Evo nekih stvorenja sa Pandore:

Direhorse, stvorenje veličine ljudskog slona.

Didirehorse.jpg

Do 4,25 metara visok, biljojed, lak za pripitomljavanje:

Snapshot20091107143943.jpg

Ovo je Planinska Banshee, leteći mesožder koji je ostvario određenu vezu sa Pandorijancima

plotbansheeray.jpg

Oct29Trailer-57.jpg

Hexapede, glavni biljojed na Pandori:

Hexapede.jpg

Čekićoglavi titanoter, gigantski biljojed:

Plothammerhead.jpg

Džinovska osa (Hellfire Wasp)

Hellfirewasp.jpg

Stingboat, mala leteća stvorenja koja se nalaze oko jezera; hrane se lovom sitnih živuljki.

Sheeray.jpg

Viperwolf, mali brzi predator:

ViperWolf.jpg

Helicoradian, biološki znatno sličnije životinjama nego biljkama, tako da se može svrstati (kao gljiive) pod oba:

111010019539.jpg

Evo jednog konstruktivnog pitanja na koje nigde na netu ne mogu da dobijem odgovor:
Film je radjen u IMAX 3d tehnologiji, a posto znamo da Tc.Usce (Kolosej) poseduje Xpand 3d tehnologiju..da li ce biti prepreka u 100% uzivanju u ovom filmu posto su to dva razlicita tipa 3d tehnologije. nisam neki video strucnjak pa ako neko ume da mi odgovori. hvala :)

Evo jednog konstruktivnog pitanja na koje nigde na netu ne mogu da dobijem odgovor:
Film je radjen u IMAX 3d tehnologiji, a posto znamo da Tc.Usce (Kolosej) poseduje Xpand 3d tehnologiju..da li ce biti prepreka u 100% uzivanju u ovom filmu posto su to dva razlicita tipa 3d tehnologije. nisam neki video strucnjak pa ako neko ume da mi odgovori. hvala :)

Da, hoće; značajno, ali ako ni to iskustvo nisi proživeo, nećeš zapaziti, tj. neće ti biti isuviše bitno.

Danas bila svjetska premijera Avatara u Londonu, gdje ga je 3.000 ljudi gledalo u 3D.

Prve kritike filma su gotovo isključivo krajnje pozitivne. Ljudi koji su gledali premijeru, među njima i režiser Distrikta 9 Nil Blomkamp, tvrde da su svi neistiniti mitovi - počev od toga da 3D izaziva mučninu, do toga da se film svodi na specijalne vizuelne efekte - razbijeni.

Film je ocjenjen kao strahovito realan, izgledajući kao da su posmatrači stvarno tu i uklopljeni u radnju na Pandori. Pohvaljeni su glumci, pogotovo Vortington i Zaldana. Film je opisan kao fantastičan gotovo na svakom polju - emocionalna veza koja se ostvaruje sa likovima je gotovo u potpunosti autentična, tako da mnogim osobama suze išle na oči (kao i Sigurni Viver koja je ranije odgledala film), a finalna epska borbena scena, koja traje čak (po mom mišljenju isuviše) dugih 20 minuta, je proglašena perfektnom u svakom smislu.

Avatar očekuje Oskara za najbolji film i Zlatni globus za najbolji film i najboljeg režisera. Po završetku prikazivanja i analizi prvih utisaka sa premijere, Kameron je službeno potvdio, vrlo radosno i smijući se, da će 'definitivno biti Avatar 2 i Avatar 3'. Kritičari tvrde da postoji vrlo velika šansa da Avatar i obori Titanikov rekord od 1,8 milijardi dolara zarade i osigura Kamerovo mjesto na prestolu filma.

Јесте да их је филм коштао бога оца, али она створења су стварно грозна.
Нећу то да гледам.. Још је то њихова љубавна прича.. они, онако грзозни се љубе.. бљак :)

Evo neceg interesantnog vezanog za to sto necemo moci da gledamo film u Imax3d tehnici, izgleda da necemo mnogo poropustiti:

...and absolutely in 3D and most desirably in 3D IMAX. (Believe it or not, 20th Century Fox showed it to the creme de la creme of New York journalists in a regular non-IMAX theatre this evening, although the 3D quality was perfectly fine.)

