetih...

Ma da kao 90ih pošto su svi imali Jugoslovenske/Srpske pasoše Ako uhvate nekog krimosa ili ako je tamo neki nekog silovao neki Izmet Fekalji zbog pasoša odma udarna vest Srbin

Ako je ubijen , jadan Albanac žrtva .....
Dvolični zapad :bljuc:

A ko im je dao? Prosla vlast?
Dao im je Vucic!!! Nesa Slina!!! Podugacak spisak.

Opet lupas. Sta ce Bosancima srpski pasos, imamo mi svojih muslimana iz Sandzaka sa regularnim srpskim pasosom, koji su radikalniji nego Bosnjaci.
Svaku i jednu priliku iskoristite da pljujete po vlasti, dal ima logike il ne nebitno.

- - - - - - - - - -

Ja sam ubedjena da je izraelska. Interesantno je da Izraelci nisu nista videli ni culi, niti sta govore o ovome, mada se tragedija odigrala na gotovo par km od granice koja je cuvana i osmatrana na najvisem nivou.

Opet lupas. Sta ce Bosancima srpski pasos, imamo mi svojih muslimana iz Sandzaka sa regularnim srpskim pasosom, koji su radikalniji nego Bosnjaci.
Svaku i jednu priliku iskoristite da pljujete po vlasti, dal ima logike il ne nebitno.

- - - - - - - - - -

Ja sam ubedjena da je izraelska. Interesantno je da Izraelci nisu nista videli ni culi, niti sta govore o ovome, mada se tragedija odigrala na gotovo par km od granice koja je cuvana i osmatrana na najvisem nivou.
Govorimo o siptarima. Da li vi botovi umete da citate? Siptarima je dato 60.000 pasosa!!!

Back