Avast ili nod32

Juce instalirao AVAST skenirao operativnu memoriju i detektovao virus.
Ja da ga obrisem racunar se zakucao.
Restartovao sistem, reinstalirao program opet skenirao, opet pronasao isti virus i opet se zakucao.

Kada sam ubacio NOD32 odmah je detektovao identican virus koji je stvarao probleme AVASTU i odmah ga izbrisao.
I vise nemam problema.

Definitivno NOD32
Zakuco se zato sto se nisi diskonektovo sa neta..to obicno ljudi ne znaju pri instalaciji avasta;)mada ovih dana hara neki virus koji menja fajlove foldere u exe..naebali smo uskoro bre..ima sve poriknjava u buducnosti

Ja trenutno koristim dial up.
Tako da sam skoro uvek diskonektovan sa interneta kada skeniram racunar.
Tako da sigurno nije do internet konekcije.

A to za menjanje foldera u drugu ekstenziju (.exe) pronasao sam uzrok u sistemu32 jos pre mesec dana.
Verovao ili ne rucno jer ovamo gde se sada nalazim trenutno nemam dostupnu internet vezu, ali sam toliki idiot da sam je 'ladno zaboravio.

Za mene je NOD32 jos uvek najbolji. Avast sam probao, nije los, ali NOD32 i dalje koristim jer je veoma jednostavan i osobina koju najvise cenim, ne verujem da postoji manje zahtevniji Antivirus a istovremeno i veoma pouzdan.

koristim nod32 par godina i moram priznati da je dobar, toliko je dobar da mi je u toliko godina samo par puta javio da imam neki virus, i NIKAD, naglasavam NIIIIKAD prilikom deepscan nije nasao virus, sto mu apsolutno ni malo ne verujem. Ili sam ja toliki sretnik da mene virusi bas nece ili me on to malo zayebava. Ali kad probam da skinem neki exe file koji se njemu ne svidja odma vice, tu je faca.
Ali ja kazem, Virusi nisu UOPSTE toliko opasni za pc, koliko nagomilavanje i instaliranje nepotrebnih fajlova i programa, koji daleko vise uspore citav pc, opterecavaju ti i HDD i procesor i RAM. Zato ja uopste ne brinem koji AV da koristim, mogu koristiti i najgori, moj pc ce i dalje da radi kako treba, samo zato sto gledam, STA instaliram, gde i sto koristim "meni najdrazi VISTA MENAGER" i brisem sve nepotrebne fajlove i registri svaki dan. Nod32 koristim, samo zato sto sam ga instalirao pre davno i mrzi me da probavam nove av, a i sa RAM memorijom je dosta ljubazan, tako da.....

Bogu mi ja sam posle nekoliko godina koriscenja Kasperskog presao na Eset Smart i prezadovoljan sam. Isao je dobar inicijalni scan, a od tada nikakvih problema nema. Odlican komplet antivirusa, antispyware i firewall.

Pre eseta sam na jedan dan stavio Avast ali mi je pobrisao nesto sto nije trebao. Doduse nisam ga podesio da me pita sta da radi sa rizicnim fajlom pa...

Eset je super i toplo ga preporucujem.

koristim nod32 par godina i moram priznati da je dobar, toliko je dobar da mi je u toliko godina samo par puta javio da imam neki virus, i NIKAD, naglasavam NIIIIKAD prilikom deepscan nije nasao virus, sto mu apsolutno ni malo ne verujem. Ili sam ja toliki sretnik da mene virusi bas nece ili me on to malo zayebava. Ali kad probam da skinem neki exe file koji se njemu ne svidja odma vice, tu je faca.
Ali ja kazem, Virusi nisu UOPSTE toliko opasni za pc, koliko nagomilavanje i instaliranje nepotrebnih fajlova i programa, koji daleko vise uspore citav pc, opterecavaju ti i HDD i procesor i RAM. Zato ja uopste ne brinem koji AV da koristim, mogu koristiti i najgori, moj pc ce i dalje da radi kako treba, samo zato sto gledam, STA instaliram, gde i sto koristim "meni najdrazi VISTA MENAGER" i brisem sve nepotrebne fajlove i registri svaki dan. Nod32 koristim, samo zato sto sam ga instalirao pre davno i mrzi me da probavam nove av, a i sa RAM memorijom je dosta ljubazan, tako da.....

Virusa uopste ni nema cesto. Zato ih i nije nalazio. Najveci problem su spyware programi koji se gomilaju i nenormalno usporavaju komp.

Virus kad te strefi to odmah vidis i cao bato nema tu trte mrte. A ove male vaske su iritirajuce mnogo vise po meni. :)

A Nod ne prepoznaje jer ih generalno dobro blokira.

Eve vam moj anti-virus koji deluje kada ste vec zarazeni virusom!!!

Postavljanje linkova ka *.exe fajlovima sa nekom pričom da je u pitanju "lični antivirus", a bez ikakvog objašnjenja o čemu se tu zapravo radi i da li je program negde zvanično ispitan i testiran, NIJE dozvoljeno na forumu, čisto iz mere predostrožnosti!
;)

Poslednja izmena od moderatora:
Nijedan AV nije dobar ako se samo na njega oslanjate!
Bilo koji AV u pravilnoj kombinaciji sa Firewall-om i redovnim Update-om (Windowsa i ostalih zaštitnih softvera) je daleko bolje riješenje nego sam AV (za koji tvrdite da je najbolji). Još sa nekim Antispyware-om koji je rezidentan (mada su uključeni u novim verzijama NOD-a, Symantec End-pointa ili Kasperskog).
Nisam zagovornik piraterije niti krekovanih komercijalnih softvera, jer imate stvarno odličnih besplatnih cijelovitih riješenja (Comodo je prošli mjesec izbacio svoj Internet security- AV, Firewall, Antispyware).
Od komercijanih ako upoređujete koji je najbolji.. subjektivno mišljenje i reklame proizvođača, zamjenite sa zvaničnim test podacima nezavnisnih izvora.. recimo www.virusbulletin.com i sami zaključite šta je realno najbolje). NOD, Kasperski, Symantec su daleko ispred ostalih - ali da li to treba prosječnom kućnom korisniku. Ako volite na rizične sajtove - preporučujem vam ULTRA zaštitu u vidu http://www.artificialdynamics.com/
Odnosno radite u virtuelnom "zaštićenom" prostoru - a poslije sve na "PURGE!"

ja sam koristio oba....nod je najlaksi antivirus ikad napravljen :D dok avast ima dobru detekciju i malo false positiva. Licno avast vise volim zato sto nod tj ess mi je jednom napravo cuda sa konekcijom a starije verzije (3 i 2.7) su mi propustile smitfraud-ove i ostale rogue programe.....

ja sam koristio oba....nod je najlaksi antivirus ikad napravljen :D dok avast ima dobru detekciju i malo false positiva. Licno avast vise volim zato sto nod tj ess mi je jednom napravo cuda sa konekcijom a starije verzije (3 i 2.7) su mi propustile smitfraud-ove i ostale rogue programe.....

Potpuno si u pravu,i meni je nod propustao svakakve stetocine,i od tada koristim Avast sa kojim nemam problema...

Back