Meni se, sto cesce gledam trailere i inserte iz ovog fima, sve manje svidja nacin na koji je ceo CGI filma uradjen. Ma koliko mi se ne svidjao district 9...tamo su oni alieni uradjeni poprilicno realno, dok je u avataru sve sareno i bajkovito a i kvalitet animacije je na nesto slabijem nivou.

Meni se, sto cesce gledam trailere i inserte iz ovog fima, sve manje svidja nacin na koji je ceo CGI filma uradjen. Ma koliko mi se ne svidjao district 9...tamo su oni alieni uradjeni poprilicno realno, dok je u avataru sve sareno i bajkovito a i kvalitet animacije je na nesto slabijem nivou.

Mislim da ne znas sta pricas, prvo odgledaj film a ne isecke sa YT.

Mislim da ne znas sta pricas, prvo odgledaj film a ne isecke sa YT.

Ovakvi komentari mi idu na zivce...

Dokle god neko hvali film i samo govori OMG OMG OMFG OVO JE MOCNO!!! OVO JE PREJEBANO!! OVO CE DA BUDE NAJBOLJI FILM IKADAAAAA!!!1!1!!!!!1111!!1!!1!!! - svi su kul i niko ne obraca paznju..

Onog momenta kada se pojavi neko koji slepo ne hvali i ne velica film i kaze da mu se ne svidja svi mu odmah skacu za gusu i u fazonu su MARS U **** *******!!!! TI NE ZNAS NISTA! TI SI GLUP! PVOJ GLEDAJ FILM PA ONDA PRICAJ!!!! MARS! MARS! MARS!!!

A zasto ne kazete nekada onima koji slepo hvale film da "cute i prvo odgledaju film pre nego sto sude da ce da bude najbolji flm ikada"

Ovakvi komentari mi idu na zivce...

Dokle god neko hvali film i samo govori OMG OMG OMFG OVO JE MOCNO!!! OVO JE PREJEBANO!! OVO CE DA BUDE NAJBOLJI FILM IKADAAAAA!!!1!1!!!!!1111!!1!!1!!! - svi su kul i niko ne obraca paznju..

Onog momenta kada se pojavi neko koji slepo ne hvali i ne velica film i kaze da mu se ne svidja svi mu odmah skacu za gusu i u fazonu su MARS U **** *******!!!! TI NE ZNAS NISTA! TI SI GLUP! PVOJ GLEDAJ FILM PA ONDA PRICAJ!!!! MARS! MARS! MARS!!!

A zasto ne kazete nekada onima koji slepo hvale film da "cute i prvo odgledaju film pre nego sto sude da ce da bude najbolji flm ikada"

I meni komentari kao tvoji i njegovi idu na zivce pogotovo zato jer izgleda da nemate pojma o CG.
A mene jako mrzi da objasnjavam zato dajem samo kratak komentar.
Nisam vredjao samo sam rekao da odgleda prvo film pa neka napise onda sta misli a ne kako mu se cini.

Nisam vredjao samo sam rekao da odgleda prvo film pa neka napise onda sta misli a ne kako mu se cini.

Pa traileri i promocioni materijal i te scene SLUZE da bi se publika zaintresovala i da bi se oformio neki prvobitni stav prema filmu.

A posle treba da se vidi da li je taj stav bio dobar ili ne...

Nekima je taj probitni stav da ce film da bude strava nekima je da je glup, i glupo je pljuvati po ovima koji misle da ce da bude glupo posto je to samo prvobitno misljenje na osnovu prvog utiska...

Meni se licno dizajni likova ne svidjaju ni malo i na osnovu svega sto sam prociotao prica mi deluje tupavo i predvidivo...

E sada treba da odgledam film pa cu da vidim da li sam u pravu ili ne.(sto se tice prica dizjani su mi uzasni pa su mi uzasni)

Poslednja izmena:
I meni komentari kao tvoji i njegovi idu na zivce pogotovo zato jer izgleda da nemate pojma o CG.
A mene jako mrzi da objasnjavam zato dajem samo kratak komentar.

A ti si veliki mag CGI tehnologije!? pogledaj bilo koji trejler i reci mi da se sama slika, grafika, animacija...bilo sta razlikuje izmedju trailera i filma!
Ja od avatara ocekujem mnogo, i ne donosim nikakve sudove vec samo skrecem paznju da odredjeni delovi prikazanog materijala deluju dosta neuverljivo..to sto se tice same animacije i CGI-a.
A sto se price tice, mislim da je Kameron dosta pogresio kada je odobrio prikazivanje onih trailera koji zaista SVE od price prikazuju. ako kroz ona tri trailera covek nije skapirao 80% price onda stvarno treba da se zamisli!

ne vidim ikakvu razliku izmedju isecaka koji su iz filma i samog filma...jedino ako onaj 3d dozivljaj ne preokrene situaciju!

Pa, ako govorimo o vizuelizacija, gigantska je razlika između loše-snimljenih-od-strane-amatera youtube snimaka i velikog filmskog platna. ;)

A ti si veliki mag CGI tehnologije!? pogledaj bilo koji trejler i reci mi da se sama slika, grafika, animacija...bilo sta razlikuje izmedju trailera i filma!
Ja od avatara ocekujem mnogo, i ne donosim nikakve sudove vec samo skrecem paznju da odredjeni delovi prikazanog materijala deluju dosta neuverljivo..to sto se tice same animacije i CGI-a.
A sto se price tice, mislim da je Kameron dosta pogresio kada je odobrio prikazivanje onih trailera koji zaista SVE od price prikazuju. ako kroz ona tri trailera covek nije skapirao 80% price onda stvarno treba da se zamisli!

I ja sam to pomislio, međutim - jednostavno ne znamo, tako da to ni ne možemo tvrditi. Da li ti znaš priču filma? Kada pogledamo, prosudićemo da li je reklamama isuviše mnogo otkriveno (ja mislim da jeste, a i sam Kameron je rekao da za to treba kriviti Foks).

Što se tiče animacije, čak i gledanjem ovago na malom ekranu, moram istaći da se ipak ne slažem sa tobom. Da li je šareno? Jeste, zato što su boje vanzemaljske, nisu ovozemaljske. Ono što tvoja podsvijest ustvari govori jeste da ti vanzemaljski stvorovi izgledaju nerealno, zato što te po svojem spoljašnjem izgledu (aludiram prvenstveno na boje) ne podsjećaju ni na šta na Zemlji. Pa stoga naprotiv, upravo je zato i genijalno, jer nam je prikazao čitav strani svijet.

Što se tiče animacije lošijeg kvaliteta, tu mi zaista nije jasno o čemu pričaš. Kompjuterska animacija u Avataru daleko prevazilazi svu ikada do sada viđenu, igdje - pa i District 9, koji se uopšte ne oslanja toliko mnogo na CGI.

Što se tiče animacije lošijeg kvaliteta, tu mi zaista nije jasno o čemu pričaš. Kompjuterska animacija u Avataru daleko prevazilazi svu ikada do sada viđenu, igdje - pa i District 9, koji se uopšte ne oslanja toliko mnogo na CGI.

Dzaba im sav CGI ovog sveta kada su im dizajni likova ocaj :P (po mom licnom misljenju)

Pa, ako govorimo o vizuelizacija, gigantska je razlika između loše-snimljenih-od-strane-amatera youtube snimaka i velikog filmskog platna. ;)

I ja sam to pomislio, međutim - jednostavno ne znamo, tako da to ni ne možemo tvrditi. Da li ti znaš priču filma? Kada pogledamo, prosudićemo da li je reklamama isuviše mnogo otkriveno (ja mislim da jeste, a i sam Kameron je rekao da za to treba kriviti Foks).

Što se tiče animacije, čak i gledanjem ovago na malom ekranu, moram istaći da se ipak ne slažem sa tobom. Da li je šareno? Jeste, zato što su boje vanzemaljske, nisu ovozemaljske. Ono što tvoja podsvijest ustvari govori jeste da ti vanzemaljski stvorovi izgledaju nerealno, zato što te po svojem spoljašnjem izgledu (aludiram prvenstveno na boje) ne podsjećaju ni na šta na Zemlji. Pa stoga naprotiv, upravo je zato i genijalno, jer nam je prikazao čitav strani svijet.

Sve trailere sam gledao u HD formatu tako da eventualnog gubljenja kvaliteta izmedju trailera i samog filma ne verujem da ima. Nisam znao da je Kameron krivio Foks..ako jeste, u pravu je...traileri suvise prikazuju.
Nije sam problem u bojama koliko u animaciji likova (pokretima). ukljuci district 9 i shvatices u cemu govorim..samo nadji scenu bilo kakave interakcije ljudi i vanzemaljaca.
I drago mi je da si samoj raspravi pristupio argumentovano..tome i forum treba da sluzi, a ne za prepucavanje bez ikakvih argumenata.

Back